כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון למרק חמד של בלולו
חמד הוא מרק מצרי חמצמץ, שמתובל בהרבה עשבים טריים ושתמיד כיף לפתוח איתו ארוחת חג. במתכון של השף רונן בלולו הוא כולל גם אוסובוקו טלה, אבל אפשר לוותר עליו ולקבל גירסה טבעונית, טעימה ומהנה כשלעצמה
בשבוע שעבר, נחשפנו לתפריט החג של בלולו, תפריט עשיר ומגוון לארוחה חגיגית שנפתחת, איך לא, במרק. הפעם נדבר על המרק.
החמד (לפעמים נקרא חמוד או כעמוד) הוא מרק מצרי, מלא בירוקים ובעשבי תיבול ובגירסה שלהלן בלולו הוסיף גם אוסובוקו טלה להעמקת הטעם. אפשר להחליף את האוסובוקו בשוקיים ואפשר גם לוותר לחלוטין על הבשר או העוף ולהכין בגירסה הטבעונית, שגם היא תצא מצוינת.
מתכון למרק חמד של בלולו
המצרכים
- 350 גרם אוסובוקו טלה
- 250 גרם בצל קצוץ
- 200 גרם תפוח אדמה
- 150 גרם גזר
- 200 גרם גבעולי סלרי קצוצים
- 20 גרם שום כתוש
- 2 יחידות לימון פרסי
- 400 גרם מנגולד - להפריד את הגבעול מהעלה ולקצוץ דק. את העלים קוצצים גס ושומרים להמשך
- 150 גרם תרד קצוץ גס
- 100 גרם עלי סלרי קצוצים גס
- 120 גרם פטרוזילה קצוצה גס
- 120 גרם כוסברה קצוצה גס
- 100 גרם שמיר קצוץ גס
- 4 יחידות ארטישוק
- 300 גרם פול קלוף
- מלח, פלפל, מיץ לימון
- שמן זית
אופן ההכנה
מחממים סיר על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים שמן זית וצורבים את האוסובוקו עם מעט מלח ופלפל. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
מגרדים בפומפייה את הגזר ואת תפוחי האדמה ומעבירים לסיר.
מוסיפים את הבצל הקצוץ, גבעולי הסלרי, המנגולד, הלימונים הפרסיים והשום הכתוש. מאדים היטב על אש קטנה עד שהירקות מתרככים ומוסיפים מלח.
מחזירים לסיר את האוסובוקו, מוסיפים מעט מים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
מוציאים את האוסובוקו. אם צריך, מוסיפים מים. טועמים ומתקנים תיבול.
מנקים את הארטישוקים וחותכים לפלחים קטנים, מוסיפים לסיר אותם ואת הפול ולאחר מכן את כל הירוקים הקצוצים. מבשלים עד שפלחי הארטישוק מתרככים.
לפני ההגשה מומלץ לסחוט לימון שלם לתוך הסיר. אפשר גם להגיש את המרק עם פלח לימון לכל סועד.
האוסובוקו ישמש אותנו לקערת ליל הסדר - מחמים תנור ל-200 מעלות, מכניסים את האוסובוקו ל-30 דקות, מוציאים ומגישים.
בתיאבון וחג שמח!