מאחורי הקלעים: ארוחת ערב בניחוח אסיאתי לצוות הוטל מונטיפיורי

בדרך לתפריטים שלנו, מנות רבות עוברות טבילת אש בתנאים אמיתיים: ערב בו מכינים, מגישים ואוכלים אותן, ולפעמים גם מצלמים (כי פשוט חבל שלא). במקרה זה מדובר בארוחה עם השפעות אסיאתיות, בהשתתפות צוות הוטל מונטיפיורי

בדרך לתפריטים שלנו, מנות רבות עוברות טבילת אש בתנאים אמיתיים: ערב בו מכינים, מגישים ואוכלים אותן, ולפעמים גם מצלמים (כי פשוט חבל שלא). במקרה זה מדובר בארוחה עם השפעות אסיאתיות, בהשתתפות צוות הוטל מונטיפיורי

מסורת זה דבר נפלא. למשל, כשמזמינים אותי בפעם השלישית לתעד ארוחת צוות אצל רותי וגיא, אני מרגישה שמתחילה להתבסס פה מסורת נהדרת. הפעם הצוות של הוטל מונטיפיורי הגיע לערב בניחוח אסייתי, טבול ביין טוב וסאקה.

דמיינו את זה: המראה הראשון בכניסה לבית הוא ערימה של פלפלי פדרון נצלים על גריל הפחמים (שנמצא ממש בתוך המטבח). אלו יתובלו בהמשך בקליפות שרימפס קלויות, מומלחות וטחונות, ויהפכו לחטיף ממכר לשלב האפריטיף של הערב, לצד קרקרים מטוגנים מאורז שגם אותם אי אפשר להפסיק לנשנש.

פלפלי פדרון על גריל הפחמים מתובל בקליפות שרימפס קלויות, מומלחות וטחונות. צילום: טל סיון-צפורין

קרקרים מטוגנים מאורז שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. צילום: טל סיון-צפורין

הערב מתחיל בסלון, באווירה נינוחה. בלולו וגיא במטבח, מכינים את מנות האפריטיף של הערב: רייזר קלאמס, מיונז פוריקאקי שיסו, שומשום ואויסטרים עם גרניטה ליים וחזרת, פוריקאקי סלמון ומיקרו סאקורה.

שמפניה איילה רוזה מאזו'ר. צילום: טל סיון-צפורין

השולחן כבר ערוך וממתין למוזמנים, ואני משתאה איך בכל ארוחה כזו הוא ערוך אחרת לגמרי, אך תמיד בכלים יפהפיים שמתאימים לנושא האירוח.

שולחן העץ המסיבי, ערוך ל-12 איש, בכלים יפהפיים שמתאימים לנושא האירוח. צילום: טל סיון-צפורין

למנה ראשונה הוגש קונסומה טום יאם עם שרימפס, אונגי ואטריות אודון. לשולחן הגיעו קערות עמוקות כשבתוכן האטריות, השרימפס ושאר התוספות ואילו הקונסומה הלוהט נמזג ליד השולחן לעיני הסועדים. מחווה קטנה ומרשימה ביותר, במיוחד כשביד מתערסלת לה כוס של סאקה חם.

דמפלינג עמילן חיטה, סרטנים ובצל ירוק עם רוטב צ'ילי קוריאני ודאשי. צילום: טל סיון-צפורין

הדג, על שיפוד דק בהשראת דוכני הרחוב של דרום-מזרח אסיה, נצלה אף הוא על גריל הפחמים שבמטבח (למה לי אין אחד כזה?).

סלט עלים צעירים, ויניגרט גזר וג'ינג'ר. צילום: טל סיון-צפורין

צוואר חזיר צלוי על גריל פחמים עם ניוקי תפו"א וכרישה צרובה ברוטב של נקטרינות צלויות. צילום: טל סיון-צפורין

אחרי כל האוכל הזה כבר בקושי נשאר מקום, אבל אי אפשר לוותר על קינוח של Vacherin Glace - מרנג מעוטר בגרידת ליים, בננות, קרם קוקוס וסורבה ליים.

Vacherin Glace - מרנג מעוטר בגרידת ליים, בננות, קרם קוקוס וסורבה ליים. צילום: טל סיון-צפורין

מסורת כבר אמרנו?

***