כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לניוקי פטריות ושמנת של הדליקטסן

יצירת ניוקי, שגם יהיה רך וענני וגם ישמור את מפלס הלחץ שלנו (הבשלניות הביתיות) בגובה פני הים, עלולה להיות משימה על גבול הבלתי אפשרית.
אבל אנחנו כאן עם פתרון מושלם שכולל גם מתכון קליל ומדויק לניוקי פטריות ושמנת.
בואו נזרוק נושא לשיחה. משהו רנדומלי לגמרי, שיתאים לסמול טוק על כוס יין לבן קריר. נגיד, ניוקי. סבבה? סבבה. כי על מה עוד יש לדבר בעולם?
חמאה טובה, פטריות טריות ויין לבן שאוהבים, כל מה שניוקי צריך. צילום: טל סיון צפורין
מהמאכלים המושקעים ביותר שאפשר להכין מתפוחי אדמה ומעט קמח. כריות רכות עד ענניות של פחמימות עם אילן יוחסין איטלקי מפואר. האמת היא שהאיטלקים מכינים את הניוקי שלהם ממרכיבים שונים בהתאם לאיזור. את הכופתאות העגלגלות האלו אפשר להכין מסולת, גבינה או אפילו פירורי לחם. לעיתים הן ירקרקות מעלי תרד והיצירתיים יצבעו אותן בסגול בוהק של סלק.
הכנה עצמית שלהן דורשת חוכמת אצבעות שיש לאלו שגלגלו נקניקי בצק שוב ושוב ושוב, או שזכו לרשת ידיים יודעות מסבתא בעלת ניסיון. עודף קמח בבצק יהפכו את הניוקי לדחוסים ומדכדכים, וניסיון להמעיט ככל הניתן עלולים להסתכם במטבח שהדרך היחידה לנקות אותו כרוכה במעבר דירה או בניוקי חסרי צורה שנדבקים איש לרעותו בלי דרך חזרה. ואף מילה על השעות שיחלפו בין הרגע בו עלה החשק לקערה מלאה בנגיסות רכות ועד שנסיים לאפות, לצנן, ללוש, לחתוך ולחלוט במים.
חכמות כמונו (בעלות אפס יכולת בדחיית סיפוקים) יודעות כבר כמה קשה להנות מניוקי שהגיעו ארוזים בשקית מסופר כלשהו (כי הם פשוט לא), אבל חכמות שגם השכילו, פגשו את תכולת המקפיא בדליקטסן ועיפעפו בפלרטטנות קלה לעבר קופסאות הניוקי המוכן, שמיד רצו לחזור איתן הביתה.
קופסת ניוקי קפוא בעבודת יד. תוצרת הדליקטסן. אחד כזה שתמיד טוב שיש במקפיא. צילום: טל סיון צפורין
עכשיו צריך לחשוב רק על רוטב.
קל!
האמת שניוקי לא צריכים הרבה, חמאה טובה ועלי מרווה טריים הם ברירת מחדל זריזה שאין בה מילימטר של פשרה, אבל (!) - החופש הגדול ממש כאן, ואנחנו לגמרי מסוגלות להשקיע בעצמנו.
פטריות והרבה, עלים טריים של עשבי תיבול, יין לבן, חמאת אסקרגו וקרם פרש. זה לגמרי נשמע כמו רשימת קניות לדייט קומדיה רומנטית קלאסי (״אצלי ב-8? אני מכין ארוחת ערב״). מבטיחה להביא בקבוק יין.
אין שילוב יותר טעים מזה - פטריות ובצק. ובמקרה שלנו, פטריות עם בצק ניוקי. צילום: טל סיון צפורין
מתכון של ניוקי פטריות ושמנת של דליקטסן
הוראות הכנה:
רוטב פטריות ושמנת:
לחתוך את הפטריות לרבעים, לקצוץ את הפטרוזיליה דק.
לחמם מחבת על אש גבוהה, כשהמחבת חמה מאוד, למזוג שמן זית וחלק מהפטריות החתוכות ולטגן עד צריבה. (חשוב לא להכניס את כל כמות הפטריות בבת אחת כדי שתהיה צריבה טובה)
להוציא מהמחבת ולחזור על הפעולה עד שכל הפטריות צרובות.
להחזיר את כל הפטריות הצרובות למחבת ולתבל במלח ופלפל, להוסיף חמאת אסקרגו וכשהיא נמסה לגמרי להוסיף את היין.
לצמצם את הרוטב עד שמתאדה כחצי מכמות היין ואז להוסיף את עלי האורגנו, הקרם פרש והפטרוזיליה.
לבשל כ-2 דקות אחרי הרתיחה, לבדוק תיבול ולהוסיף מלח פלפל אם חסר. לכבות את האש
ניוקי תפוחי אדמה של הדליקטסן:
להביא סיר גדול עם הרבה מים ומלח לרתיחה.
כשהמים רותחים חזק להכניס את הניוקי לסיר המים (ככל שיהיו יותר מים בסיר - יותר טוב)
הרכבת המנה:
להרתיח מחדש את הרוטב, כשהניוקי מתחילים לצוף, להעביר את הניוקי שצפו למחבת עם הרוטב, אם חסר קצת רוטב - להוסיף ממי הבישול.
לערבב את הניוקי ברוטב, להעביר לצלחת הגשה ולגרד פרמז'ן טרי מעל, לאכול מיד.
רוטב פטריות ושמנת. מפטריות טריות, קרם פרש ויין לבן. שנייה לפני הניוקי צולל פנימה. צילום: טל סיון צפורין
המצרכים:
חבילה של ניוקי קפוא - דליקטסן
סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו מה שאוהבים (אפשר גם את שתיהם!)
60 גרם חמאת אסקרגו של הדליקטסן
בקבוק יין לבן יבש (נבשל בחצי כוח ונלגום את השאר עם הארוחה)
2 כפות גדושות קרם פרש
צרור טפרוזיליה
אורגני טרי
חצי כוס שמן זית
חריץ פרמז'ן
מלח, פלפל
כלי המטבח:
סיר
מחבת
מסננת
סכין
קרש חיתוך
מגרדת פרמז'ן
כף ערבוב
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
מתכון קליל שתמיד מצליח. ניוקי פטריות ברוטב שמנת. בתאבון! צילום: טל סיון צפורין
טל סיון-צפורין, צלמת, כותבת כשקורים דברים טובים וחובבת אוכל, במיוחד עם כוס יין ליד.