כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון למרק עוף של רותי ברודו
עבור חלק מאתנו, לפחות, אין דבר שמזכיר יותר בית מאשר מרק עוף. ראש השנה, יום כיפור, ערב פסח או סתם יום חורפי, אחרי הפצרות רבות, רותי הסכימה לגלות לנו איך מכינים את המרק שלה
פסח בלי מרק עוף וקניידלך זה לא פסח
פסח בפתח, ואיתו מגיעים לא רק האביב אלא גם שיגעון הבישולים והנקיונות. אז נכון, שהמעשה הרציונלי במצב כזה הוא להזמין את ארוחת החג במלואה מהדליקטסן (לתפריט החג של הדליקטסן). מצד שני, אם תעשו את זה אז יתפנה לכם זמן, אותו תוכלו להקדיש להכנה מסורתית ומדויקת של מנה נוסטלגית עם טעמים וריחות של בית.
זה אישי כמובן, אבל בעינינו אין נוסטלגי יותר ממרק עוף "של פעם". עם קניידלך כמובן, כשמדובר במרק שנאכל בליל הסדר. והמתכון שלנו הפעם הוא למרק כזה בדיוק, ובאופן ספציפי: זה שהכינו בבית של רותי ברודו מאז שהיתה ילדה.
עושים שוק
כדי להכין את מרק העוף המושלם תזדקקו לחומרי גלם טריים וטובים, בראש ובראשונה להרבה ירקות שורש שהם (יחד עם העוף הטרי, כמובן), הבסיס לטעם ולארומה של המרק הזה. סיבוב קצר בשוק ותחזרו מצוידים.
עבדים היינו לירקות השורש
האתגר הגדול באמת במרק הזה הוא בכושר העמידה של מי שמכין אותו מול כל ירקות השורש האלה, שדורשים קילוף וחיתוך. מדובר בלא מעט עבודה, אז דאגו לפנות לעצמכם את הזמן.
בוקה של טעמים
אחרי ששטפנו, קילפנו וחתכנו, הגיע הזמן לשים הכל בסיר: בתחתית מניחים את חלקי העוף, מעליהם את הירקות, מכסים הכל במים ומתפנים לשזור בוקה תבלינים אותו נניח מעל לכל השאר.
מתכון למרק עוף של רותי ברודו
המצרכים (לסיר של 8 ליטר)
- 8 שוקי עוף
- 1 גרון הודו גדול (לבקש מהקצב שיחתוך)
- 4 בצלים בינוניים, מקולפים
- 2 גבעולי כרישה
- 4 גזרים קלופים
- שורש סלרי קלוף
- שורש פטרוזיליה קלוף
- סלרי עלים
- צרור קטן של פטרוזיליה
- עלה דפנה
- גרגרי פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה
מכניסים לסיר גדול את חלקי העוף, מכסים בהרבה מים קרים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים ושוטפים את העוף.
מחזירים לסיר ומכסים שוב במים, מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף שנוצר על-פני המים ומוסיפים את הירקות, מעט מלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה.
שוב: הקפידו להשתמש במעט מלח - זה יספיק כדי לסחוט טעמים לנוזל, שזה תפקידו העיקרי של המלח בשלב זה. תמיד עדיף להמליח פחות מדי מאשר יותר מדי, כי מלח אפשר להוסיף ואי אפשר להוציא.
מבשלים שעתיים ואז מסננים דרך מסננת דקה, טועמים ומוסיפים מלח אם חסר.
מתכון לקניידלך של רותי ברודו
הקניידלך הם חלק בלתי נפרד ממסורת שולחן הפסח - אם יש מרק עוף אז ברור שאי אפשר בלי הכדורים השמנמנים האלה. רצוי לבשל את הקניידלך כמה שיותר קרוב להגשה, אבל אפשר גם להכין מראש ולחמם בתוך המרק.
המצרכים (ל-30 יחידות)
- 2 בצלים גדולים
- חצי כוס שמן קנולה
- 350 גרם קמח מצה
- 9 ביצים
- ½ ליטר מים
- 12 גרם מלח
- 4 גרם פלפל שחור טחון דק
אופן ההכנה
קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו בשמן עד שהוא שקוף.
מערבבים את הבצל והשמן של הטיגון עם שאר המצרכים בקערה, עד שמתקבל בצק רך.
נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות כשהוא מכוסה. מרתיחים מרק בסיר שטוח ומגלגלים לכדורים בינוניים (במשקל של 50 גרם).
מכניסים את הכדורים לנוזל הרותח ומבשלים 20 דקות.
מוציאים את הקניידלך עם כף מחוררת, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל. מגישים עם המרק.
***