כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
חוזרים לסיני – החופשה המושלמת

סיני שאתם מכירים וזוכרים, היא אותה סיני בדיוק
מאז ומעולם, חופשה בסיני נחשבה לחופשה המושלמת. גם מי שהיה בתיאלנד \ הודו \ קאריבים \ מלדיבים וכו' מצהיר – בסיני הכי טוב בעולם. התיירות היא מקור ההכנסה השני בגודלו של מצרים. ישנם כיום בסיני כ-60 אלף חדרי מלון ופוקדים אותה כ-8 מיליון תיירים בשנה (מתוך 12 מיליון שמגיעים לשטחי מצרים בכלל). 68% תפוסה שנתית ו-100% תפוסה בחגים. סידורי הלינה נעים כל הדרך שבין החושות\בונגלוס החביבים על הישראלים ועד לסוויטות פאר במלונות יוקרה.
סיני גדולה מישראל פי שלושה לערך, ואפשר להבחין בה בבירור בשני חלקים: סיני "הטובה" של הים האדום וסיני "הרעה" של הים התיכון, שקרובה לגוש דן יותר מאשר לאילת (!).
סיני, חזרנו אלייך שנית: הישראלים שלא מפחדים מאיומי הטרור
מאז ומעולם, חופשה בסיני נחשבה לחופשה המושלמת. אז מה דעתכם, צריך אומץ בשביל לנסוע? צילום: גיל להב
יומן חופשה: נוסעים לביר סוויר
החופשה המושלמת בסיני מתחילה במעבר הגבול בטאבה. המעבר מהיר בדרך-כלל. בצד המצרי היו אדיבים, נעימים ומנומסים, עזרו לנו למלא את הטפסים ואפילו בירכו אותנו בחג שמח בעברית.
אחרי המעבר לוקחים מונית שירות, או כמונו - נכנסים למצרים ברכב הפרטי. ניתן להזמין נהג מונית שיחכה לכם בגבול - בעל החוף המארח מזמין ומתאם. אנחנו שמנו פעמינו לביר סוויר, כ-30 ק"מ ו-25 דקות נסיעה ממעבר הגבול. הנסיעה בין ההרים מהצד אחד והים בעל שבעת הגוונים המהפנטים מהצד השני, כבר מכניסים אותך לתחושה מיוחדת ושלווה יותר.
אזור ביר סוויר הוא מתחם גדול של כפרי חושות במגוון רמות. מהפשוטים ביותר, שכוללים בעיקר מקומות עליזים והומים של צעירים, ועד למקומות איכותיים ושלווים במיוחד עם חושות מושקעות, שירותים ומקלחות מטופחים וצוות מקצועי.
קיבלנו חושה/בקתה על קו החוף, במרחק 15 מטר מהים, עם מרפסת מוצלת, שתי מיטות שיזוף וסירת דייגים בצבע תכלת, מתנדנדת קלות קבוע מולנו. פשוט גלויה. בכפר יש עוד כמה עשרות חדרים, מקלחות ושירותים מרכזים, פשוטים אך נקיים. קרוב למים יש כמה מרבצים מוצלים עם שטיחים וכריות, לשהייה במשך היום, והמרבץ המרכזי המוגבה של המסעדה, שם אוכלים ופוגשים את שאר יושבי החוף.
לשבת על המים, לראות את הזריחה מהים, השקיעה בהרים, את השפל והגאות, לשמוע 24/7 את המיית הגלים שהיא קונצרט מושלם לנפש, לצפות ביערות הכוכבים בלילה - וזכינו אפילו זכינו לראות את זריחת הירח המלא בכמה גוונים. הפשטות הזאת של להיות בבגד ים, לחשוב רק על מה שנאכל, לישון בכל פינה שמתחשק - זו פשטות מבורכת והדרך הכי מוצלחת שאני מכיר לנקות את הראש ולרפא את הנפש. לא סתם בני ישראל העבירו כאן 40 שנה...
אזור ביר סוויר הוא מתחם גדול של כפרי חושות במגוון רמות. צילום: גיל להב
קדימה, אוכל!
