בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

The Magazine

מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד כשרות לפסח

מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד כשרות לפסח

לא חסרים מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, אבל עוגיות השקדים והשוקולד של הבייקרי ללא ספק ניצבות בשורה הראשונה. הן גם פשוטות מאד להכנה

לא חסרים מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, אבל עוגיות השקדים והשוקולד של הבייקרי ללא ספק ניצבות בשורה הראשונה. הן גם פשוטות מאד להכנה

החלטות. לא תמיד אני מצליחה להחליט אם לאכול מהעוגה או להשאיר אותה שלמה. לנעוץ כף בחינניות בפינה, בקראסט, או לתחוב אותה לעומק הררי הקצפת. שחור או לבן? מתוק או מלוח? מה אני בעצם רוצה ומה אני מחפשת? 

פסח לא הופך את העניין לפשוט יותר. טור ארוך ומתוקתק של מתכוני מאפים מתוקים כשרים לפסח מחכה לנו כל שנה. הם יודעים שזמנם קצוב, ובצר להם דוחקים בך - אני כשר, קחו אותי, אותה כבר הכנתם בשנה שעברה, את ההוא חמותך הביאה לפני שנתיים... וכל זה באמצע טרפת ההכנות לחג. רק בישראל.

אבל יש עוגיות ויש עוגיות - הבחירה בעוגיות האלה קלה מאד, בעיקר מרגע שטעמתם אותן. הן עדינות ושבריריות, עם הפריכות הנעימה של פרוסות השקדים ועם שברי שוקולד מריר איכותי נמסים ביניהן. אל תתלבטו: פשוט תכינו.

שקדים פרוסים. חומר גלם נהדר

 

מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד 

מתכון של הבייקרי לעוגיות קלילות לפסח בשילוב שוקולד מריר איכותי.

עוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד - כשרות לפסח וקלילותהבחירה בעוגיות האלה קלה מאד, בעיקר מרגע שטעמתם אותן. צילום: רויטל כהני

המצרכים

  • 1 ביצה
  • 80 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ (לא פתיתי שוקולד קנויים אלא ממש לקצוץ שוקולד מריר)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 40 גרם קמח מצה
  • 180 גרם שקדים פרוסים

המצרכים: חמאה, סוכר, ביצה, שקדים, שוקולד מריראל תתלבטו, פשוט תכינו, הן לא רק טעימות אלא מהירות וקלות להכנה. צילום: רויטל כהני

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצה וקמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פרוסות השקדים ורסיסי השוקולד ומערבבים בעדינות.

תערובת העוגיות במהלך ההכנה

פורשים נייר אפיה בתבנית, ויוצרים עם כף עוגיות קטנות בקוטר של כ-2 ס"מ. כדאי לשמור על מרווחים גדולים בין עוגיה לעוגיה.

כדאי לשמור על מרווחים גדולים בין העוגיות

אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהעוגיות מקבלות גוון חום בהיר.

אופי כ-15 דקות עד לקבלת גוון חום בהירהן עדינות ושבריריות, עם הפריכות הנעימה של פרוסות השקדים ועם שברי שוקולד מריר איכותי נמסים ביניהן. צילום: רויטל כהני

רויטל כהני היא מעצבת גרפיתצלמת אוכל וסטייליסטית.

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכונים לראש השנה: עוגיות שושנים של הבייקרי
    מתכונים של הבייקרי

    עוגיות השושנים הקלאסיות של הבייקרי יפות לכל עונה אבל מתאימות במיוחד לתקופת החגים וכיף לפתוח איתן שנה חדשה. אם אתם מתכוונים לארח הכינו מראש כמות כפולה

    קרא עוד
  2. מתכון וספר: אפרסקים בפרובאנס
    מתכוני הדליקטסן

    כל מתכון מפרובאנס הוא סוג של סיפור אהבה, במיוחד אם הוא כולל אפרסקים בוסריים במקצת שמשכשכים בקרמל ובחמאה

    קרא עוד
  3. מתכון וספר: סלט אספרגוס של השפית סקיי ג'ינגל
    מתכוני הדליקטסן

    האספרגוס הטרי דורש טיפול מינימלי, ובמאמץ קטן הופך למנה קייצית קלילה ומרעננת. לכבוד שבוע הספר, הכנו מנה לפי מתכון של השפית סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell) מתוך הספר Spring - The Coockbook 

    קרא עוד
  4. שני מתכונים פשוטים לקאפקייקס
    אוכל שילדים אוהבים

    קאפקייקס, אותן עוגות קומפקטיות ויפהפיות, שטפו בשנים האחרונות את העולם בשלל צבעים וטעמים. קשה לעמוד בפניהן והרבה יותר קל להכין אותן ממה שאפשר לחשוב. נסו את המתכון שלנו ותיווכחו 

    קרא עוד
  5. מתכון למרק עוף של רותי ברודו
    מתכוני הדליקטסן

    עבור חלק מאתנו, לפחות, אין דבר שמזכיר יותר בית מאשר מרק עוף. ראש השנה, יום כיפור, ערב פסח או סתם יום חורפי, אחרי הפצרות רבות, רותי הסכימה לגלות לנו איך מכינים את המרק שלה

    קרא עוד
  6. מתכון לעוגת שוקולד של הבייקרי כשרה לפסח
    מתכונים של הבייקרי

    עם כל הכבוד לשאר המנות בסעודת ליל הסדר, מה שכולם יזכרו זה את הקינוח. עוגת השוקולד של הבייקרי היא בחירה אידיאלית: כשרה לפסח, נטולת גלוטן ובעלת מרקם קטיפתי, עוגה שנמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי בלתי נשכח

    קרא עוד