כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
פרודוקטים של חורף: אפרסמונים
האפרסמון, פרי חורפי ונוסטלגי, זוכה לעדנה אמיתית בעוגה קלת ההכנה של ג'יימס בירד. אתם גם יכולים להתחרט ברגע האחרון ולהפוך אותה לקאפקייקס בטעם אפרסמון ובצבע משגע
האפרסמון, פרי חורפי ונוסטלגי, זוכה לעדנה אמיתית בעוגה קלת ההכנה של ג'יימס בירד. אתם גם יכולים להתחרט ברגע האחרון ולהפוך אותה לקאפקייקס בטעם אפרסמון ובצבע משגע
האפרסמון הוא פרי קצת שנוי במחלוקת. עם הצווארון המצחיק שלו, הוא לא קול כמו אננס, לא קלאסי כמו תפוח ולא פופולרי כמו בננה. אם להודות על האמת, גם הכתום שצובע אותו הוא לא בדיוק הצבע הכי חד בפַּלֵטָה. זה אולי גם עניין של העדפה. ומצד שני, מדובר בפרי עז טעם ושופע מתיקות, מסוג הטעמים שאנחנו כל-כך אוהבים לאהוב.
האפרסמון הוא פרי עז טעם ושופע מתיקות, מסוג הטעמים שאנחנו כל-כך אוהבים לאהוב. צילום: רויטל כהני
מלבד הערך הגסטרונומי, לאפרסמון יש גם ערך נוסטלגי עבור רבים מאתנו. הפרי שבלבו טמונים גרעינים חלקלקים בגוון ערמוני, והגיע עם הרפתקת הילדות המרגשת של לחפש בהם צורות מפתיעות.
עכשיו נוספה לרפרטואר הזכרונות הזה גם הרפתקת המטבח שהעברתי בחסות הדליקטסן: הכנת עוגת אפרסמונים מעוררת חושים. שילוב פשוט וממכר של אגוזים וצימוקים עם מחית של הפרי הכתמתם והמתקתק הזה, מאוהב עד כלות ושיכור מברנדי.
עוגה בחושה, קלת הכנה, עם אפרסמונים של ג'יימס בירד. צילום: רויטל כהני
כמו בהרפתקה קולינרית קלאסית, קיבלתי הזדמנות להכין משהו חדש, לא מוכר ובעל מעוף (האחרון, בחסות שוט ברנדי, זה מהמתכון).
גם ברנדי היה כאן, תכפילו את הכמות כדי שתוכלו ליהנות משוט במהלך ההכנה. צילום: רויטל כהני
וזה כל הסיפור:
מתכון לעוגת אפרסמון בחושה של ג'יימס בירד
המצרכים
כמויות ל-2 תבניות אינגליש
- 31/2 כוסות קמח
- 11/2 כפיות מלח
- 1 כפית מוסקט טחון
- 1 כפית קינמון (אם אוהבים)
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס חמאה מומסת ומקוררת לטמפרטורת החדר
- 4 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס קוניאק/ברנדי/וויסקי (ושמרו לכם שוט בצד)
- 2 כוסות מחית מ-4 אפרסמונים (רכים עד רכים מאוד, קלופים, אחרי כמה סחרורים במעבד מזון עד למרקם חלק)
- 2 כוסות אגוזי מלך/פקאן קלוי וקצוץ גס
- 2 כוסות צימוקים גדולים ועסיסיים
מחית מאפרסמונים רכים וקלופים, שעברו כמה סחרורים במעבד מזון עד למרקם חלק. צילום: רויטל כהני
כל המצרכים מוכנים, אז קדימה לעבודה. צילום: רויטל כהני
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה.
מערבבים את המצרכים היבשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את החמאה, הביצים, הליקר, מחית האפרסמונים, האגוזים והצימוקים. מערבבים, מעבירים לתבניות ואופים כשעה.
רגע לפני המעבר לתבנית, מערבבים את כל המצרכים יחד ומעבירים לתבניות אפיה. צילום: רויטל כהני
ואם יורשה, כמה מילים מאחת שיודעת (טוב, לפחות אחת שניסתה): אם אתם מאלה שאוהבים "ליישר", גרסת האינגליש קייק תהיה מושלמת בשבילכם. זו עוגה שיודעת להתיישר והיא מתאימה את עצמה לכל מצב רוח וסגנון חיתוך.
אם אתם מאלה שאוהבים "ליישר", גרסת האינגליש קייק תהיה מושלמת בשבילכם. צילום: רויטל כהני
עוגה בחושה עם אפרסמונים של ג'יימס בירד. צילום: רויטל כהני
רויטל כהני היא מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***