כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לראש השנה: טארט דבש של הדליקטסן
משנה לשנה אנחנו מצפים לחזרתיות הזו, לסימון החגיגי של תחילת השנה, לחופש שאחרי החופש. אבל השנה הזו אנחנו לא לגמרי שם. כי החגים מגיעים השנה בתלבושת אחרת, בעיקר פחות צפויה. במקום לתכנן סידורי הושבה, אנחנו בונים תוכנית א׳ ועוד שתי תוכניות גיבוי. לכל מקרה שלא יהיה, לכל החלטה שתתקבל על יד מי שמקבל החלטות בשבילנו. בונים תפריט לעשרים אורחים, אבל גם כזה לחמישה או אפילו לזוג. כי לא משנה מה יהיה, השנה הזו תבוא ותתחיל ואנחנו נהיה שם כדי לקבל את פניה, עם צלוחית דבש בתחילת הארוחה וטארט דבש מתוק מתוק בסיומה.
דבש, הכל דבש..
זה אמנם חג, אבל לרוב יש בו מן השגרה. שגרה רבת שנים של "אצל ההורים שלי" או "אצל ההורים שלך" או "הברזנו לדרום איטליה" (כי זו עונה מושלמת לדרום איטליה). שגרה מבורכת של עוף בשזיפים או צלי עם תאנים, של מפלגת התפוחים הירוקים או מפלגת התפוחים האדומים. רגילות שנתית של עיצוב שולחן החג עם סידור רימונים ותמרים או זרי פרחים מעוצבים. ואף מילה על מפיות נייר או מפיות בד.
שנים אנחנו מצפים לחזרתיות הזו, לסימון החגיגי של תחילת השנה, לחופש שאחרי החופש, שלאחריו אפשר לצלול לשגרה האמיתית. אבל השנה הזו אנחנו לא לגמרי שם. אנחנו קצת ליד. כי החגים מגיעים השנה בתלבושת אחרת, כמעט פחות חגיגית, בעיקר פחות צפויה. במקום לתכנן סידורי הושבה, אנחנו בונים תוכנית א׳ ועוד שתי תוכניות גיבוי. אוספים שמלות חגיגיות וגם איזה שרוואל של בית. לכל מקרה שלא יהיה, לכל החלטה שתתקבל על יד מי שמקבל החלטות בשבילנו. בונים תפריט לעשרים אורחים, אבל גם כזה לחמישה או אפילו לזוג. כי לא משנה מה יהיה, השנה הזו תבוא ותתחיל ואנחנו נהיה שם כדי לקבל את פניה, גם אם זה בלי חיבוקים.
כפי שכל עוללית בת יומה (או בת הגיל שכבר מרשים לה לטעום דבש) יודעת, את פתיחתה של השנה צריך להמתיק והרבה. רצוי ומומלץ לטבול את התפוח לפחות פעמיים בדבש, להוסיף עוד כפית סוכר לגפילטע ולקשט את הכל בהרבה סילאן תמרים. ולכן, למרות שכולנו נפתח את הערב עם צלוחית דבש מלאה, השנה נקנח גם בטארט שכולו טעמי דבש נפלאים. כי בואו, אנחנו צריכים את זה.
מתכון לטארט דבש / לתבנית בקוטר 26 ס״מ
לבצק
130 גר׳ חמאה רכה
15 גר׳ דבש
50 גר׳ אבקת סוכר
40 גר׳ אבקת שקדים
2 גר׳ מלח
20 גר׳ קורנפלור
210 גר׳ קמח
1 ביצה
מה עושים?
מערבבים יחד חמאה, דבש, אבקת סוכר, אבקת שקדים ומלח ליצירת מסה אחידה.
מוסיפים את הקורנפלור ו-30 גר׳ מהקמח ומאחדים שוב.
מוסיפים את הביצה ויתרת הקמח (180 גר׳) וממשיכים לערבב יחד עד שמגיעים לבצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל-180 מעלות
מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ״מ ומרפדים את תבנית הטארט.
אופים אפיה עיוורת (מניחים על הבצק נייר אפיה ועליו משקולות אפיה או קטניות יבשות) כ-13 דק׳ עד שהבצק יציב אך לא זהוב.
למילוי
150 גר׳ סוכר
10 גר׳ פולנטה - קמח תירס
2 גר׳ מחית וניל
3 גר׳ מלח
50 גר׳ ריקוטה
200 גר׳ דבש
150 גר׳ ביצים טרופות
110 גר׳ שמנת מתוקה 42%
3 גר׳ חומץ
100 גר׳ חמאה מומסת
מה עושים?
מכוונים את חום התנור ל-150 מעלות
בעזרת מטרפה מערבבים יחד סוכר, פולנטה, מחית וניל, מלח וריקוטה.
מחממים מעט את הדבש, עד למרקם נוזלי, ומוסיפים אותו ואת הביצים באיטיות ותוך כדי ערבוב לתערובת.
מוסיפים באיטיות את השמנת, החומץ והחמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
ממלאים את הקלתית האפויה ואופים כ-40 דקות עד שהמילוי יציב.