כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לחנוכה - הבה נלבב לביבות לחג
הכנת לביבות יכולה להיות משחק ילדים של ממש, קחו לדוגמא את יולי, בסה"כ בת 9 וכבר יודעת ללבב לביבות בהצלחה מופלאה. אז השבוע, נתנו לה 2 מתכונים נהדרים של הדליקטסן ללביבות טעימות, כאלה שלא תוכלו לעמוד בפניהן.
על ילדים ולביבות
אני חושבת שעליתי על סטארטאפ – צאו ועשו לכם ילדים! זה אמנם לא מאד אקולוגי, אבל שימושי להפליא, במיוחד בעיתות חג שמחייב טיגונים, טיגונים ועוד קצת טיגונים.
לא, לא – אל תבהלו, לא העמדתי את בת ה-9 מעל סיר שמן רותח, אבל היא בהחלט ולגמרי לבד (כלומר כמעט, כלומר עד ״אמא, תעזרי לי קצת״) עשתה את כל השאר. קלפה, גיררה, קצצה, סחטה, תיבלה, עירבבה וצחקה. כל כך הרבה צחקה.
כשהילדים היו קטנטנים, הבילוי המועדף שלי איתם היה הכנת מיני מאפים במטבח. קמח וסוכר היו מוצאים את דרכם בעיקר לרצפה, ואצבעות קטנות לשו וטעמו מיני בצקים ותערובות לא אפויות. אמנם הם היו נהנים עד הגג, אבל בסופו של דבר את מלאכת האפיה או הבישול הרשמית, אני עשיתי במקביל להשגחה חרדתית משהו, מפני אצבעות טועות שימצאו את דרכן לתוך המיקסר (לא קרה מעולם, טפו, חמסה, שום, בצל).
עברו שבועיים. סתם, עברו כמה שנים אבל זה מרגיש כמו מיצמוץ, ויש בין צאצאי כאלה שכבר עברו אותי במידת הנעליים ויודעים להכין לעצמם חביתה או לחילופין לקרוא מתכון ולבצע אותו בקפדנות שמכניסה אותי לכיס הקטן.
ולכן, מפה לשם, במסגרת מדורנו החדש, יולי מכינה לכם דברים טעימים לחנוכה, הכנו הפעם שני סוגי לביבות – אלו שהן בהגדרה הבסיסיות, כלומר לביבות תפוחי אדמה טבין ותקילין, אבל בתוספת מרעננת של בצל ירוק. ואלו שהן למיטיבי לכת, לביבות מנגולד עם כרישה ובצל, עדינות ונעימות במיוחד למבוגרים (כי ״אמא, יש בזה משהו ירוק״).
מתכון ללביבות תפוחי אדמה של הדליקטסן
כ- 20-25 לביבות
מצרכים
- 2 ק"ג תפוחי אדמה
- 150 גרם בצל ירוק פרוס
- 3 ביצים
- 120 גרם קמח
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
1. לגרד בפומפיה את תפוחי האדמה.
2. להמליח את תפו"א המגורדים ולערבב על מנת שיפרישו נוזלים. לסחוט את תפוחי האדמה ולהוסיף ביצים, קמח, מלח ופלפל.
3. להוסיף בצל ירוק קצוץ ולערבב.
4. לקרוץ לביבות ולטגן בשמן חצי עמוק, על אש בינונית, עד להזהבה.
מתכון ללביבות מנגולד של הדליקטסן
מצרכים
- 2 ק"ג עלי מנגולד טריים
- 3 יחידות כרישה נקיה
- 4 בצלים מקולפים
- 100 גרם קמח חומוס
- 4 ביצים
- 3 תפו"א בינוניים (לקלף)
הכנה
1. להפריד את עלי המנגולד מהגבעולים.
2. לקצוץ את הגבעולים לקוביות קטנות ולשים בקערה ואת העלים, לחתוך לרצועות דקות ולשים בקערה נפרדת.
3. במחבת עם מעט שמן, לאדות את הגבעולים הקצוצים עד לריכוך.להוסיף את עלי המנגולד ולאדות עד שהם רכים.
4. לקצוץ כרישה ולהוסיף למחבת לצורך אידוי ולאחר מכן להוסיף בצל ולאדות.
5. להוריד מהאש ולקרר מעט (אין צורך להכניס למקרר)
6. לגרד תפוחי אדמה בפומפיה, להמליח, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לשאר המרכיבים.
7. להוסיף קמח, ביצים, מלח ופלפל, לערבב, לקרוץ לביבות ולטגן.
***