כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
האקדמיה ללחם: חלה קלאסית וחלת כוסמין טבעונית
חלות הן מהדברים היותר מתגמלים שאפשר לאפות. הבצק רך ונעים, ההתפחה קלה והתוצאה ממלאת את הבית בניחוח נפלא של סוף שבוע. חלה קלאסית היא תמיד אפשרות מנצחת ולצידה נכין הפעם גם חלת כוסמין וחלב קוקוס טבעונית מיוחדת.
מיני אקדמיה ללחם
צעד שני. אם פיספסתם, התחלנו בפיצה ופוקאצ׳ה ממש לא מזמן, שהם צעד ראשון נפלא לבצקי שמרים. תופחים נפלא, לא דורשים עבודת עיצוב מורכבת במיוחד (מינוס הקטע של לסובב תחתית פיצה באוויר) ונותנים תוצאה שיש שישקלו למסור את חייהם עבורה.
אפיית חלות היא צעד שני מצוין. בצק מבוסס שמרים שמגיעים מוכנים מהסופר (כן, אנחנו נתקדם גם לגידול עצמי), תהליך פשוט יחסית ואפיה בתנאי תנור סטנדרטים. כלומר אנחנו כאן בשביל הקליעה.
שנים אני מנהלת יחסים מורכבים עם קליעת חלות. תמיד חשדתי שהכל מתחיל בחוסר היכולת שלי לקלוע צמות מורכבות ושאר תסרוקות שמצפים מאמא לבת שתדע לעשות בעיניים עצומות. אני, שתי ידיים שמאליות. מקסימום צמה בסיסית עם סיכה שתחזיק שערות סוררות. אל תדברו איתי על צמות סיניות, יפניות, בגלגול או בסיבוב. פשוט לא. מכאן, חלות אצלי גם הן כאלה. פשוטות. מורכבות מ-3 נחשים לא מושלמים שעושים טובה שהם מחזיקים את עצמם בחבילה אחת עד תום האפיה.
לכן ובהתאם לכל הנזכר לעיל, אורן קמלגרן, שף האפיה הראשי של קבוצת R2M, ואנוכי נפגשים שוב. הפעם כדי לדון בחלוקה מדויקת של בצק לכדורים שהופכים לנחשים שנקלעים בידיו המיומנות (מי קולע צמות בבית אורן?) לחלות מ-3 ו-4 חלקים וגם לחלה אחת עגולה וחגיגית. אורן הדגים עם המון סבלנות ואני צילמתי לכם הכל בוידאו, כדי שתוכלו לעקוב אחרי השלבים ולקלוע חלות יפיפות ממש כמו של הבייקרי.
הטיפ המנצח
אחד הטיפים הכי חשובים לכל מי שמתחיל או מתחילה לאפות חלות ולחמים בבית, היא לרכוש משקל מטבח מדויק. מתכוני לחם ניתנים בדרך כלל בגרמים (ולא בכוסות או בכפות) כולל הנוזלים שנכנסים לבצק, כמו כן, זה מאד עוזר בחלוקת הבצק כשצריך. שווה להשקיע כדי להכין באופן מדויק ולהגיע לתוצאות טובות ונאות יותר.
אורן הכין שני בצקים שמתאימים לחלות - הראשון הוא לחלה קלאסית וחגיגית מקמח לבן והשני לחלה טבעונית ומיוחדת (אני התאהבתי בה לגמרי) מקמח כוסמין וחלב קוקוס. שתיהן רכות רכות וימלאו את הבית בניחוח נפלא של סוף שבוע גם ביום שני.
מתכון לחלה קלועה קלאסית
מרכיבים לחלה
קמח חלה/ לחם 600 גר׳
סוכר 72 גר׳
מלח 12 גר׳
שמרים טריים 18 גר׳
מים 270 גר׳
1 ביצה קטנה
שמן 48 גר׳
ביצה טרופה להברשה
שומשום לזרייה
*אפשר להמיר את השמן בחמאה
הוראות הכנה:
שיטת לישה מהירה במיקסר
מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ולשים דקה על מהירות איטית
מעבירים למהירות הכי מהירה מחזיקים טוב את המיקסר ולשים ככה כ 2-4 דקות עד הווצרות גלוטן יפה מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לחתיכות של 125 גר' ומגלגלים ל 8 נחשים ארוכים
קולעים 4 צמות יחד
מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומתפיחים בסביבה לחה עד להכפלת הנפח
מברישים בביצה וזורעים שומשום
אופים 25 דקות על 170~ מעלות
מתכון לחלת כוסמין טבעונית
מרכיבים
700 גר׳ קמח כוסמין לבן
70 גר׳ סוכר חום
15 גר׳ מלח
21 גר׳ שמרים טריים
385 גר׳ קרם קוקוס
35 גר׳ שמן זית
במה מברישים? חלה טבעונית אי אפשר להבריש בביצה אבל קרם קוקוס יעשה את העבודה!
זרעי צ׳יה או כל תוספת אחרת לזרייה מעל.
הוראות הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו גיטרה ולשים דקה על מהירות איטית
מעבירים למהירות הכי מהירה מחזיקים טוב את המיקסר ולשים ככה כ 1-2 דקות נוספות עד הווצרות גלוטן יפה מעבירים לקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מחלקים לחתיכות של 200 גר' כל יחידה
קולעים 3 ביחד לחלה של 600 גר'
מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומתפיחים בסביבה לחה עד להכפלת הנפח
מברישים בקרם קוקוס וזורעים צ'יה או כל דבר אחר
אופים 25 דקות על 170~ מעלות