כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
עד העונג הבא: מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד
לא חסרים מתכונים לעוגיות שוקולד, אבל עוגיות הפאדג' של הבייקרי ניצבות בשורה הראשונה ומשלבות טעם נהדר ופשטות. הבונוס - הן ללא גלוטן וממש פשוטות להכנה
יש את השעה הזאת ביום, אימהות מכירות אותה היטב (סליחה על החוסר בפוליטיקלי-קורקטנס אבל בואו נביט רגע למציאות בעיניים), היא בדרך כלל מגיעה כשעדיין מוקדם מדי להתחיל להכין ארוחת ערב, אבל כבר מיצית את כל ארסנל היצירה מגלילי נייר טואלט או את כל משחקי הקופסה. זו השעה בה אף אמא של חבר לא משתפת פעולה לקביעת דייט, השעה בה כבר ענית על יותר מדי שאלות, סיפקת יותר מדי חטיפים ורצת רבע שעה אחרי ילד רכוב על קורקינט מהיר מדי ברחוב (כן, זה נחשב לפעילות גופנית) ולמרות כל זאת, בעוד 30 שניות בדיוק, תישמע מהסלון הקריאה ״אמא, משעמם לי!״
בדיוק בשביל הרגע המאתגר הזה, מחביאים מראש קופסה אלגנטית ממולאת היטב בעוגיות פאדג׳ שוקולד.
כן, גם הילדים יעופו עליהן, לכן אין שום סיבה לגלות להם שהן קיימות. ריבועי שוקולד מהסוג המריר, אבל משובצים גם ברסיסי שוקולד חלב. פיסות קטנות של עונג טהור שיהפכו את השעה ההיא, הספציפית, לרגע של פינוק פרטי (פרטי!) והנאה טהורה.
״יופי, משעמם לך!״ תאמרי לו בחיוך, 3 עוגיות מאוחר יותר, עוגיות פאדג׳ שוקולד.
מתכון לעוגיות פאדג' שוקולד של הבייקרי (כ-20 עוגיות)
מצרכים:
- 3 ביצים גדולות
- 130 גרם (2/3 כוס) סוכר
- 100 גרם חמאה
- 385 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו
- 40 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו
- 90 גרם (2/3 כוס) קורנפלור
- 2 גרם (כפית מחוקה) אבקת אפייה
- 3 גרם (1/4 כפית) מלח
- 140 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
הכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר בקערה עם וו גיטרה.
בסיר קטן ממיסים חמאה ושוקולד מריר.
מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים אותם בצורה הדרגתית למסה.
מוסיפים לקערת המיקסר גם שוקולד קצוץ מ-2 סוגים, ומערבבים עד לאיחוד המסה.
משטחים את התערובת בתבנית מלבנית או ריבועית, ומקפיאים למספר שעות לפחות. המסה צריכה להיות בעובי של 2 סנטימטרים.
מוציאים מהמקפיא, חותכים לריבועים של 2X2, ומסדרים על נייר אפיה בצורה מרווחת.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. בסיום האפייה, העוגיות עדיין רכות במרכזן. נותנים להן להתקרר לפני שמנתקים אותן מהתבנית.
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***