כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
טרטר בקר שתוכלו להכין בבית
מנות עיקריות, דרמטיות או מנחמות ככל שיהיו, תמיד מנוצחות על ידי הגודל של עצמן, כי כמה פעמים אפשר כבר לאכול את אותו הביס? אנחנו הרי משתעממים מהר. מנות ראשונות, לעומת זאת, מעבר לכך שהן לרוב מציעות מנעד טעמים מרגש יותר, נהנות גם מהיותן קצרות מועד ומשאירות טעם של עוד.
בבית, למעט אולי ארועים רשמיים יותר של סופי שבוע, אנחנו לרוב לא מפנקים את עצמנו במנות ראשונות. מתקדמים ישר לעבר המטרה לשמה התכנסנו, שובע. בתוך המרוץ היומיומי, אין לנו זמן לעצור ולשעשע את עצמנו במנעדי טעמים ומרקמים, בצלחות רבות מרכיבים ובאיזונים עדינים בין חמוץ למתוק למלוח. מצד שני, כמה הנאה אפשר למצוא בעצירה מתענגת כזו. במיוחד אם יש בה רק כמה מרכיבים פשוטים, ששילובם יחד פתאום הופך ערב רגיל של אמצע שבוע, לדייט קטן עם באגט קלוי וטרטר בקר. לא רק שאנחנו לרוב לא מכינים מנות ראשונות בבית, טרטר בקר זו מנה נדירה במיוחד בטריטוריה הביתית. לחלוטין הגיע הזמן למהפך.
מתכון של הקופי בר לטרטר בקר על ברוסקטה עם איולי אנצ'ו
מצרכים
- 100 גרם סינטה / פילה / שייטל
- לחם שאור / בגט לבן
- 2 צנוניות פרוסות דק
- רבע שומר פרוס דק
- לבבות חסה ערבית
- שמן זית ולימון לתיבול
המצרכים לאיולי אנצ'ו
- 3 חלמונים
- 500 מ"ל שמן קנולה / זרעי ענבים
- 100 גרם סרירצ'ה
- כף גדולה של אנצ'ו / אהי
- מלח לפי הטעם
המצרכים לצ'יפס ארטישוק ירושלמי
- 2 ארטישוק ירושלמי
- שמן קנולה לטיגון
הכנה
קוצצים את נתח הבשר לקוביות קטנות.
מערבבים את כל המרכיבים של האיולי אנצ'ו - לוקחים כף גדושה ומערבבים עם הטרטר.
בקערת ערבוב, שמים צנוניות פרוסות, רבע שומר פרוס, לבבות חסה קטנים ומתבלים בשמן זית ולימון.
פורסים את לחם השאור וקולים את הפרוסות על מחבת פסים כבדה עד לחריכה.
פורסים את הארטישוק ומטגנים בשמן רותח עד לקבלת צ'יפסים קריספיים.
מרכיבים את המנה:
לוקחים פרוסת לחם חרוכה ומורחים עליה איולי אנצ'ו. שמים טרטר סינטה ומעליו צ'יפס ארטישוק ירושלמי, לצד סלט עלים ירוקים.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***