כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
פנטונה: עוגת החורף המושלמת
את הפנטונה שלנו אנחנו לוקחים ברצינות, 3 ימים של רצינות אם ממש לדייק, בהם אנחנו ממיסים, מערבבים, לשים, ומתפיחים, אופים, תולים, הופכים, מקררים ואורזים
פנטונה, קווים לדמותה
מי ששהה באירופה או בארצות הברית בתקופת חג המולד בוודאי נתקל בהן. בעונה הזו הן בכל מקום, ניצבות חגיגיות בשורות בפתחי חנויות, באריזות שונות ומגוונות. קשה להישאר אדיש אל עוגות החורף הגדולות הללו, שמשנה לשנה נראה שהן צצות מוקדם יותר. בשאר הזמן ובשאר העולם, מעט מאוד קונדיטורים מכינים פנטונה. בישראל היא לאט לאט תופסת תאוצה.
אז מהי הפנטונה בעצם? אם היינו צריכים להגדיר אותה במילה אחת, המילה הזו בוודאי הייתה "מושלמת". במשפט, אפשר לתאר אותה כלחם שמרים עשיר מאוד, עם פירות יבשים, חמאה ואלכוהול. מין בריוש משודרג וגבוה במיוחד שמקורו באיטליה.
בגלל הצורה העגולה והגבוהה שלה ובגלל הכמות הגדולה של פירות יבשים שהיא מכילה, תהליך ההכנה של הפנטונה כולל שלב "ערפדי" בו תולים את העוגות הפוך כדי לאפשר לפירות היבשים להתפזר בתוכן ולא לשקוע. התלייה הזו גם הופכת את העוגה לפחות דחוסה.
לפנטונה המסורתית יש חיי מדף ארוכים. אלו שאנו מכינים נטולות משפרי טעם וחומרים משמרים, ולכן חיי המדף שלהן קצרים יותר וניתן למצוא אותן בסופי שבוע בלבד (3 ימים של הכנה כבר אמרנו, לא?).
ואחרי הקדמה כל-כך ארוכה, כמה תמונות מתהליך ההכנה הארוך במאפיית R2M, שמדברות בעד עצמן:
צילום: עידית בן עוליאל
את הפנטונה שלנו ניתן למצוא בכל אחת מחנויות הבייקריז ובדליקטסן, בימים של לפני הכריסמס ושל ערב השנה החדשה
***