כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
בראנץ' ישראלי עד הבית
מאחורי כל בראנץ' נינוח יש אנשים שעבדו קשה כדי להכין אותו. אתם יכולים להיות האנשים האלה, או להזמין בראנץ' מוכן מאתר הדליקטסן. התפריט משתנה מיום ליום, אבל הארוחה שתקבלו במשלוח תמיד תהיה טעימה ומגוונת כך שכולם יהיו מרוצים
בראנץ׳ היא מילה מהסוג המתמתח. הצליל שלה ארוך כזה, עולה מתחתית הגרון, מטפס במעלה הלשון עד שהוא מסתיים איפשהו בקו השיניים. וזה מתאים, כי היא מתארת התרחשות שאין לה גבולות ברורים וזמן ידוע.
כל ניסיון לסמן אותה ביומן, משעה מסוימת ועד שעה מסוימת, נדון מראש לכישלון. אפשר ומומלץ להזמין אליה חברים (רצוי חברים אהובים, שתשמחו לבלות איתם זמן ארוך מהמתוכנן), אך אין שום דרך לדעת מתי הארוחה תסתיים והחברים ילכו. במיוחד אם מדובר בבראנץ' ישראלי, שבו מהרגע שהדלת נפתחת היא לא נסגרת, והצלחות מתמלאות שוב ושוב, ועוד פעם ושוב.
חכמה יתרה נדרשת כדי לאצור ארוחה כזו. רק יחידי סגולה יודעים להכין הכל מראש כך שברגע האמת יידרשו למאמץ מינימלי - לערוך את השולחן, אולי להרתיח עוד קומקום ברגע המתאים - ועדיין שהארוחה תדע להימשך ולהתמתח בדיוק כפי שהיא אמורה, מפנכה למנה, לנשנוש ולדבר מתיקה.
חכמה קצת יותר קטנה, אך סוג של גאונות בפני עצמה, היא לא לבזבז זמן על הרכבת תפריט והכנת אוכל, אלא פשוט להזמין הכל. קליק או שניים ותקבלו עם שליח בראנץ׳ ישראלי כהלכתו, שהורכב על ידי מיטב מוחות הדליקטסן.
זה בראנץ' שנפתח בלחם נהדר, סלטים וממרחים שהולמים אותו (סלט טונה, סלט בי, גבינת שמנת וירקות) וממשיך לסלט ירוק רענן וגבינות עזות טעם (שחת של ברקנית, ברי פחם של משק שוורץ וגאודה בקר), לצד זיתים טובים, חמאה מלוחה ונתח סלמון בעישון חם. אחר כך אפשר להעביר הילוך באיטיות, עם לביבות תפוחי אדמה וכרישה פריכות ופרוסות שמנמנות של פסטייה ממולאת בתרד וגבינה.
ישנם אנשים (לרוב ניתן לפגוש אותם במזנוני ארוחת הבוקר של מלונות מהזן הקונטיננטלי) שמעדיפים לפתוח את היום שלהם ביוגורט עם גרנולה ופירות טריים. אחרים משתייכים לקטגוריית ה"קודם מלוחים, אחר כך מתוקים". בבראנץ' הכל הולך - אין כללי טקס ואין סדר מחייב.
ומפה לשם, אם התחלתם לכרסם ב-11:00 אז השעה עכשיו בוודאי כבר כמעט 15:00. שעה מצוינת לשלל מאפים מתוקים, לצד ריבה וחמאה וקפה או תה, אפשר לכרסם בהם לאט, אולי עד שיצא כוכב ראשון.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***