כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
זכרונות ילדות בטעם מנגו
הקינוח הזה מתאים מאד לחום של אוגוסט, קל מאד להכנה (בהנחה שיש לכם מכונת גלידה עבור הסורבה) וכשתגישו אותו לאורחים ובני משפחה הם לא ינחשו שהוא בכלל טבעוני
כשנולדתי, נטעו הוריי בחצר ביתנו עץ מנגו מזן מאיה. זה היה כשמנגו עוד היה פשוט מנגו, בלי שמות, בלי חוקים ובלי מצוות. אבל אצלנו בחצר סוד המאיה כבר היה ידוע, והוא נלחש לכל מי שזכה בשקית (או שתיים, האחת כתומה והשנייה ירוקה) של מנגואים שלחיים, שעל גבם זולגת טיפת עסיס.
חודש אחד בשנה כל מגירות המקרר התמלאו בפירות הבשלים שצנחו בכל יום מהעץ ואנחנו הילדים אספנו בהנאה. ״אתה רוצה מנגו?״ ספק נשאל, ספק תודרך כל מי שעבר בפתח הבית, ופירות נחתכו לפרוסות ולמשבצות כדי שמיץ כתום יוכל לנזול על סנטרם של ילדים, ואימהות תוכלנה לזעוק אזהרת כתמים נואשת, ואבות ישבו בצד הצלחת לפשוט מהגלעין את שארית בשר הפרי.
העץ גדל יחד איתי, לאט. משתיל דק גזע וצנום צמרת הפך לעץ בוגר עמוס פירות. חודש אחד בשנה, מאחר ומגיע אחרי כל המנגואים כולם. לפני כשנתיים שריפה שפרצה בפרדס הסמוך לבית הוריי שלחה לשונות שכילו את העץ של ילדותי וכך תם פרק שקיות המנגו הקייציות בחיינו, אבל הטעם נשאר. טעמים אפשר להקפיא, במיוחד טעמים של קיץ. גם בזיכרון וגם, למשל, במכונת גלידה (את המעולים שבהם אפשר לטעום ממש עכשיו ב-Creme, הגלידריה שפתחה לאחרונה קבוצת R2M, שם מייצרים במכונת גלידה מיוחדת של קרפיג'יאני גם סורבה מנגו מופלא).
ואם החום הממיס משאיר אתכם עמוק בבית, אבל במקרר שלכם בכל זאת יש מנגו בשל ועסיסי, הרי לפניכם פינוק קיצי וטבעוני לחלוטין שאפשר להכין גם לבד.
מתכון לסורבה מנגו
המצרכים לסירופ
- 1/2 ליטר מים
- 375 גרם סוכר
- 100 גרם גלוקוזה
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את כל המצרכים ומקררים.
המצרכים לסורבה
- 500 גרם מחית מנגו (מנגו מקולף ומגולען טחון בבלנדר)
- 320 גרם סירופ
- 180 מ"ל מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים וטוחנים יחד בבלנדר מוט. מסננים, מכסים בניילון נצמד ומקררים 12-24 שעות.
ממשיכים בהכנה במכונת הגלידה לפי הוראות היצרן.
פודינג אורז
המצרכים
- 900 מ"ל חלב קוקוס
- 150 גרם סוכר
- 1 גרם אבקת וניל
- 100 גרם אורז עגול
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את חלב הקוקוס, הווניל והסוכר.
מקטינים את להבת הכיריים ומוסיפים את האורז העגול. מבשלים כ-45 דקות עד שהאורז רך מאד.
מורידים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד להגשה.
הרכבת המנה
ממלאים קעריות קטנות או כוסות הגשה בפודינג האורז, מניחים במרכז כל מנה כדור סורבה מנגו ומגישים.
בתיאבון!
טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***