טורטליני גרוייר, קרם תירס ותאנים צרובות

מנת הטורטליני גרוייר של הוטל מונטיפיורי, היא מסוג המנות שלוקחים איתן את הזמן - בהכנה וגם באכילה. זו מנה שממש מאלצת אותך לעצור ולהתענג על כל נגיסה, וגם תהליך ההכנה כרוך בלא מעט סיפוק

פסטה היא אחת מאימהות המזון. היא נמצאת שם תמיד, ברוחה אם לא בגופה. נכונה בכל רגע למלא את תפקיד המזינה (כמה ממנות הפסטה הנפלאות ביותר נשענות על חוסר כמעט מוחלט של חומרי גלם), המנחמת (כי שום דבר לא מתחרה בפחמימות), או פשוט הטעימה (שזה אמור להיות מובן מאליו, אבל תלוי כמובן בנסיבות).

 

רוב מנות הפסטה שעולות על השולחן הביתי הן מנות שהכנתן זריזה ועניינית, ושנועדו למלא חלל של ארוחת צהריים או לסגור פינה בארוחת ערב. סירים רותחים, רטבים נבחשים, צלחות מתמלאות, כלים נשטפים וחוזר חלילה.

טורטליני גרוייר עם קרם תירס ותאנים צרובות

מנת הטורטליני גרוייר של הוטל מונטיפיורי, היא מסוג המנות שלוקחים איתן את הזמן - בהכנה וגם באכילה

אבל ישנן גם מנות פסטה שדורשות מלאכות מטבח מסוג אחר, שהן יותר כמו מלאכת הלב. אי אפשר למהר בהן - דרושה להן סבלנות ותשומת לב. כמו הלב, הן זקוקות לידיים עדינות ורכות, ולהקפדה יתרה, היפוכה הגמור של הגסות היחסית בה מכינים בזריזות "סתם" פסטה. יקפלו בהן קפלים רכים, יבחשו למרקם מדויק מחיות ארומטיות, יעצרו לשאוף את הניחוח.

 

אלו מנות שאוספות לתוכן את הזמן ועונות השנה דרך פירות וירקות שאפשר למצוא רק במשך שבועות ספורים, ומייד אחר כך הם הופכים לגעגוע. כיסים תפוחים של טעם, מסודרים בקפידה על צלחת נאה, שעוצרים את היום לארוחה אחת שאינה מהירה. שמתענגים בה על כל נגיסה, וגם על אדי הזמן שקדם לה, שהוקדש להנאת ההכנה והבישול האיטי.

הטורטליני במהלך ההכנה

ישנן גם מנות פסטה שדורשות מלאכות מטבח מסוג אחר, הן זקוקות לידיים עדינות ורכות, ולהקפדה יתרה, היפוכה הגמור של הגסות היחסית בה מכינים בזריזות "סתם" פסטה

מתכון לטורטליני גרוייר, קרם תירס ותאנים צרובות של הוטל מונטיפיורי

הבצק

המצרכים

  •  1 ק"ג קמח
  •  400 מ"ל מים
  •  15 גרם מלח
  •  50 מ"ל שמן זית
  •  4 ביצים

 

אופן ההכנה

מכניסים לסיר גדול חצי מכמות הקמח (1/2 ק"ג), את המים, המלח ושמן הזית. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות, עד ליצירת בצק סמיך ואחיד. מסירים מהאש ומניחים לקירור.

מוסיפים את שארית הקמח (1/2 ק"ג) ואת הביצים. 

מערבבים במערבל במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד, ומניחים בצד.

 

המילוי

המצרכים

  • 200 גרם גבינת סנט מור
  • 130 גרם קרם פרש
  • 170 גרם גרוייר
  • 2 כפות בצל ירוק

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים למסה אחידה.

 

קרם התירס

המצרכים

  • 200 גרם גרעיני תירס טרי (לחתוך מהקלח הטרי לפני הבישול)
  • כחצי בצל סגול קצוץ
  • מעט צ'ילי קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • 1 שן שום
  • 100 מ"ל ציר ירקות
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית סוכר חום
  • מלח לפי הטעם

בהכנת קרם התירס משתמשים בקלחים טריים

 

חותכים את גרגרי התירס מהקלח הטרי לפני הבישול

חשוב להשתמש בקלחי תירס טריים  

אופן ההכנה

במחבת, על אש נמוכה, מאדים בחמאה את התירס, עם הבצל, השום והצ'ילי, עד להתרככות.

מוסיפים את ציר הירקות, השמנת והסוכר ומבשלים כ-20 דקות. מורידים מהאש וטוחנים.

מאדים בחמאה את התירס, הבצל, השום והצ'ילי עד שהתירס מתרכך

 

הכנת הטורטליני

מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ, קורצים עיגולים ומניחים 20 גרם מלית במרכז כל עיגול.

מניחים 20 גרם מלית במרכז כל עיגול

 

מקפלים כל עיגול לחצי ירח ומהדקים. מביאים את קצה ימין וקצה שמאל זה לזה ומהדקים. מוודאים שהבצק סגור בצורה אחידה. 

מרתיחים סיר עם מים מומלחים.

מכניסים את הטורטליני למים הרותחים ומחכים שיצופו. מניחים להם להתבשל דקה נוספת ומסננים.

מסדרים צלחות הגשה, עם מעט קרם תירס בתחתית של כל אחת מהן ו-6-8 יחידות טורטליני מעליו. 

במחבת שחוממה על אש גבוהה, צורבים 2 תאנים טריות שנחתכו לרבעים עבור כל מנה, ומסדרים על הצלחות. מגישים מייד.

מסדרים על צלחות הגשה את קרם התירס, הטורטליני והתאנים הצרובות

טורטליני גרוייר, קרם תירס ותאנים צרובות של הוטל מונטיפיורי

טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית  ובעלת הבלוג Chocolate / Salt

***