כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לעוגת הגזר של הבייקרי
עוגת הגזר של הבייקרי גם נראית נהדר, גם רכה ואוורירית, וגם די פשוטה להכנה (בהנחה שיש לכם מיקסר). חסרונות? ללא ספק טעימה מדי וריח האפייה צפוי למשוך סקרנים. כמו כן, אם רוצים להגיש אותה לאורחים מומלץ לא להכין יום קודם כי הסיכוי שיישאר משהו די קטן
אחד הפירות שאני פחות מחבבת, אפילו מתעבת יש לומר, היא הבננה. יש לי איזה זיכרון ילדות מעומעם של הטעם, כך שברור שהייתה חלק מהתפריט שלי בשלב כלשהו. אם אני זוכרת אז זה מינימום גיל 3, נגיד בואכה גיל 6 - אין מצב שהיחסים בינינו נמשכו אחרי זה.
נדמה לי שהמילים "זה דבש" נאמרו באירוע שבסיומו נפרדנו כלא-ידידות בכלל. לאורך עשרים וכמה שנים הצלחנו לתחזק מערכת יחסים מרוחקת שתמציתה סלידה הדדית, והיה לנו טוב עם זה. אבל אז, אז התחילו להצטרף ילדים, ומערכת היחסים נאלצה להתחמם מעט. ילדים כידוע צריכים לאכול בננות, זה חלק מה-DNA שלהם. לאכול בננות ולמרוח אותן על הוריהם המתחלחלים, ולכי תסבירי לבן שנה מחויך שאת מוכנה תמיד לפצוח איתו בקרב נשיקות ודיגדוגים - רק לא כשהוא לובש קרם בננה. פשוט לא. נצח וחצי (שעבר כמו דקה) מאוחר יותר, חלק מהחבר'ה עברו לשמחתי ל"קבוצת אמא" וחוסכים ממני את ההתמודדות הזאת, ואילו הבוגדים האחרונים... לפחות הם כבר יודעים לקלף אותה לבד.
מה קשור כל הסיפור הזה לעוגת גזר אתם שואלים? לא קשור. עם עוגות גזר אין לי יחסים כאלה דרמטיים. מצד שני העוגה הזו, היא אולי מאלו שדווקא כן כדאי לפתח איתן רומן. גם מכינים אותה בקלי קלות, גם יש לה מרקם סופר קליל ואוורירי וגם היא כל-כך, כל-כך טעימה.
מתכון לעוגת גזר בחושה של הבייקרי
המצרכים
כמויות לתבנית אנגליש קייק
- 2 ביצים בינוניות
- 75 גרם סוכר דמררה
- 75 גרם סוכר חום דחוס
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- 115 גרם שמן
- 100 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 170 גרם גזר מגורר דק
- 24 גרם קוקוס טחון
- 30 גרם צימוקי אוכמניות
- 30 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
א. מחממים תנור ל-170 מעלות.
ב. במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים את הביצים, הסוכר והתפוז המגורד.
ג. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את השמן בזילוף עדין.
ד. מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים קצרות.
ה. מערבבים בקערה נפרדת את הגזר המגורר, הקוקוס, צימוקי האוכמניות ואגוזי המלך, בתוספת של מעט קמח. מוסיפים לתערובת העוגה ומאחדים.
ו. מעבירים לתבנית אנגליש קייק משומנת ואופים כשעה.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***