כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
פסטייה פטה ומנגולד לשבועות
הפסטייה של הדליקטסן היא מאפה פילו פשוט שמורכב משמונה מצרכים בסך הכל (וגם זה כשסופרים את הפלפל והמלח), ולמרות זאת מדובר במעדן. טל סיון-צפורין מספרת כיצד התאהבה בו, ומדגימה כמה פשוט להכין אותו
זה כבר היה די מזמן, כמה שנים טובות אפילו. הדליקטסן נפתח רק כמה חודשים קודם, או אולי שנה. לא הגעתי שם ממש בהתחלה, כי אני (השם ירחם) לא תל אביבית, ולנסוע עם הקטנטנים שהקיפו אותי אז למקום שמזכיר חופשה בחו״ל, זו חוויה לא פשוטה.
אבל עקבתי אחרי הביקורות המשבחות, ונעצתי מבטים ממושכים בתמונות שהתפרסמו בעיתונים ואמרתי לעצמי שבא לי. בא לי לשבת שם, ליד שולחן מכוסה מפה לבנה, ללגום כוס יין, להרכיב משקפי שמש ולהעמיד פנים שאני כוכבת קולנוע צרפתייה.
חלומות בהקיץ זה נחמד, אבל מתישהו אחרי גיל שלושים לומדים להתעורר מהם מהר. היות וברור לי שהסיכויים שאצעד על השטיח האדום בקאן הם נמוכים עד לא התקיימו מעולם, הלכתי על האלטרנטיבה הקרובה: בראנץ׳ עם גיסה מהממת לעתיד, שסחבה אותי לרגע להתאווררות בעולמה התל-אביבי.
שם, בבראנץ׳ ההוא, התבוננה עלי הפסטייה מהתפריט. מהרגע בו נפגשו מבטינו ידעתי שכבר לא אוכל להזמין אחרת (ארוחת בוקר, כן?). וזה היה המפגש הראשון שלנו - כל הגבינה והמנגולד הזה, כרוכים היטב בשכבות שכבות של עלי פילו מתפצפצים, ואני. אני לא זוכרת מה גיסתי אמרה באותו דייט (סליחה מותק, אני אוהבת אותך כמו את החיים עצמם). זוכרת רק את הפסטייה.
פסטייה מנגולד ופטה של הדליקטסן - כל הגבינה והמנגולד הזה, כרוכים היטב בשכבות שכבות של עלי פילו מתפצפצים.
מתכון לפסטייה של הדליקטסן
לתבנית בקוטר 26 ס"מ
המצרכים
- 1 ק"ג מנגולד מאודה וסחוט
- בצל קטן (70 גרם) פרוס ומטוגן
- 570 גרם גבינת פטה מפוררת
- מעט מלח ופלפל
- 16 עלי בצק פילו
- 100 גרם חמאה
- 20 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה
א. מערבבים את המנגולד המאודה והסחוט עם הבצל המטוגן וגבינת הפטה. ממליחים ומפלפלים.
ב. ממיסים את החמאה ומערבבים עם שמן הזית. פורשים את עלי הפילו על מגבת לחה, ומושחים את העלה העליון בתערובת החמאה ושמן הזית.
ג. משמנים היטב את התבנית ומתחילים להרכיב את הפסטייה: לוקחים את עלה הפילו הראשון ופורשים אותו בתבנית, כששוליו חורגים מגבולותיה. חוזרים עם 7 עלי הפילו הבאים - משמנים ומוסיפים לתבנית.
ד. ממלאים בתערובת המנגולד והגבינה:
ה. מקפלים את עלי הפילו פנימה, כך שיכסו את המילוי.
ו. מניחים מעל את 8 עלי הפילו הנותרים, וחותכים את עודפי הבצק שחורגים מהשוליים.
ז. הופכים, מורחים בשמן זית, מפזרים שומשום ומסמנים חריצים ל-8 מנות שוות.
ח. אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות. מומלץ להגיש לצד יוגורט או שמנת חמוצה
פסטייה מנגולד ופטה - שלמות בקוטר 26.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***