כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
כריכים לשנת הלימודים החדשה
אז מסתבר שבעוד שאנחנו ההורים, צוהלים על חזרתם של ילדנו למסגרות החינוך, אצלם מתגבשת התובנה (הקשה) שסוף החופש הגיע. שיטה בדוקה להמתיק את הגלולה המרה היא לשלוח אותם לבית הספר עם כריכים מושקעים במיוחד, ואחרי שתצטיידו בכמה מוצרים מהדליקטסן זה יהיה פשוט מאד לביצוע
מתישהו, בדרך-כלל בשלהי השבוע השני של אוגוסט, מתגבשת בדעתם של הורים וילדים כאחד התובנה שסוף החופש הולך ומתקרב בצעדי ענק. או אז מתחילות להישמע מפינות הבית אנחות יאוש קלות, בעיקר מפי אלו שצריכים להתחיל לחדד עפרונות ולהשחיז עטים. אין מחזה משעשע יותר מנער מלא שמחת חיים בדרך-כלל (בחודשי הקיץ זה קורה בעיקר בשעות החשיכה כיוון שעם עלות הבוקר הוא הופך לדלעת מכורבלת בשמיכה), רוטן כמו קשיש בא בימים אל מול הימים החולפים לנגד עיניו ומותירים אחריהם אבק של קורי שינה, קרבות אבודים בפורטנייט וניחוח קל של כלור.
בכל שנה בקיץ, לבנו שוב כואב על ההורים (כלומר על עצמנו) שהופכים לשילוב של להטוטנים, צוות בידור שלא מבייש מלון הכל-כלול בעיר דרומית כלשהי, וגששים בעלי יכולת נדירה לזהות סבא וסבתא פנויים ממרחק של 30 קילומטר. אבל זו טעות, החמלה הזאת כלפי ההורים. הסובלים האמיתיים הם הילדים - אלו שכל החופש והאושר ניתן להם, ואז נלקח באבחה אחת לפני שהספיקו למאוס בו. זה כאב אמיתי. זה סבל.
ומהי הדרך הטובה ביותר לצמצם את הסבל? אוכל כמובן. לכן, השנה נשקיע בכריכים של ילדינו היוצאים לרכוש דעת (או סתם חוזרים לשגרת הלקום מוקדם בבוקר ולהשתעמם כמה שעות טובות בכתה), לפחות באלו המיועדים לאניני הטעם שביניהם.
אנינות טעם, או היכולת להכיל טעמים מורכבים, היא אמנם פחות שכיחה בגיל הילדות, אבל עם קצת התמדה בכל ילד חובב פסטה עם קטשופ יתגלה מתישהו פודי נלהב (בלי נדר), וזה קורה לרוב מתישהו לקראת גיל ההתבגרות. כשפתאום נפתחות העיניים מול שפע האפשרויות שמציע העולם, או מדפי הדליקטסן במקרה שלנו.
אז לכבוד שנת הלימודים החדשה, קבלו מקבץ כריכים מושקע לילדים שווים במיוחד, כאלו שידעו להעריך עגבניות שרי מיובשות, חצילים צלויים ואת החמוץ המדוייק לסלמי ויחייכו לקראתם בהפסקת עשר.
כריך סביח
- בגט דגנים
- טחינת אל ארז
- עגבניות
- חצילים בחומץ
- מלפפונים חמוצים
- ביצה קשה
כריך פטה
- לחמניית זיתים
- ממרח פסטו
- פלפלים קלויים
- גבינת פטה
- עגבניות מיובשות
- רוקט
כריך טונה
- לחמניית ילדים
- ממרח לימונים
- מלפפונים חמוצים
- לימונים כבושים
- ביצה קשה
- טונה אורטיז
- זיתי קלמטה
- פטרוזיליה
כריך סלמי איטלקי
- לחם חיטה מלאה
- מיונז
- חרדל
- סלמי איטלקי
- חסה
- מלפפון חמוץ
בייגל סלמון
- בייגל פרג
- גבינת שמנת
- סלמון מעושן
- מלפפון
- צנוניות
- עירית קצוצה
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.
***