כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
אפריטיף צרפתי ושמו לילֶה

בימים כתיקונם, אני שותה יין. זה המשקה שלי - אדום, לבן, כתום ורוד. קשה לפתות אותי במיני אלכוהול אחרים. לא משקאות חריפים, לא קוקטיילים עם שמשיות נייר, ובטח שלא בירה.
אבל הרגלים נועדו כדי שישברו אותם, ואם כבר לשבור הרגל אז באמת קשה לחשוב על דרך טובה יותר לעשות את זה מאשר עם אלכוהול איכותי מדרום צרפת.
לילֶה, אפריטיף צרפתי
לילֶה הוא אפריטיף איכותי ונחשב, שמיוצר בעיירה פודנסק באזור בורדו שבדרום מערב צרפת, מאז 1872. טכנית, הוא מסווג כיין מתובל (Aromatised wine), אבל הוא לא דומה לשום יין או תבלין שאתם מכירים.
לילֶה בלאן. אפריטיף מושלם. צילום: טל סיון-צפורין
הוא עשוי מבלנד של 85% יינות מענבי בורדו (סמיון ללבן ולרוזה, מרלו לאדום) ו-15% ליקרים, בעיקר כאלה שמתובלים בקליפות הדרים. ריכוז האלכוהול שלו גבוה יחסית (17%) אך הוא קליל ומשרה עליצות.
הצרפתים נוהגים לשתות אותו כשהוא מצונן היטב, על קרח, עם פלח לימון או ליים. במקומות אחרים בעולם הוא פופולרי יותר בקוקטיילים. במיוחד בארה"ב, שבה מבטאים בטעות את שמו "לילט".
בהמשך הכתבה תמצאו מתכון לקוקטייל נהדר שמבוסס עליו, אבל לפני כן (אם כבר לשבור הרגלים) קבלו את זה: מתכון ג'לי למבוגרים עם לילֶה.
מתכון לג'לי לילֶה בלאן
את הג׳לי הזה כדאי להרחיק מהילדים, אבל ההורים שלהם יתאהבו בו מייד. הוא עדין, קליל, מקסים ומסחרר את הראש היטב. מושלם כסיומת לארוחת מבוגרים מוקפדת.
ג'לי לילֶה בלאן עם פירות חתוכים. צילום: טל סיון-צפורין
המצרכים
- 700 מ"ל לילֶה בלאן
- 400 מ"ל מים
- 400 גרם סוכר
- 14 גרם דפי ג'לטין
- פירות חתוכים
משרים את דפי הג'לטין במים קרים ל-15 דקות, עד לריכוך. מעבירים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים מעל אש קטנה עד להמסת הסוכר והג'לטין. מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את הלילה, מערבבים היטב ומעבירים לכלי הגשה שפיזרתם בתחתית שלהם את הפירות החתוכים. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים עמוק במקרר לשעתיים לפחות.
הצרפתים נוהגים לשתות אותו כשהוא מצונן היטב, על קרח, עם פלח לימון או ליים. צילום: טל סיון-צפורין
ג'לי לילֶה מרענן ואביבי, קינוח מושלם לליל הסדר. צילום: טל סיון-צפורין
מתכון לקוקטייל קפרוני
הקפרוני (Caproni) הוא קוקטייל למביני עניין. אל תלכו שולל אחרי צבעו האדמדם והמזמין - זהו משקה חזק ומריר (ביטר).
המצרכים
- 30 מ"ל (צ'ייסר) קמפרי
- 30 מ"ל (צ'ייסר) לילֶה אדום
- 30 מ"ל רוזה חרוצים
הקפרוני (Caproni) הוא קוקטייל למביני עניין. צילום: טל סיון-צפורין
לילֶה הוא אפריטיף איכותי ונחשב, שמיוצר בעיירה פודנסק באזור בורדו שבדרום מערב צרפת. צילום: טל סיון-צפורין
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל המרכיבים. מגישים עם קרח, בכוס נמוכה.
אל תלכו שולל אחרי צבעו האדמדם והמזמין - זהו משקה חזק ומריר (ביטר). צילום: טל סיון-צפורין
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***