כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון: הספינג' של בלולו
מלכתחילה, כדי לאכול ספינג' ראוי בחנוכה כדאי להצטייד מראש בסבתא צפון אפריקנית (ובהרבה מקום בבטן). בדיעבד, תוכלו להסתפק במתכון של רונן בלולו. רק אל תשכחו להזמין כמה חברים ו/או בני משפחה לשאת אתכם בנטל
הספינג' כבודו במקומו
מעולם לא הכנתי ספינג׳. זה הגיוני בסך הכל, היות ואני נערה מבית אקסטרה אשכנזי ואצלנו בסופגניות יש בכלל אשל. התארחתי לא מעט אצל מטגנות ספינג׳ מדופלמות, ואכלתי לפחות שלושה בכל פעם, כי א׳ זה יותר מדי טעים וב׳ לכי תגידי "לא" לאשה שעומדת אצל הלהבות בידיים משומנות, ומסמנת לך במבט שאינו משתמע לשני פנים כי יש להתכבד בטבעת מטוגנת נוספת בדחיפות. כל כוח ההתנגדות שלי נמס מול מבטים כאלה, וסוכר, ובצק מטוגן. זה אסון, אבל אני כל כך אוהבת בצק מטוגן.
השבוע סוף סוף הכנתי ספינג׳, כלומר טיגנתי. את הכנת הבצק הפקדתי בידי הכוח העולה אצלי במטבח, בת ה-9 שמשאירה אחריה אבק (וכלים מלוכלכים), שהשתלטה בזריזות על יצירת הבצק והתפחתו. אני אמנם מכירה בכוחות העל של אלו שמיומנות פתיחת בצק זה אצלם בגנים, אבל גילינו שגם ידינו בתולות הספינג׳, מסתגלות מהר מאד לפעולת החירור והמתיחה. אפילו הצלחנו להפיק דוגמנית עגלגלה אחת או שתיים (או שמונה, בואו נודה על האמת - היו גם כמה שיצאו עקומות קצת).
אני די משוכנעת שרוב הילדים חולמים, בעונה זו של השנה, לחזור הביתה מבית הספר או מהגן ולמצוא ערימה חמימה של כריות זהובות ומסוכרות (״בטח שאני מרשה לפני ארוחת צהריים״ או ״תאכלו את זה כבר כי אחרת זה אני והן, לבד!״). פעם בחיים אני מגשימה להם חלום.
הכמויות במתכון מתאימות להכנת כ-25 יחידות. אם אתם מתכננים ערב משפחתי מצומצם של טיגונים ונרות, כפי שאנחנו נוהגים לעשות כל שנה בחנוכה, אפשר להסתפק בחצי הכמות.
מתכון לספינג' של רונן בלולו
המצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 1.5 כפות שמרים יבשים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1/2 כפית מלח
- 6 כפות סוכר
- 6 כפות שמן
- 600 מ"ל מים פושרים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח והשמרים, הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומערבבים.
מוסיפים חצי מכמות המים ולשים את הבצק בידיים במשך דקה, בתנועות "הרמה" מתחתית הקערה ועד לפני הבצק.
מוסיפים בהדרגה את יתרת המים ולשים כדקה נוספת, לא יותר. ייתכן שהבצק יהיה מעט נוזלי - זה בסדר.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן ובוצעים מהבצק חתיכה בנפח של נקטרינה. צרים כדור, יוצרים בו חור בעזרת האצבעות ומותחים את השוליים לצדדים לקבלת צורת בייגל.
מחממים בסיר שמן טיגון עד לרתיחה. מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהספניג' מזהיבים.
מוציאים מהשמן לנייר סופג וטובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים לציפוי.
בתיאבון!
***