האוכל בסיני פשוט מאד, אך טרי. חומרי הגלם בסיסים, האספקה מגיעה מרחוק ולא תמיד זמינה. קיימת בעיית שימור בגלל תנאי מזג-האוויר (הגנרטור והמקררים עובדים בערב וקצת ביום - בכל חוף זה שונה). לכן כל מנה מוכנה עם ההזמנה - אין מנות מוכנות להגשה, כדי שלא יהיה פחת. לפעמים גם את הבצק לפיתות, מתחילים להכין רק עם ההזמנה. במקומות הפשוטים יותר רוב הארוחות מבוססות על אורז, סלט, צ'יפס, טחינה (עם קמח לעיבוי) ופיצה. במקומות הטובים ניתן לקבל גם עוף וגם גריל ויש גם מקומות מצטיינים עם הבנה קולינרית, בהם אפשר ליהנות מדגים ופירות-ים טריים ומנות ספיישל כמו מרק (קונסומה) של כבש ודגים. אחת ממנות הדגל בסיני היא המגלובה (או "מקלובה"), שכבות של אורז, ירקות ובשר.
בכמה מהחופים הבעלים הם סודנים, ושם ניתן לקבל גם אוכל סודני, שמתאים בעיקר למי שאוהב אוכל מתובל מאוד. בחלק מהמקומות המארחים פתוחים לבקשות מיוחדות ואפילו מאפשרים לאורחים להיכנס למטבח ולהכין לבד. את הצמא תוכלו לשבור במים מינרלים בבקבוקי 1.5, מנגו וגויאבה ושתייה קלה. אין קרח. הקינוחים הם סחלב ופנקייק, לפעמים גם בסבוסה ועוואמה, מלבי וצלחת פירות טריים.
אוכל מקומי עם נגיעות סודניות. צילום: גיל להב
רק תביאו בחשבון שאתם ב"זמן סיני" - ברוב המקומות לוקח המון זמן לקבל האוכל, לעיתים עד שלוש שעות (במקומות עם צוות מאורגן ומקצועי הזמן קצר בהרבה). אבל הזמן עובר בנעימים - פשוט ממשיכים ליהנות מהנוף, האוויר והאווירה, ממש כמו שעושים בכל שאר הזמן. הישיבה לאוכל היא על שטיחים וכריות הסבה לשולחנות נמוכים, וללא נעלים.
אוכל סודני בסיני
יש מאות כפרי חושות ויש הבדלים ניכרים ברמה. כמו בכל מקום, למצוא אוכל טוב ממש זה לא קל. בחירה של המנות הנכונות בזמן הנכון, עם כוונון למטבח, עשויות להפיק חוויה קולינרית גבוהה יותר. הפעם הצלחנו, עם בעלים סודני מקסים בעל ידי זהב. בחרנו מנות פשוטות כמו עוף ודגים טריים על הגריל ואפילו נתתי לו את המתכון לעיג'ה (חביתת ירק) של אימי הוא הכין אותה נהדר (רק בלי הירק...).
ארוחות הבוקר התחילו בנס קפה המקומי עם החלב העמיד - למרבה הפלא, בסיני זה דווקא מתאים לי. בדרך למקלחת הזמנתי ועד שחזרתי הקפה הגיע עם הרום סרוויס, למרפסת החושה על הים.
צלחת הבוקר בדרך-כלל כוללת חביתה, גבינה פטה מקומית וסלט. ומכאן והלאה כבר יש פרשנויות שונות לכל מטבח - חלקם יוסיפו טעמייה (פלאפל מצרי מפול ירוק), חציל מטוגן, טחינה, משולשי גבינה, פירות. לרוב יש אפשרות גם לארוחת פנקייק.
מתעוררים לבוקר כחול, ים, שקט וארוחת בוקר מפנקת. צילום: גיל להב
סיור קולינרי בנואיבה
מה עושים במשך היום?בעיקר נחים... ונכנסים לקצב הנכון לנשמה שלנו, קצב איטי ומטיב ביותר. קוראים, משחקים, משוחחים, מתבודדים וחושבים יש גם ריפים מהפנטים לצלילה לכל אורך החופים. צריך רק משקפת צלילה והזמן טס לכם. גם מועדוני צלילה ישנם במרחק עשר דק נסיעה.אפשר גם להצטרף לדיג המקומי לשיט-דיג לכמה שעות. באזור יש פעילויות של טרקטורונים ועוד אטרקציות. ניתן לנסוע לבזאר בנואיבה לקניות, או לעשות טיולים בהרים וגם לסנטה קטרינה.
