כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
פרודוקטים של חורף: תותים
בשיא העונה, תות-שדה הוא לא רק תוספת שתשדרג כל קינוח, אלא חומר גלם אוניברסלי שמשתלב נהדר באינספור מתכונים ומאכלים, ומוסיף להם רעננות וחן מיוחד וטעם עז של ילדות
בימינו, עידן של טכנולוגיות מתקדמות, ניתן להשיג כל סוג של תוצרת חקלאית בכל ימות השנה. ובכל זאת, בארץ עדיין קיימים ירקות ופירות שנחשבים לעונתיים. אחד מהם, אולי המובהק ביותר, הוא תות השדה.
התותים מגיעים עם תחילת החורף וכמותו גם הם נשארים לזמן קצר. זמן שכולו איכות. האם יש מישהו שלא אוהב את הפירות האדומים והיפהפיים האלה? המראה שלהם בלבד עושה חשק לזלול אותם ישירות מהקופסה, וזה לפני שדיברנו על הטעם המשגע, גוון מיוחד של חמצמץ-מתקתק, טעם של ילדות.
.תות-שדה הוא לא רק תוספת שתשדרג כל קינוח, אלא חומר גלם אוניברסלי שמשתלב נהדר באינספור מתכונים ומאכלים.
בתחילת העונה תותים נראים כמו תכשיטים. הם נמכרים בקופסאות קטנות, מרופדות ב"פצפצים", כדי להגן עליהם מכל פגע - והם גם עולים בהתאם. אבל בשיא העונה, ובמיוחד אחרי מזג אוויר גשום וקר, המחירים צונחים ואפשר לקנות תותים מעולים לא רק למאכל, אלא גם כחומר גלם אוניברסלי, שאיכשהו משתלב נהדר עם כל חומר גלם אחר.
תות ושוקולד, תות ולימון, תות וגבינה או שמנת, תות-בננה - אלה השילובים המוכרים והאהובים. ויש גם פחות קונבנציונליים, כמו למשל שילוב של תות ובזיליקום. תותים הם גם הקישוט האולטימטיבי, שהופך קינוחים תמימים למראה לפאם-פאטל קולינרי שאי אפשר לעמוד בפניו.
האם יש מישהו שלא אוהב את הפירות האדומים והיפהפיים האלה? צילום: אולגה טוכשר
אפשר לשלב תותים גם באפייה. בדיוק כמו שעשינו בעוגה שבתמונה הבאה, שהיא וריאציה של עוגת הדובדבנים המפורסמת של הבייקרי.
מדובר בפאונד קייק, עוגה קלילה ופשוטה להפליא להכנה. מקור השם הוא ביחידת המידה פאונד (453.6 גרם), כי המתכון הבסיסי כולל פאונד אחד מכל אחד מהמצרכים (קמח, חמאה, ביצים וסוכר). היום כשאומרים "פאונד קייק" מתכוונים לכל עוגה שמבוססת על יחס 1:1:1:1 של אותם מצרכים, שמבטיח שתתקבל עוגה דחוסה אך רכה ונימוחה מאוד. הכי טעם של חורף.
מתכון לפאונד קייק עם תותים
בהשראתה של Donna Hay מהספר "Modern Classics book 2"
במתכון הזה היחס בין המצרכים דווקא שונה קצת, אבל התוצאה מוצלחת וטעימה מאוד. אנחנו הוספנו גם תותים.
פאונד קייק עם תותים טריים, מתכון בהשראתה של דונה היי. צילום: אולגה טוכשר
המצרכים
לעוגה עגולה עם חור (קוגלהוף) בקוטר 22 ס"מ
- 250 גרם חמאה רכה
- 1.5 כוסות סוכר לבן דק
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 ביצים
- 1 כוס שמנת חמוצה
- 3 כוסות קמח
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- 200 גרם תות שדה טרי, חתוך
צילום: אולגה טוכשר
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת במרקם קרמי אחיד.
צילום: אולגה טוכשר
מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה ומערבלים היטב במשך כמה דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים שוב עד שהקמח נטמע ומתקבלת בלילה אחידה.
צילום: אולגה טוכשר
מקמחים את התותים (זה ימנע מהם לשקוע לתחתית העוגה).
קימוח התותים מונע מהם לשקוע בתחתית התבנית. צילום: אולגה טוכשר
יוצקים שליש מהבלילה לתבנית ומפזרים חצי מכמות התותים. יוצקים את השליש השני ומפזרים את יתרת התותים, ואז מכסים עם השליש האחרון של הבלילה.
צילום: אולגה טוכשר
אופים במשך שעה וחצי עד שהעוגה מזהיבה, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים. פני העוגה יסדקו מעט וזה בסדר.
מוציאים מהתנור. אם רוצים, מיישרים את החלק העליון של העוגה (שיהפוך לתחתית) לפני שהופכים אותה על צלחת הגשה. מצננים.
פאונד קייק מושלמת עם ריח משכר. צילום: אולגה טוכשר
מצרכים לזיגוג
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית חלב
- פטל מיובש לקישוט
אופן ההכנה
בקערית מערבבים את המרכיבים עד שמתקבלת תערובת לבנה סמיכה. יוצקים את הזיגוג על העוגה ומקשטים בתותים חתוכים.
תותים הם גם הקישוט האולטימטיבי, שהופך קינוחים תמימים למראה לפאם-פאטל קולינרי שאי אפשר לעמוד בפניו. צילום: אולגה טוכשר
הערות:
אפשר להשתמש בתבנית עגולה רגילה בקוטר 22-26 ס"מ. זמן האפייה משתנה בהתאם לגובה העוגה.
אם מכינים עוגה שטוחה, אפשר לקשט אותה בתותים טריים חתוכים.
אולגה (אולי) טוכשר, היא בשלנית מכורה, קונדיטורית בהתהוות ובעלת הבלוג המרכיב הסודי.
***