בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

The Magazine

שלושה מתכונים לסוכה

שלושה מתכונים לסוכה

כשהטמפרטורות יורדות מעט, חוזר החשק לשבת במרפסות עם משפחות וחברים, ולמלא את השולחן במה שעושה נעים בלב ובבטן.

לכבוד חג סוכות, שלושה מתכונים, שישמחו גדולים וקטנים ויתאימו בול לשולחן הארוח בסוכה.

טל סיון-צפורין | אוקטובר 2024

לכבוד סוכות, רוחות הסתיו מואילות בטובן לנשב סוף סוף ברחובות. אפילו ההתחממות הגלובלית לא יכולה להן, ולמרות שהצליחה לדחות עד אין קץ, כך נראה, את סופו של הקיץ, חג סוכות תמיד מביא למחוזותינו, לפחות לרגע, סתיו.

כשהטמפרטורות יורדות במעט, והאוויר מתנער מהלחות שנצמדה אליו בעיקשות, חוזר החשק לשבת במרפסות עם משפחות וחברים, ולמלא את השולחן במה שעושה נעים בלב ובבטן.

לפעמים אנחנו אוהבים כאן להעמיק במתכונים שדורשים סבלנות ומיומנות, ובאמת יש ריגוש ושמחה גדולים בהצלחות קולינריות מהזן המתוחכם והמרשים. אבל עכשיו, בימים עמוסי חגים, אנחנו חשים שזו העת לרכך ולהקל. להתמסר לבצקים נעימים ולמתכונים שלא מחייבים שהות ארוכה במטבח ובעיקר מעלים חיוך על פני האושפיזין.

שלושה מתכונים, שישמחו גדולים וקטנים, מעולים כשהם טריים אבל מתמסרים גם לחימום מחדש עבור האורחים של מחר או מחרתיים.

אלברופיטה/ פאי קמח יווני

מאפה דק וממכר מההרים של צפון יוון, שם מכינים אותו בתבניות מתכת גדולות וחותכים לריבועים.
אל תטעו במראה הצנוע שלו, אי אפשר להפסיק לאכול אותו (ולכן מזל שכל כך קל להכין)

מתכון לפאי קמח יווני

לתבנית עגולה בקוטר 38 ס״מ:

2 כוסות קמח

½ כפית מלח

2 ביצים

½ 1 כוסות יוגורט עיזים

¼ כוס מים

1  כוס גבינת פטה מפוררת

שמן זית לשימון התבנית ולזילוף

מתכון לפאי קמח יווני

הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מערבבים יחד בקערה - קמח, מלח, ביצים, יוגורט ומים לבלילה חלקה.
  • מזלפים לתבנית מעט שמן זית ומפזרים אותו על כולה בעזרת מברשת. מכניסים לתנור לכ-5 דקות, עד שהשמן חם אבל לא מעשן.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומוזגים לתוכה את הבלילה, מפזרים מעל את הפטה המפוררת, מזלפים שמן זית ומחזירים לתנור לכ-30 דקות, עד שהחלק העליון של האלברופיטה זהוב ויפה.

מתכון לפאי קמח יווניאופים עד שהחלק העליון זהוב ויפה

שבלולי פיצה של גדולים

לקחנו את שבלולי הפיצה הקלאסיים, השקענו בכדורי מוצרלה טריים ופינקנו בשום קונפי - ועכשיו הם מוכתרים רשמית: ״לגדולים״. לא לוקחים אחריות על המריבות עם הילדים על השבלול האחרון.

מתכון לשבלולי פיצה "לגדולים"

לתבנית עגולה בקוטר 38 ס״מ:

½ קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח

300 מ״ל מים

½ מיכל מחית עגבניות רוסטיקלה

2 כדורי מוצרלה טרייה

זיתי קלמטה (חתוכים, ללא החרצנים)

שום קונפי

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

אורגנו

1 כף שמן זית + לזילוף

הכנה:

  • בקערת מיקסר בעל וו לישה, מניחים את כל חומרי הבצק ולשים יחד כ-8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב: מחית עגבניות, שמן זית, אורגנו, סוכר, מלח ופלפל.
  • מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים לעלה מלבני בעובי של כחצי ס״מ.
  • בעזרת כף מורחים את הרוטב על כל הבצק, מפזרים מעל קרעי מוצרלה, זיתים ושום קונפי בצורה שווה.
  • מגלגלים את הבצק מהצד הרחב שלו לגליל עבה, חותכים שבלולים בעובי של כ-10 ס״מ ומסדרים בתבנית. מניחים להתפחה שניה של כ-30 דקות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מזלפים מעל שבלולי הבצק שמן זית ואופים כ-35 דקות, עד להזהבה יפה של הבצק.