וכמובן.. בסיור קולינרי בנואיבה הייתם.. ?
נואיבה היא סוג של עיר קטנה במדבר מרחק 30 קמ' מביר סוור וחלק גדול מהמקומות בה שרוי בהוויה של לפני כמאה שנה. אפשר למצוא בעיר מזונות ומשקאות אופייניים מסוגים שונים:
- מוכר הטעמייה (הפלאפל המצרי עשוי מפול) מכין את עיגולי הפלאפל בכף יד חשופה. ובמחיר של שני שקלים אפשר ליהנות ממנת פלאפל קטנה. במקום ניתן לקבל גם פול וחומוס טרי וחם.
- מיץ מתוק מקני סוכר
- מאפיה עם מבחר עוגיות ובקלאוות פשוטים
- מלוחייה (ירק שעושים ממנו מרק) ובמיה ועוד תבשילים ביתיים בבית של מבשלת.
- אצל הקצב אין מקרר, אבל יש כבשים לשחיטה בחצר הבית לחיתוך ומכירה בלי יישון
- בחנות בעלי כנף יש תרנגולות מסוגים שונים, יונים, שלווים, ברווזים ועוד... זוג יונים יעלה כשישה שקלים - שחיטה וניקוי על המקום. את חיתוך העוף הוא עושה באוויר על אנקול ( לא על שולחן) והתוצאה מוגשת טרייה וחמה.
- מאפיה של פיתות מקומיות
- שיפודיה עם גריל של כל מיני בשרים
- ולסיום - תה מרמריה על החוף בבזאר של נואיבה.
המארחים- בעלי החופים לבביים מאוד, שואפים לרצות ולפנק אותנו, מדברים עברית ומתגעגעים לישראלים.
כמה זה עולה לנו
החופשה בסיני הטובה נפלאה, טובה לראש ולנפש ואם מחפשים ומוצאים את המקומות הנכונים, אז אפשר לתת גם לקיבה ליהנות.
גם המחירים בסיני משדרגים את החופשה: לינה, כמה כוסות קפה ושתייה קלה, מים מינרלים, ארוחת בוקר + ארוחה בשרית וארוחת דגים ליום לאדם עלתה לנו כ - 125 שקלים, כולל שרות.
125 הכול כלול ליום לאדם. וכמה דקות מאילת – מושלם.
למרות שהאוכל המוגש בסיסי ברובו, הוא עדיף בהרבה על האוכל הממוחזר והשגרתי המוצע בבתי המלון. תוסיפו לאלה את האיכויות הנדירות של סיני שאין בשום מקום בעולם, את הנגישות של האזור - רק
כמה דקות מאילת, את אהדה כלפי הישראלים וקיבלתם את החופשה המושלמת.
טיפים לנופשים בסיני
נושא הביטחון מטריד את כולנו, אבל בשהייתנו במקום נהנינו מהרגשת ביטחון אישית גבוהה . הצבא בעצמו שומר על הדרכים ויש שמירה גם על החופים מסביב לשעון.
טיפים :
1. ללכת רק למקום מוכר, או מומלץ ולוודא שהוא אכן עובד ( יש כרגע הרבה מקומות שלא פתוחים באופן מלא, או סגורים)
2. כדאי נהג מונית יחכה לכם בגבול – בעל החוף יתאם את הנסיעה.
3. לבחור מנות פשוטות לביצוע
4. להזמין דגים טריים יום קודם
5. להזמין הארוחה מראש ( לדוגמא – להודיע מראש אם רוצים לאכול ארוחת ערב בשעה- 19.00)
6 . לבקש את האוכל חם יותר (אני אישית אוהב אוכל חם ולחיך שלי האוכל בסיני מוגש בכמה מעלות נמוכות מדי)
גיל להב הוא מומחה לסיורים קולינריים אחר הביס המושלם.
***