כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
פשוט, טעים ומרשים: סרדינים ממולאים
אז מסתבר שלשלוף אידרות מסרדינים טריים זו משימה פחות מסובכת ממה שאפשר לחשוב, ויש לפחות סיבה אחת טובה לעשות את זה: סרדינים ממולאים. הם קלים להכנה, טעימים באופן קיצוני, ומראה המנה יותיר את האורחים שלכם פעורי פה.
יש מתכונים שמתקשים לחצות את נקודת הביקורת בכניסה למטבח שלי. הסיבה: נראים מסובכים מדי. למרות שאותי, כידוע, קשה להפחיד עם החשודים המיידיים - ערבובים ארוכים, קיפולים מסובכים או המפחידים הגדולים, שמרים. עדיין, יש פה ושם מתכונים שגורמים לי לקחת צעד גדול אחורה. נגיד, כל מה שכרוך בקישוט עוגות וזילופים מורכבים זה ממש לא אני. מתכונים שמתפרסים על פני יותר משני עמודים בספר בישול - מוותרת מראש, תודה. וגם דגים. כלומר חיתוך, ניקוי, קישקוש, מריטה או כל פעולה נקיונית אחרת שצריך לבצע בהם לפני הבישול האמיתי - שוב: לא תודה.
אז איך מצאתי את עצמי שולפת אדרות של סרדינים ועוד מתגאה בזה, אתם שואלים?
האחראים העיקריים הם בן זוג אחד משקיען, שמיודד עם דייג שאוהב לפנק, ושניהם יחד התאמצו מאד לספק לי מערום סרדינים נקיים, ״עם הזנב״, כמו שביקשתי. הם רק לא הבינו שב״נקיים״ אני מתכוונת ל״בלי עצמות ממש בכלל״ (מה לא מובן בזה - איך בכלל אפשר לקפל אותם, ככה עם הזנב מתנפנף למעלה כמו תורן, אם הם מלאים בעמוד השדרה של עצמם? ומה בכלל אני אמורה לעשות עם זה?).
בן הזוג המשקיען משך בכתפיו והלך, מתעלם בהפגנתיות מהמיני טנטרום שקיוויתי שיפתור את הבעיה. הדייג המפנק בכלל לא היה באזור אלא אי שם בחנות שלו, מנקה עצמות של דגים אחרים. ואני, אני נשארתי עם חבורת סרדינים שהסתכלו עליי בעין עקומה. אז שלפתי אדרות. מסתבר שזו לא משימה מאד מסובכת. ייתכן שמיהרתי לפסול.
אחרי שמתגברים על ענייני העצמות (תכל'ס, אם אתם לא רוצים לנקות את הסרדינים בעצמכם, בקשו ממוכר הדגים לעשות את זה, במילים בהירות. אל תעברו רכבת הרים רגשית כמוני), המתכון הזה קליל להכנה, טעים באופן קיצוני ופצצת רושם בארועים מיוחדים או בכל ארוחת חברים מושקעת (זנבות כמו תרנים אל על, כן?).
מתכון לסרדינים ממולאים במנגולד
המצרכים
- 12 סרדינים טריים
- 250 גרם מנגולד
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קטן קצוץ
- עלים מ-2 ענפי טימין גדולים
- 120 מ"ל שמן זית
- 50 גרם פירורי לחם
- 50 גרם צנוברים
- מלח ופלפל לתיבול
- שמן לשימון התבנית
- 2 לימונים
אופן ההכנה
א. מחממים תנור ל-200 מעלות.
ב. מוציאים בזהירות את העצמות מהדג (מומלץ להשתמש בכפפות) ומשאירים את הדגים עצמם שלמים, עם הזנבות.
ג. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים את הגבעולים לקוביות קטנות.
ד. מאדים את קוביות גבעולי המנגולד עם הבצל, השום והטימין על אש בינונית למשך חמש דקות (הם לא אמורים להזהיב) בחצי מכמות שמן הזית.
ה. קוצצים דק את עלי המנגולד ומוסיפים למחבת. מגדילים את האש ומאדים תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות או עד לריכוך מוחלט.
ו. מורידים מהאש, מוסיפים את פירורי הלחם והצנוברים, מתבלים ומערבבים היטב.
ז. מסדרים את הסרדינים על מגש אפייה משומן, כשהעור כלפי מטה, מניחים כף גדושה מהתערובת בצד הקרוב לראש ומקפלים את הזנב מעל התערובת.
ח. סוחטים לימון שלם על הדגים, ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור למשך כחמש דקות. בינתיים מערבבים את שמן הזית הנותר עם מיץ מלימון אחד, ויוצקים על הדגים המוכנים בצאתם מהתנור.
מגישים מייד.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***