בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

The Magazine

מתכונים לפסח: מרקיז שוקולד של הבייקרי

מתכונים לפסח: מרקיז שוקולד של הבייקרי

לא חסרים מתכונים טובים לקינוחים כשרים לפסח, אבל מרקיז השוקולד של הבייקרי הוא ברמה אחרת. אחרי הפעם הראשונה שתכינו את הקינוח המושחת הזה, לא תוכלו כבר לחכות לפסח הבא

לא חסרים מתכונים טובים לקינוחים כשרים לפסח, אבל מרקיז השוקולד של הבייקרי הוא ברמה אחרת. אחרי הפעם הראשונה שתכינו את הקינוח המושחת הזה, לא תוכלו כבר לחכות לפסח הבא

עם כל הכבוד לעוגיות הקוקוס ושאר מתוקי הפסח המסורתיים, באמת שאין שום סיבה להתפשר. יש מספיק קינוחים טובים לפסח שיגרמו לכם לרצות שהפסח הזה לא יגמר.  

במקרה הספציפי הזה מדובר במתכון נהדר של הבייקרי - מרקיז שוקולד עם תחתית קוקוס ואגוזי לוז, שכבת מוס שוקולד עשיר ואוורירי בארומה של קפה, וציפוי של גנאש מבריק וסמיך שלא משאיר מקום לספק: מדובר באחת מעוגות השוקולד המושחתות ביותר.

מרקיז השוקולד של הבייקרי בהגשהמדובר באחת מעוגות השוקולד המושחתות ביותר. צילום: אולגה טוכשר

המצרכים

לעוגה בקוטר 18 ס"מ

לתחתית

  • 50 גרם (1/2 חבילה) חמאה מומסת
  • 80 גרם (6 כפות + 1 כפית) סוכר
  • חופן אגוזי לוז קצוצים
  • 15 גרם (2 כפות) קמח מצה
  • 60 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קוקוס
  • 1 ביצה

למרקיז השוקולד

  • 1 חלמון
  • 55 גרם (1/4 כוס + 1 כפית) סוכר
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 50 גרם שוקולד מריר 70%
  • 40 גרם (4 כפות) אספרסו חם
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

לציפוי השוקולד

  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית נס קפה
  • 10 גרם גלוקוז / סירופ תירס (אופציונלי)
  • 5 גרם חמאה מומסת

מרקיז שוקולד, המצרכיםעם כל הכבוד לעוגיות הקוקוס ושאר מתוקי הפסח המסורתיים, באמת שאין שום סיבה להתפשר. צילום: אולגה טוכשר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים רינג (בקוטר 18 ס"מ) על קרש מרופד בנייר אפייה.

מערבבים את החמאה והסוכר, מוסיפים את אגוזי הלוז, קמח המצה והקוקוס ומערבבים היטב בעזרת מרית. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לרינג, מיישרים בעזרת המרית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים בתוך הרינג.

בשלב הבא מכינים את מרקיז השוקולד: בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר טורפים בקערית את החלמון והסוכר עד שהתערובת מתאחדת ומבהירה.

בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, השוקולד, האספרסו והקקאו, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה.

מאחדים את שתי התערובות במיקסר ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת מתוקה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל מוס אחיד וחלק. יוצקים את המוס מעל התחתית ומעבירים לקירור של 4 שעות לפחות עד ששכבת המוס מתייצבת.

יוצקים את המוס מעל התחתית ומעבירים לקירור של 4 שעותיוצקים את המוס מעל התחתית ומעבירים לקירור של 4 שעות לפחות עד ששכבת המוס מתייצבת. צילום: אולגה טוכשר

לקראת ההגשה מכינים את ציפוי השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים את שאר המרכיבים למעט החמאה. כשהגנאש מתקרר מעט מוסיפים את החמאה, מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.

יוצקים את הגנאש על העוגהמרקיז שוקולד עם תחתית קוקוס ואגוזי לוז, שכבת מוס שוקולד עשיר עם קפה, וציפוי של גנאש מבריק וסמיך. צילום: אולגה טוכשר

מניחים כ-15 דקות בטמפרטורת חדר, פורסים ומגישים.
 

משאירים כ-15 דקות בטמפרטורת חדר, חותכים ומגישיםאחרי הפעם הראשונה שתכינו אותו לא תוכלו כבר לחכות לפסח הבא. צילום: אולגה טוכשר

אולגה (אולי) טוכשר, בקיצור: בשלנית מכורה, קונדיטורית בהתהוות ובעלת הבלוג המרכיב הסודי.

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. שני מתכונים פשוטים לקאפקייקס
    אוכל שילדים אוהבים

    קאפקייקס, אותן עוגות קומפקטיות ויפהפיות, שטפו בשנים האחרונות את העולם בשלל צבעים וטעמים. קשה לעמוד בפניהן והרבה יותר קל להכין אותן ממה שאפשר לחשוב. נסו את המתכון שלנו ותיווכחו 

    קרא עוד
  2. מתכון לשבועות: עוגת הגבינה של הבראסרי
    מתכונים של הבייקרי

    עוגות הגבינה לוקחות בלי מאמץ את אחד המקומות הראשונים בנוסטלגיה. המתכון של הבראסרי משלב טעמים ומרקמים "של פעם" עם חומרי הגלם וציוד המטבח של היום. מתכון שאסור לוותר עליו לעוגה שאי אפשר לעמוד בפניה 

    קרא עוד
  3. מתכון לעוגיות שקדים מדופדפים ושוקולד כשרות לפסח
    מתכונים של הבייקרי

    לא חסרים מתכונים לעוגות ועוגיות כשרות לפסח, אבל עוגיות השקדים והשוקולד של הבייקרי ללא ספק ניצבות בשורה הראשונה. הן גם פשוטות מאד להכנה

    קרא עוד
  4. טוקיו מאוהבת (בשוקולד)
    דליקטסן מסביב לעולם

    Lost in translation - מורן פוגל יצאה לבית הכלבו המסורתי והענק מיטסוקושי שבשכונת היוקרה גינזה שבטוקיו, כדי לסקר את ההכנות ל-Valentine's Day

    קרא עוד
  5. קינוחי שוקולד פריזאיים
    דליקטסן מסביב לעולם

    בתרבויות אוכל רבות "קינוח" הוא כמעט שם נרדף למשהו שמכיל שוקולד. זה לא המצב בפריז, שבוטיקי הפטיסרי שלה עמוסים בקינוחים שמבוססים על פירות העונה, קרמים ובצקים, וכמעט לא משתמשים בשוקולד. ואם בכל זאת הזדמנתם לעיר האורות ואתם פשוט חייבים קינוח שוקולדי? שרון היינריך מציגה כמה יוצאי דופן נבחרים

    קרא עוד
  6. מתכון לעוגת שוקולד של הבייקרי כשרה לפסח
    מתכונים של הבייקרי

    עם כל הכבוד לשאר המנות בסעודת ליל הסדר, מה שכולם יזכרו זה את הקינוח. עוגת השוקולד של הבייקרי היא בחירה אידיאלית: כשרה לפסח, נטולת גלוטן ובעלת מרקם קטיפתי, עוגה שנמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי בלתי נשכח

    קרא עוד