כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
עוגיות שוקולד צ'יפס הן מסוג הדברים שיש עליהם קונצנזוס, פשטות מנצחת שמשלבת טעם נהדר והכנה פשוטה. הנה לפניכם מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן של הבייקרי, כאלה שכולם יאהבו
התכנון המקורי היה לכתוב על זו (שהיא במקרה גם הבת המאד אהובה שלי) שרוצה מאד להיות קונדיטורית. זו שאומרים לי להגיד לה שלא תהיה קונדיטורית. זו שאומרים לי, בעצם אל תגידי לה. היא עוד ילדה. יש לה זמן.
אבל היא, היא רוצה להיות קונדיטורית, וגם מבקשת, נרגשת, להכין במקומי את המתכון. כי הכי כיף עוגיות, והכי כיף עוגיות שוקולד צ׳יפס (גם אם לא מזלפים עליהן שום דבר)... לפחות עד שמגיעה חברה טובה עם ערכת סליים. ואז זה השוקולד צ׳יפס ואני, לבד, במטבח. גם זה בכלל לא רע.
עוגיות בפסח זה עניין מאתגר. אם אתם לא מאנשי הוינטג׳ שמפלבלים בערגה לעבר עוגיות היין או הדובשניות האלו שמוכרים בסופרים לכבוד החג (ברצינות אנשים??), אז עוגיות בפסח זה פשוט לא. לא קיים. מתעלמים, מדחיקים, מתגעגעים, מסתפקים במשהו עם שקדים ושורדים.
אז הנה, עוגיות שוקולד צ׳יפס. נטולות גלוטן, כאלה שהילדים עפים עליהן (במו עיני ראיתי שתי זאטוטות קטנות מחביאות עוגיות ספייר בכיסים, שלא יגמרו להן), שיתאימו לפיקניקים של חג וגם סתם ליום יום.
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן של הבייקרי
המצרכים:
- 100 גר׳ חמאה רכה
- ¼ כוס סוכר חום דחוס
- 100 גר׳ סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה
- קורט מלח
- 175 גר׳ קמח כרגיל ללא גלוטן רב תכליתי של אשבל
- 2 גר׳ סודה לשתיה
- 150 גר׳ שוקולד חלב קצוץ גס
אופן ההכנה:
א. מחממים תנור ל-180 מעלות.
ב. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה והסוכר, עד שהתערובת הופכת קרמית ותפוחה. מוסיפים בהדרגה את תמצית הוניל והביצה עד להטמעה.
ג. מוסיפים את המלח, קמח והסודה להשתיה וממשיכים לערבב עד איחוד.
ד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים מעט, רק עד שנטמעים בתערובת.
ה. על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מסדרים כדורים בקוטר של כ-4 ס״מ בצורה מרווחת.
ו. אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***