כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד כשרות לפסח
לא חסרים מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, אבל עוגיות השקדים והשוקולד של הבייקרי ללא ספק ניצבות בשורה הראשונה. הן גם פשוטות מאד להכנה
לא חסרים מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, אבל עוגיות השקדים והשוקולד של הבייקרי ללא ספק ניצבות בשורה הראשונה. הן גם פשוטות מאד להכנה
החלטות. לא תמיד אני מצליחה להחליט אם לאכול מהעוגה או להשאיר אותה שלמה. לנעוץ כף בחינניות בפינה, בקראסט, או לתחוב אותה לעומק הררי הקצפת. שחור או לבן? מתוק או מלוח? מה אני בעצם רוצה ומה אני מחפשת?
פסח לא הופך את העניין לפשוט יותר. טור ארוך ומתוקתק של מתכוני מאפים מתוקים כשרים לפסח מחכה לנו כל שנה. הם יודעים שזמנם קצוב, ובצר להם דוחקים בך - אני כשר, קחו אותי, אותה כבר הכנתם בשנה שעברה, את ההוא חמותך הביאה לפני שנתיים... וכל זה באמצע טרפת ההכנות לחג. רק בישראל.
אבל יש עוגיות ויש עוגיות - הבחירה בעוגיות האלה קלה מאד, בעיקר מרגע שטעמתם אותן. הן עדינות ושבריריות, עם הפריכות הנעימה של פרוסות השקדים ועם שברי שוקולד מריר איכותי נמסים ביניהן. אל תתלבטו: פשוט תכינו.
מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד
מתכון של הבייקרי לעוגיות קלילות לפסח בשילוב שוקולד מריר איכותי.
הבחירה בעוגיות האלה קלה מאד, בעיקר מרגע שטעמתם אותן. צילום: רויטל כהני
המצרכים
- 1 ביצה
- 80 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ (לא פתיתי שוקולד קנויים אלא ממש לקצוץ שוקולד מריר)
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר
- 40 גרם קמח מצה
- 180 גרם שקדים פרוסים
אל תתלבטו, פשוט תכינו, הן לא רק טעימות אלא מהירות וקלות להכנה. צילום: רויטל כהני
אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצה וקמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פרוסות השקדים ורסיסי השוקולד ומערבבים בעדינות.
פורשים נייר אפיה בתבנית, ויוצרים עם כף עוגיות קטנות בקוטר של כ-2 ס"מ. כדאי לשמור על מרווחים גדולים בין עוגיה לעוגיה.
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהעוגיות מקבלות גוון חום בהיר.
הן עדינות ושבריריות, עם הפריכות הנעימה של פרוסות השקדים ועם שברי שוקולד מריר איכותי נמסים ביניהן. צילום: רויטל כהני
רויטל כהני היא מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***