כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לעוגת תפוחי עץ Oatly

יש לי ילד אחד שלא אוהב חלב. למה? כי ככה גידלנו אותו. בלי כוונה. ככה יצא.
טל סיון-צפורין | פברואר 2025
כאמא צעירה הייתי עסוקה המון בתזונה של הילדים שלי, כי כשהם קטנטנים ממש את עדיין לא יודעת כמה מהר ובקלות מאבדים על זה שליטה. אז היו המון ירקות אורגניים, אפס חטיפים מעובדים, אפס סוכר ושלל דגנים מסוגים שונים (הבכור זכה לאמרנט במרק עד שאבא שלו שכנע אותי שאני מנסה להאכיל אותו באוכל של תוכים).
כשהגענו לילד השלישי החלטתי שהוא לא יפגוש חלב פרה. לא מטעמי טבעונות או משהו, אלא מטעמי הרבה תוכן אינטרנטי שקראתי באדיקות. ואכן, בשלב הבקבוקים הוא פגש רק חלב שקדים ומאוחר יותר שיבולת שועל.
עד היום, 12 שנים מאוחר יותר, הוא פשוט לא אוהב חלב פרה. הוא יוותר על קערת קורנפלקס או על כוס שוקו חמימה בבוקר אם אין במקרר חלב שיבולת שועל, וזה ויתור רציני לילד חובב פחמימות שכמותו.
יש אנשים כאלה, שלא אוהבים משהו כי ככה התגלגלו החיים שלהם. אני למשל לא אוהבת קפה. חיה מוזרה כזאת שגדלה בבית נטול קפה, ולכן עד היום אי אפשר להזמין אותי לכוס קפה (אבל ליין בכיף אני באה).
בקיצור, הילד הדי חמוד הזה, שלא אוהב חלב, מנסה כל השנים לשכנע אותי להחליף את החלב בכל מתכון ב״חלב שלו״, חלב שיבולת שועל. פנקייק שיבולת שועל, פירה עם חלב שיבולת שועל, פרנץ׳ טוסט טבול בחלב שיבולת שועל ובטח עוד כמה דברים שכבר שכחתי.
והנה, השבוע, גילגלו לידיי את המתכון הנפלא של מיכל שטרן, שהיא בעיקר מעצבת גרפית ב-R2M אבל גם קונדיטורית חובבת ומוכשרת, לעוגת תפוחים עם חלב של Oatly, ואם יש חלב שאנחנו אוהבים זה Oatly.
מודה שברגע הראשון כמות המרכיבים גרמה לי להרים גבה, אבל כבר בשלב טעימת הבלילה עם האצבע, הבנתי שמיכל עשתה עבודת מתכונאות מאד מאד טובה.
עוגת תפוחים עם Oatly, גבוהה וחגיגית, שבליבה תפוחים עסיסיים שמתקרמלים באפיה ומעליה קראמבל פריך שקשה להתאפק שלא לשדוד אותו מהפרוסות האחרות.
יש גם וריאציה לטבעונים (שזה בכלל סיבה מצוינת להעדיף Oatly), אבל באופן כללי - ממליצה בחום להכין אותה כמו שהיא, כי היא נהדרת.
מצרכים (לתבנית אינגליש גדולה או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
250 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים
9 גרם אבקת אפייה
220 גרם סוכר לבן
1.5 כפיות קינמון
קורט מלח
קליפת לימון מגוררת מ 1.5 לימונים
מיץ מ 1.5 לימונים
20 גרם קוקוס קלוי
100 גרם חמאה מומסת (או שמן קנולה)
60 גרם שוקולד לבן (ניתן לוותר בגרסה הטבעונית)
90 מיל' חלב שיבולת שועל
125 גרם גבינת שמנת (או קרם קוקוס למתכון טבעוני)
0.5 כפית מחית וניל
כף דבש (או מייפל לטמתכון טבעוני)
3 כפות סוכר חום
3 ביצים (או 3/4 כוס רסק תפוחים)
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
לקרמבל שקדים:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר לבן
50 גרם קמח
30 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
מניחים את התפוחים בקערה עם מיץ מחצי לימון, 3 כפות סוכר חום וכפית קינמון. מערבבים ומניחים בצד, מכוסה.
מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים תבנית ומניחים נייר אפייה בתחתית.
מקציפים ביצים עם סוכר לקציפה אוורירית.
מוסיפים וניל, חצי כפית קינמון, מלח, קליפת לימון מגורדת, דבש, קוקוס קלוי ואבקת אפייה.
ממיסים חמאה עם שוקולד לבן ומוסיפים לקערה יחד עם מיץ מלימון שלם, שקדים טחונים וגבינה.
מוסיפים לסירוגין קמח וחלב שיבולת שועל עד לאיחוד (לא לערבב יתר על המידה).
מרכיבים את העוגה:
מעבירים לתבנית חצי מהבלילה, מפזרים את התפוחים (עם הנוזלים שנהיו בקערה), מכסים בשאר הבלילה.
אופים 30 דקות.
בנתיים מכינים קרמבל:
מערבבים קוביות חמאה וסוכר.
מוסיפים קמח ושקדים טחונים.
מפוררים לתערובת פירורית.
מוציאים את העוגה מהתנור, מפזרים את פירורי הקרמבל ואופים 30 דקות נוספות.
כאשר קיסם במרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה.
מצננים את העוגה כשעה, מחלצים מהתבנית ומקשטים באבקת סוכר.
ציפויים אחרים למי שלא אוהב קרמבל:
קרם שמנת חמוצה:
מערבבים שמנת חמוצה עם 40 גרם אבקת סוכר ו 2 כפות חלב שיבולת שועל.
מורחים על העוגה כשהיא קרה ומקשטים בקליפת לימון מגורדת.
גלייז סוכר:
מערבבים 1/3 כוס אבקת סוכר עם כף חלב שיבולת שועל ומעט וניל.
שופכים על העוגה כשהיא קרה