מתכון לשבלולי פיצהמורחים את הרוטב על כל הבצק, מפזרים קרעי מוצרלה, זיתים ושום קונפי

מתכון לשבלולי פיצהחותכים שבלולים בעובי של כ-10 ס"מ ומסדרים בתבנית

מתכון לשבלולי פיצהאופים בתנור ב 200 מעלות כ-35 דקות

טארט של פירות וגבינת סנט מור

״הוא כל כך יפה שחבל לאכול אותו״, כך אמרה נערה שחלפה במטבח. אבל תאכלו אותו, כי כמה שהוא יפה, ככה הוא טעים.

טארט של פירות וגבינת סנט מור

½ חבילה בצק עלים

3 נקטרינות חצויות ופרוסות דק

חופן ענבים חצויים

1 גליל גבינת סנט מור פרוס לפרוסות

3-4 כפות סוכר דמררה

ביצה טרופה להברשה.

מתכון לטארט פירות וגבינת עיזים

הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את בצק העלים על תבנית מתכת מרופדת בנייר אפיה.
  • בעזרת סכין מסמנים מסגרת ברוחב של כ-2 ס״מ בשולי הבצק. מקפידים שהחיתוך לא יהיה עד הסוף.
  • מסדרים את הפירות על גבי הבצק, בתוך המלבן הפנימי (משאירים את המסגרת נקיה), מפזרים עליהם סוכר ומניחים מעל פרוסות של סנט מור.
  • מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
  • אופים 20-30 דקות - עד ששולי הבצק מזהיבים והפירות מקבלים השחמה קלה.
  • מחכים כ-10 דקות לפני ההגשה, על מנת שהנוזלים יתייצבו מעט.

מתכון לטארט של פירות וגבינת סנט מורמסדרים את הפירות על גבי הבצק, מפזרים סוכ ומניחים מעל פרוסות של גבינת סנט מור

מתכון לטארט פירות וגבינת סנט מוראופים עד ששולי הבצק מזהיבים והפירות מקבלים השחמה קלה

 

טל סיון-צפורין היא צלמת ומעצבת גרפית

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכון וספר: סלט קינואה ותפוז עם פקאנים מצופים במייפל
    מתכוני הדליקטסן

    הסלט הזה הוא בעצם ארוחה מלאה, משביעה ומלאת טעמים רעננים ואפילו בריאה. המתכון שלהלן מבוסס (בשינוי קל) על המתכון לסלט קינואה ותפוז עם פקאנים מצופים במייפל, מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר-בשן

    קרא עוד
  2. מתכון לבסטיל: לביבות תפוחי אדמה ממולאות בפטריות
    מתכוני הדליקטסן

    שי חשבה שכבר לא תכין לביבות, עד שקיבלה את המתכון לבסטיל - לביבות תפוחי אדמה טריפוליטאיות, ממולאות בפטריות ובצל, שחומות וחמימות. גם לכם לא תהיה ברירה אלא לנסות

    קרא עוד
  3. פרעצל: מתכון נוסטלגיה באריזה חדשה
    מתכונים של הבייקרי

    הלחמים והמאפים של פעם אולי מצליחים עדיין לעורר געגוע נוסטלגי, אבל הטעם שלהם לא באמת עומד במבחן הזמן. אז החלטנו לשדרג קצת את הזכרונות ואת הטעם, עם מתכון לפרעצל - שזה כמו הבייגל של פעם, רק טעים יותר

    קרא עוד
  4. מתכון וספר: קרוקטים במילוי כרובית וגורגונזולה
    מתכוני הדליקטסן

    ״אז איך את עם קרוקטים?״, היא שאלה וצירפה מתכון שלא קשור בשום צורה למה שהכרתי מהבית. ״מעולה!״ עניתי. לא רק שזה מטוגן, גם יש בפנים גבינה, כלומר האושר בהתגלמותו (או יותר נכון בעטיפת פנקו שחומה). ויש גם כרובית, כך שמדובר ב"מנת ירק"

    קרא עוד
  5. מתכון וספר: עוגת ספוג וזעפרן עם אפרסקים צלויים, דבש וטימין
    מתכונים של הבייקרי

    השילוב המנצח בין עוגה במרקם ספוג אוורירי לבין פירות קיץ עסיסיים שנצלו בתנור, אינו חדש. כאן הוא מגיע במהדורה מעודכנת, עם תוספת של גלידה וטוויסט מפתיע בטעם, וגם ההכנה מתבררת כפשוטה להפליא. המתכון לקוח מהספר המצוין Duck & Waffle של דניאל דוהרטי

    קרא עוד
  6. רוח סתיו: מתכון לעוגת פולנטה תפוזים מושלמת
    מתכונים של הבייקרי

    עוגות תפוזים הן מקור לא אכזב לנוסטלגיה וזכרונות, ועם ספל משקה מהביל הן יהפכו כל שיחת חולין לשיחה גלוית לב. עוגת התפוזים של הבייקרי היא ללא ספק אחת הטובות שבהן. יש לה צבע יפהפה ומראה מרשים בזכות פרוסות התפוזים המקורמלות שמוטבעות בה. היא קלה להכנה, אוורירית ונטולת קמח, ותתאים גם לנמנעים מגלוטן. הנחנו יד על המתכון

    קרא עוד