כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
רייס פודינג טבעוני
השימוש בחלב קוקוס מעניק לו ניחוח אסיאתי, השילוב עם פירות קיציים מוסיף לו חמצמצות קלילה, וביחד מתקבל אחד הקינוחים הפשוטים והמהנים שיצא לכם להכין. הוא יהיה נפלא כקינוח חגיגי או כארוחת בוקר מושקעת. כל-כך נפלא עד שאתם עלולים לשכוח לציין שהוא גם טבעוני
פודינג אורז? דייסת אורז? רייס פודינג!
"פודינג אורז טבעוני. עם פירות". כך היא אמרה, ואני עשיתי כן עם הראש (שהיא לא באמת ראתה, כי היא אמרה לי את זה במייל כלשהו) ובלב חשתי את האימה מזדחלת. רגע, אסביר.
מכירים את הילדים האלה שממש בעייתיים עם אוכל? אלה שאסור אצלם שהפירה ייגע בשניצל ובטח שלא יתקרב לסלט (למרות שגם לקרוא לזה "סלט" זו לרוב הגזמה פראית כי הם מסכימים מקסימום למלפפון. חתוך לעיגולים. בלי קליפה). אלו שאוכלים רק פסטה לבנה, פיצה ושום דבר ירוק, מכירים?
אז אני לא מהילדים האלה, אבל רשימת הדברים שאני לא נוגעת בהם - או לא נגעתי כילדה לפחות - הייתה ארוכה כמו הדרך לעיר האיזמרגד. בראשה עמדו פירות, בערך כל הפירות חוץ מאבטיח, ענבים, כמה פירות הדר ידידותיים ונגיד תפוחים (אבל רק אם הם היו קשים וחמוצים ממש) היו פסולי חיתון מטעמי ״רכים מדי״, ״מתוקים מדי״, ״מרקם לא ברור מדי״ או ״טעם לא ידידותי לסביבה״ (ליצ׳י מישהו?).
כנ״ל לגבי דייסות, מכל סוג. עד היום אני זוכרת, ברעד קל, את היום בו באתי לבקר את מי שלימים הפך לבן-זוגי לחיים ביום שפעת כלשהו, וליד מיטתו היתה מונחת צלוחית דייסה קרושה. זה שאנחנו יחד זה לחלוטין נס גלוי אחרי הרגע ההוא.
אז עם כל המטען הרגשי הזה. היא שולחת אותי להכין פודינג אורז טבעוני. עם פירות.
פאסט פורוורד של 20 שנה קדימה, אני קצת פחות רגישה ליקום (אם כי עדיין לא חובבת ליצ׳י) וגם אוחזת באג׳נדה של דילוג מעל פחדים ואמירת "כן" לפני "לא" (לא בכל סיטואציה, כן?), מצאתי את עצמי מתקשה להיפרד מכף הערבוב של פודינג האורז ושוקלת להתחבק עם הרך, המתוק והקצת חמים הזה, שהמפגש בינו לבין פירות מתוקים-חמצמצים מוביל לפסגות של אושר ונחמה.
פודינג האורז הזה מבוסס על חלב קוקוס, כך שמעבר ליתרונות הטבעונות שבו, יש לו גם ניחוח אסייתי והוא מהווה בסיס נפלא לכל שפע פירות הקיץ הצבעוניים שיש עכשיו. נפלא כקינוח חגיגי או כארוחת בוקר מושקעת ומעולה להכחדת תסביכים.
מתכון לרייס פודינג טבעוני של הבייקרי
המצרכים
- 800 מ"ל חלב קוקוס (2 פחיות)
- 1/2 כפית תמצית וניל או 1/4 כפית מחית וניל
- 140 גרם סוכר
- 200 גרם אורז עגול
אופן ההכנה
מרתיחים את חלב הקוקוס, עם הסוכר ותמצית/מחית הווניל.
מוסיפים את האורז, מקטינים את האש ומבשלים במשך 40 דקות עד לריכוך.
מקררים ומגישים עם פירות טריים, פרוסים או חצויים.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***