כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
עוגת השוקולד והקוקוס של יסמין חאן
המתכון לעוגה הפשוטה והנהדרת הזו לקוח מ"זייתון", ספר הבישול הפלסטיני עתיר הסיפורים של יסמין חאן, שיצא מוקדם יותר השנה. היא עצמה יצרה את המתכון בהשראת עוגת שוקולד קוקוס מסתורית, שמצאה במסעדה חיפאית קטנה וקסומה בשם דוזאן
"הוא חוצה גבולות ותרבויות ומספר סיפור על תשוקה בשפה נטולת דקדוק ומגדר: שוקולד / شوكولاتة." (יסמין חאן)
בהתחלה הייתי סקפטית וחשדתי שמדובר בסתם עוד עוגת שוקולד. אך הצילום לצד המתכון בכל זאת עורר סקרנות, שהפכה בהמשך לבילד-אפ לקראת מה שהתגלתה כאחת העוגות המופלאות: מיזוג מושלם של שוקולד עשיר וקוקוס, שמעליו נח ברכות טופינג של גנאש מושחת, שהוקצף למרקם מוס אוורירי, שוקולדי ונפלא.
היא מתוקה אך לא מתחנפת, עם מרירות של קקאו שהיא לא מנסה להסתיר. פשוטה ואלגנטית, ובעלת שובל של ריח משכר הולך איתה לכל מקום. כן, כזו היא: עוגת שוקולד וקוקוס פשוטה. ואלוהית.
עוגת שוקולד קוקוס לפי המתכון של יסמין חאן.
היא בכלל נולדה בחיפה, העוגה. בחום בינוני, בין הסירים במטבחו של השף פאדי נאג'יר, הבעלים של מסעדה מקומית קסומה בשם דוזאן (Douzan). יסמין חאן מתארת בספרה Zaitoun: Recipes and Stories From the Palestinian Kitchen, את ההתרגשות שאחזה בה כשטעמה את עוגת השוקולד-קוקוס המענגת הזו, המתהדרת במרקמים מגוונים וטעם ייחודי וכמו שאר המתכונים בספר - גם מגיעה עם סיפור.
המתכון שלפניכם נוצר על-ידי חאן בהשראת העוגה ההיא, וכשיר הלל לאותו ביס מתוק ושוקולדי מהמסעדה החיפאית הקטנה.
מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס מתוך הספר של יסמין חאן
לתבנית בקוטר 20 (או 22)
המצרכים
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- כוס וחצי קמח רגיל
- שלושת רבעי כוס אבקת קקאו
- כפית וחצי אבקת אפייה
- רבע כפית מלח
- 100 גרם קוקוס + מעט לקישוט
- שלושת רבעי כוס חלב
- כפית תמצית וניל
לגנאש:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 250 ג' שוקולד מריר איכותי קצוץ גס
- 3 כפות אבקת סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה
א. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
ב. משמנים את תבנית האפייה.
ג. מערבבים בקערת מערבל את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קציפתי.
ד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
ה. מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, המלח והקוקוס, ומערבבים עד שהחומרים היבשים נטמעים בבלילה (ולא יותר).
ו. מוסיפים את החלב ותמצית הווניל, בוחשים היטב.
ז. יוצקים לתבנית האפייה המשומנת, מכניסים לתנור ואופים 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי.
ח. מצננים את העוגה לחלוטין.
ט. מכינים את הגנאש: מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, ומכבים את האש רגע לפני. מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שהוא נמס לגמרי.
י. כשהגנאש בטמפרטורת החדר, מקציפים במשך כמה דקות עד שמתקבל מוס שוקולד בגוון שוקולדי בהיר ובמרקם אוורירי. אם רוצים שהציפוי יהיה מתוק אפשר להוסיף אבקת סוכר (עד 3 כפות) במהלך ההקצפה.
יא: מורחים את הגנאש על העוגה בשכבה עבה (התוצאה לא חייבת להיות מושלמת) ומפזרים פתיתי קוקוס בנדיבות מעל.
רויטל כהני, מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית
***