כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מרבין בשמחה
אחד מתקתק ופירותי, השני חרפרף והשלישי מרענן ועשבוני. מתכננים מסיבת פורים? מנהל הבר דניאל קניאס חושף את המתכונים לקוקטיילים הכי שווים של הרצל 16, כדי שגם בבית תוכלו לשתות עד דלא ידע
מרב סריג | מרץ 2024
זה ממש לא סיפור להכין קוקטיילים טובים בבית. כל מה שצריך זה ערכת קוקטיילים בסיסית (שמשיגים בכל חנות אלכוהול), כמה משקאות אלכוהוליים בסיסיים (כמו וודקה, ג'ין, טקילה או וויסקי), משקה אלכוהול מתבל (ורמוטים, ביטרים וליקרים כמו קמפרי, אפרול, ורמוט אדום, קואנטרו), ממתיק כלשהו (מי סוכר, אגבה או דבש), מיצים טריים (בעיקר לימון סחוט), עשבי תיבול טריים והרבה קרח. "המשקאות המתבלים מיועדים לקוקטיילים מורכבים יותר", אומר דניאל קניאס, מנהל הבר של הרצל 16, "ובבית אפשר להסתפק במתבל אחד או שניים מבין אלה שציינו. מכאן, בעזרת פרודוקטים נוספים שיש בכל בית (כמו מלפפון, נענע, בזיליקום וכד') אפשר ליצור מגוון רחב של קוקטיילים - גם קלאסיים (כמו נגרוני, מרגריטה קלאסית ומנהטן) וגם מהדמיון".
ציוד ביתי בסיסי לקוקטיילים
שייקר: שייקר עם שני חלקים (מיכל + מכסה)
ג'יגר: למדידת הנוזלים (מודד 30 מ"ל ו-60 מ"ל; שווה לצ'ייסר ולשוט בהתאמה)
מסננת קפיץ: לסינון
מסננת רשת: מסננת ביתית, רצוי קטנה
מאדלר: כותש לקוקטיילים (אם אין, אפשר להשתמש במכתש ועלי ביתיים)
לואו/היי בול: כוס נמוכה או גבוהה
ג'זמין
במקור מכינים ג'זמין עם ליקר תפוזים. בהרצל 16 החלפנו את ליקר התפוזים המריר בסירופ פסיפלורה וקיבלנו קוקטייל מתקתק ופירותי יותר
החומרים לקוקטייל אחד בלואו בול:
45 מ"ל ג'ין
15 מ"ל קמפרי
30 מ"ל מיץ מלימון טרי
15 מ"ל סירופ פסיפלורה (מונין)
קרח
איך מכינים?
- מוזגים את כל המרכיבים לשייקר ומוסיפים קרח עד הסוף.
- סוגרים את השייקר ומשקשקים היטב 20-40 שניות.
- מסננים סינון כפול לכוס: פותחים את השייקר, מניחים עליו מסננת קפיץ ומסננים את הנוזלים דרך מסננת רשת לכוס מלאה בקרח.
ג'ינג'ר מרגריטה
מרגריטה קלאסית בתוספת ג׳ינג׳ר טרי, שמאזן את הקוקטייל המתקתק עם חריפות עדינה, מעקצצת וכיפית
החומרים לקוקטייל אחד בלואו בול:
לקישוט:
קערה עם מלח דק
פלח (שמינית) תפוז
לקוקטייל:
2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי ומקולף, חתוך לפרוסות
60 מ"ל טקילה
30 מ"ל ליקר תפוזים (קוואנטרו/טריפל סק)
45 מ"ל מיץ מלימון טרי
1 כפית מי סוכר (ראו הוראות הכנה בהמשך)
קרח
להגשה:
סוכריית ג'ינג'ר (להשיג בפיצוחיות/חנויות פירות יבשים)
קיסם
איך מכינים?
- מקשטים את הכוס: מעבירים את פלח התפוז על שפת הכוס שבה נגיש את הקוקטייל כדי להרטיב אותה. אם רוצים - סוחטים לתוך השייקר את המיץ של פלח התפוז.
- טובלים את שפת הכוס במלח ויוצרים כתר מלח.
- מכינים את הקוקטייל: כותשים את הג'ינג'ר בשייקר באמצעות מאדלר (או במכתש ועלי). שמים את יתר המרכיבים בשייקר ומוסיפים קרח עד הסוף.
- סוגרים את השייקר ומשקשקים היטב 20-40 שניות.
- מסננים סינון כפול לכוס: פותחים את השייקר, מניחים עליו מסננת קפיץ ומסננים את הנוזלים דרך מסננת רשת לכוס מלאה בקרח.
- מגישים: משפדים סוכריית ג'ינג'ר על שיפוד ומניחים על שפת הכוס.
גרין סיקסטין
קוקטייל מרענן-חמצמץ על בסיס ג'ין ובזיליקום, שנקרא במקור "בזיל סמאש". בהרצל 16 שדרגנו אותו עם ירוקים נוספים כמו מלפפון, נענע וסלרי
החומרים לקוקטייל אחד בלואו בול:
1 מלפפון קלוף (חותכים 2-3 פרוסות לקוקטייל + מגלפים בעזרת קולפן פרוסת מלפפון דקיקה וארוכה לקישוט)
חופן עלי נענע שטופים
2-3 עלי בזיליקום שטופים
מקל סלרי באורך של כ- 4 ס"מ חתוך לפרוסות
60 מ"ל ג'ין
45 מ"ל מיץ מלימון טרי
15 מ"ל מי סוכר (ראו הוראות הכנה בהמשך)
לקישוט:
פרוסת מלפפון
עלי בזיליקום ונענע (לא חובה)
איך מכינים?
- כותשים את כל הירוקים (מלפפון, נענע, בזיליקום וסלרי; לא לכתוש יותר מדי) בשייקר באמצעות מאדלר (או במכתש ועלי).
- מוסיפים לשייקר את כל הנוזלים (ג'ין, מיץ לימון ומי סוכר) וקרח עד הסוף.
- סוגרים את השייקר ומשקשקים היטב 20-40 שניות.
- מסננים סינון כפול לכוס: פותחים את השייקר, מניחים עליו מסננת קפיץ ומסננים את הנוזלים דרך מסננת רשת לכוס מלאה בקרח.
- מקשטים: מגלגלים את פרוסת המלפפון למעין שבלול ומניחים בכוס. אם רוצים, מקטשים גם בעלי בזיליקום ו/או נענע.
כך תכינו סירופ סוכר לקוקטיילים:
מי סוכר מכינים ממים וסוכר ביחס של 1:1 (כלומר: על כל כוס מים כוס סוכר). בקלחת, על להבה בינונית, מביאים לרתיחה מים וסוכר; מדי פעם מערבבים. מכבים את הלהבה ומצננים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר.
צילום: אלון ולנסי
מרב סריג היא עיתונאית אוכל, אוצרת ויוצרת תוכן