כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
בקצב השטרודל

רגע לפני החג, אני מוצאת את עצמי באזור הנוחות שלי, מצויידת במרית ובלב פועם, עומדת ליד השיש ומתחילה את מלאכת הכנת השטרודל
רק שעה קלה קודם ראיתי אותו על המדף בבייקרי, קינוח ותיק ואהוב שחזר לרגל החג בגירסה טבעונית ולא פחות משובחת. אבל אני, אני בן אדם של מסורת וערכים (וגם הדליפו לי את המתכון), לכן החלטתי להכין בעצמי את הגירסה האייקונית והנזללת-במהירות של שטרודל התפוחים
אין קינוח מתאים יותר לראש השנה, וגם להכין אותו זו חוויה. את התפוחים מבשלים בקרמל שזוף ומתקתק. פעולה פשוטה כשלעצמה, אך כזו שדורשת זמן, סבלנות והקשבה (מי מאיתנו שלא מצא את עצמו זקוק לאותו הדבר בדיוק...)
את עלי בצק הפילו (רק אל תייבשו אותם) מניחים זה על זה אחרי שמברישים אותם בחמאה מומסת (וכל המרבה...) ומפזרים פירורי פתי בר. אחרי האפייה מתקבלות שכבות אווריריות ומתפצפצות, שקוצרות שבחים בלי סוף (שנאמרים בפה מלא, ותוך איסוף אובססיבי של פירורים מהצלחת).
מתכון לשטרודל התפוחים האהוב של הבייקרי
המצרכים
-
3 דפי פילו
-
70 גרם חמאה מומסת
-
60 גרם סוכר דמררה
-
100 גרם פירורי פתי בר
-
400 גרם תפוחי עץ גרני סמית' מקולפים וחתוכים לפלחים
-
500 גרם סוכר לבן
-
125 גרם חמאה
-
מים
אופן ההכנה
א. שמים את הסוכר בקלחת ומוסיפים לו מעט מאד מים, רק כדי להרטיב. מוודאים שכל הסוכר רטוב.
ב. מבשלים על אש קטנה עד לקבלת קרמל חום.
ג. מוסיפים את החמאה ופלחי התפוחים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהתפוחים מתרככים. מסננים ומקררים.
ד. פורסים דף פילו ומושחים אותו בחמאה מומסת. מפזרים שליש מהסוכר החום ושליש מפירורי העוגיות
ה. מניחים מעל דף פילו נוסף וחוזרים על הפעולות, וכך גם עם הדף השלישי.
ו. מסדרים את התפוחים בקצה דף הפילו העליון ומגלגלים פנימה תוך כדי הידוק ליצירת גליל. לוחצים מעט על הקצוות כדי לסגור אותם
ז. מניחים בתבנית אפייה כשה"תפר" כלפי מטה. בחורצים לרוחב בסכין את החלק העליון, לחיתוך יותר נוח אחרי האפייה. מורחים בחמאה מומסת ואופים ב-180 מעלות עד להזהבה (20-25 דקות).
הקונדיטוריה וכל צוות הבייקרי מוסרים באהבה: שנה טובה של התחדשות
רויטל כהני, מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית
***
.