כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מרק טום יאם עם קרפלך
פרפקט מאץ'! מרק מדרום-מזרח אסיה עם כופתאות ממזרח אירופה. ואף מילה על איך לא ניסינו את זה קודם
מרק טום יאם עם קרפלך
מה? אף פעם לא חשבתם לשלב?
בואו נעשה היכרות:
צד אחד: טום-יאם, מרק ממוצא תאילנדי, המתאפיין בטעם חריף-חמוץ, אבל לרוב לא מהקטגוריה חורכת החיך ממש. חריפות נעימה כזו, שפותחת את הסימפונות (במיוחד פוסט גל מחלות החורף שתוקף עכשיו את כולם). כמו הרבה תבשילים תאילנדים, הוא עשיר בניחוחות ותבלינים, כשהדומיננטים הם כפיר ליים, למון גראס, ג׳ינג׳ר וצ׳ילי. יחד עם זאת יש בו עדינות ובישום כיוון שהוא מבושל בחלב קוקוס וחמיצות רעננה של ליים.
צד שני: קרפלך. כופתאות בצק עדינות, ממולאות לרוב בבשר מפורק בבישול ארוך, דוברות שפה מזרח אירופאית כלשהי ואוהבות לשכשך במרק עוף צח עם מגע יד של סבתא.
השדכנית - תאיר מורדוך. בוגרת מאסטר שף וסיבוב ארוך שנים במזרח הרחוק המתמחה בבישול אסייתי.
התוצאה - חלום!
מרק טום יאם שמכינים ממש בקלות. צילום: טל סיון צפורין
כששאלו אותי אם אני רוצה להכין את המתכון של תאיר לטום-יאם (אחד המרקים האהובים עלי בעולם כולו), עניתי ״כן, בטח, בשמחה!״, וכששאלו אם ארצה להכין את הטום-יאם עם קרפלך, עשיתי גלגלון בלב. כי מה עוד צריכה נערה בחיים חוץ מהמרק שהיא הכי אוהבת בעולם בתוספת כיסוני הבצק הרכים והשמנמנים שמכינים בדליקטסן? כף. וצ׳ופסטיקס.
המתכון הזה קליל וזריז, ואם המזווה שלכם מצויד בשוטף במוצרי בסיס אסייתים, עשרים דקות בערך ואתם מסודרים עם מרק של השמחות (ואם לא, מה נסגר? הגיע הזמן לדאוג לסויה טובה, עלי קפיר ליים ורוטב דגים שיגורו קבוע בבית). המרק הזה מוגש לא פעם עם שרימפס, אבל בגרסה הזו הוא מכיל נתחי דג לבן - אני השתמשתי בלברק, אבל גם לוקוס יעשה עבודה מצוינת, והחיבור של ים-יבשה, נתחי דג אל מול הבשר במילוי של הקרפלך ופטריות היער, עובד מצוין ממש. מעולה לסגירת פינה של ארוחת צהריים שמרגישה מושקעת למרות מינימום עבודה, מצוין כמנת פתיחה לארוחה תאילנדית רבת מנות (אם יש משקיעניות ומשקיענים בקהל) ובעיקר נהדר כתרופה לגעגועים לטיול במזרח הרחוק.
אוכל הוא התרופה הכי טובה לגעגוע. צילום: טל סיון צפורין
מתכון למרק טום יאם / 4 מנות
המצרכים:
קופסאת קרפלך ממולא בשר (או צמחוני) של הדליקטסן
שני ליטר מים
דג לבן בינוני, מפולט וחתוך לנתחים
2 שורשים למון גראס
8 עלי כפיר ליים
1 צ׳ילי אדום חריף
כף ג'ינג'ר טרי חתוך לפרוסות עבות
4 פטריות יער
שני שאלוטס פרוסים לרבעים
3 כפות רוטב דגים
להגשה:
מיץ מליים אחד או לימון
מוצרי בסיס אסייתיים שתמיד טוב שיש במזווה. רוצים גם? בואו לבקר במזווה של הדליקטסן. צילום: טל סיון צפורין
ההכנה:
במכתש ועלי מרסקים קלות למון גראס, שום, צ׳ילי, וג׳ינג׳ר.
בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים מעט את הלמון גראס, שום, צ׳ילי וג׳ינג׳ר הכתושים לשחרור טעמים.
מוסיפים את הנוזלים - מים וחלב קוקוס, בצל ירוק, בצלי שאלוט, עלי כפיר ליים ועגבניות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את נתחי הדג ואת הפטריות ומתבלים במלח, סוכר, רוטב דגים וסויה.
מבשלים הכל יחד כ-10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים קופסא של קרפלך מוכנים של הדליקטסן ומבשלים עוד 5 דקות.
מוסיפים כוסברה ומיץ מליים אחד ומגישים לוהט.
מרק טום יאם וקרפלך, בתאבון. צילום: טל סיון צפורין
***
טל סיון-צפורין, צלמת, כותבת כשקורים דברים טובים וחובבת אוכל, במיוחד עם כוס יין ליד.