כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
רומנטיקה חורפית
תשכחו מקוביות הקורנפלור קמוטות הפנים - כאן מדובר על עננים רכים שנמסים בפה. קבלו את מתכון המרשמלו של הבייקרי וגם מתכון לרומנטיקה חורפית
אני לא טיפוס של מחוות גדולות. את הרומנטיקה שלי אני לרוב מעדיפה מכורבלת היטב במישהו אהוב, ופחות מנצנצת ומצלצלת בקולי קולות (למרות שגם נצנוצים בנקודות מפתח בחיים יתקבלו בברכה, כי אפשר להוציא את הבחורה מהמרילין אבל תמיד תישאר קצת מרילין בבחורה).
לכן זו לא פחות מגאונות צרופה בעיניי לחגוג את מורשת הקדוש ולנטיין בעומק פברואר, החורפי מכל החודשים. זה שמבטיח שמזג האוויר בחוץ יחייב לחמם עוד קצת מבפנים, עם עדיפות לאח בוערת, כמובן. מכיוון שבימים כתיקונם, מה לעשות, אני לא מתגוררת בבקתת עץ ביער עד, אני מתפשרת על ספה רכה אל מול מזגן. שם, בין כריות, עטופה בשמיכת כותנה רכה, זוגיות טובה יכולה ללבלב באמת.
אני לא טיפוס של מחוות גדולות. את הרומנטיקה שלי אני לרוב מעדיפה מכורבלת היטב במישהו אהוב.
ניסיתם פעם להעניק שמיכה מעולה כמתנת ולנטיינס? אם לבי לא היה שייך כבר למישהו אחר הייתם זוכים בו לנצח. בדליקטסן אני אוספת מתנות במחשבה תחילה. כשמושיקו שוזר לי את הזר המושלם (יקינתון בזר פרחים זה קסם שקשה לתאר), הוא תמיד חוזר ומזכיר לי כמה חשוב להתאים את המתנה למי שמקבל אותה. ונכון במיוחד להזכיר את זה סביב הוולנטיינס, שנוטה לדרדר אותנו לתבניות שחוקות, עם כל הכבוד לוורדים אדומים ושוקולד זול.
כשמושיקו שוזר לי את הזר המושלם הוא חוזר ומזכיר כמה חשוב להתאים את המתנה למי שמקבל אותה. צילום: טל סיון-ציפורין
זר פרחים מיוחד הוא התחלה טובה, אם אתם מעדיפים להימנע מקלישאות כמו ורדים אדומים.
רגע של הרהור, ועוד אחד של תשומת לב, יזכה אתכם בערב מענג ובתהילת עולם. אני לא יכולה להתחייב על אהבת נצח, אבל לפחות ידעו שהשקעתם.
ניסיתם להעניק פעם שמיכה מעולה כמתנת ולנטיינס? צילום: טל סיון-צפורין
מרשמלו תוצרת בית. שנינו, עם כוסות מהבילות ואולי גם גשם. אני לא יודעת להיות יותר מאוהבת מזה. צילום: טל סיון-צפורין
ואם מעולם לא הכנתם מרשמלו ביתי, רוצו ועשו את זה עכשיו. אין זמן טוב מזה. תשכחו מקוביות הקורנפלור קמוטות הפנים - כאן מדובר על עננים רכים שנמסים בפה וממיסים את הלב. תהילת עולם, כבר אמרתי?
מתכון למרשמלו וניל של הבייקרי
המצרכים
חלק 1
- 675 גרם סוכר
- 225 גרם מים
- 210 גרם סוכר אינברטי
חלק 2
- 45 גרם אבקת ג'לטין
- 90 גרם מים קרים
- 300 גרם סוכר אינברטי
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
1. משרים את הג'לטין במים קרים.
2. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר וסוכר האינברטי (מחלק 1 של רשימת המצרכים), ומביאים לרתיחה בהדרגה. עוצרים ב-110 מעלות (חובה לדייק ויש להשתמש לשם כך במדחום). מוסיפים לתערובת את הג'לטין ומערבבים.
חובה לדייק ולהשתמש במדחום.
צילום: טל סיון-צפורין
3. מקציפים את סוכר האינברטי ותוכן מקל הווניל (חלק 2 של המצרכים). מעבירים למיקסר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת ונראית כמו מרנג לבן ונפוח.
מקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת ונראית כמו מרנג לבן ונפוח.
צילום: טל סיון-צפורין
4. מעבירים את התערובת לרינג (טבעת) בקוטר 28, ששומנה מבפנים בשכבה דקה של חמאה. מקררים למשך יום.
5. למחרת משחררים את המרשמלו מהרינג, מאבקים באבקת סוכר וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
הערה: אפשר להחליף את הווניל בתמציות טעם טבעיות ולשנות את טעמו של המרשמלו לתפוז, סיגליות, פטל או כל טעם אחר שאוהבים.
אם מעולם לא הכנתם מרשמלו ביתי, רוצו לעשות את זה עכשיו. לא עוד קוביות קורנפלור קמוטות פנים - הפעם אלו יהיו עננים רכים ונמסים בפה.
צילום: טל סיון-צפורין
וולנטיינס שמח לכל האוהבים והאוהבות.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***