כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון וספר: עוגת ספוג וזעפרן עם אפרסקים צלויים, דבש וטימין
השילוב המנצח בין עוגה במרקם ספוג אוורירי לבין פירות קיץ עסיסיים שנצלו בתנור, אינו חדש. כאן הוא מגיע במהדורה מעודכנת, עם תוספת של גלידה וטוויסט מפתיע בטעם, וגם ההכנה מתבררת כפשוטה להפליא. המתכון לקוח מהספר המצוין Duck & Waffle של דניאל דוהרטי
"ספרים – כספינות של מחשבות המפליגות במרחבי הזמן". כמה שאני אוהבת ספרים, עבים או דקים, מאויירים או מלאי מלל, ריחניים ומלאי חוויה.
היום, מפאת מחסור בזמן, בסבלנות ושאר ירקות (אודה על האמת, בלי פירוט נוסף) יוצא לי לקרוא פחות. יכול לעבור זמן עד שמגיע הספר ש"תופס אותי" ואותו איני יכולה להניח מידיי עד הפרק המסכם, והתודות.
הספרייה בחדרי עמוסה בספרים, כאלו שקראתי וכאלו שממתינים לתורם בשקט, עד שאקח אותם אליי מהמדף ואשקע בקריאה. הם סבלניים, הספרים. לא כופים עצמם ברעש, צלצולים ופרסומות.
ואם יש אמביוולנטיות ביחסיי עם ספרים, אז על אחת כמה וכמה עם ברווזים. איך בעצם קשור ה"Duck" לעוגת האפרסקים? אהה, זה שם הספר שממנו לקוח המתכון...
בעניין העוגה אין אמביוולנטיות. עוגת הספוג הזו, מתוך הספר Duck & Waffle, היא נהדרת ופשוטה כל כך להכנה - כמה בחישות קלות ולתנור. האפרסקים הצלויים מעניקים לה חמצמצות מעודנת והטימין - טוויסט מדויק, כאשר הגלידה היא כמובן הדובדבן שבקצפת.
זו עוגה שהציפה אותי מייד בגעגוע נוסטלגי, כי היא מזכירה לי במרקמה את עוגות הספוג שסבתי הייתה מכינה כשהייתי ילדה. נהגתי להציץ מעבר לשולי סינרה בשעה שהוציאה אותן מהתנור וכשגלגלה אותן לרולדה רכה ובתוכה מילוי של תפוחים חמצמצים. טעמן של העוגות הללו עדיין בפי גם היום...
את עוגת הספוג הספציפית הזו הזו לא מגלגלים. אפשר לפרוס אותה לפרוסות, או לקרוע ממנה חתיכות קטנות, אסימטרית, ולהניח בצלחת. תתפרעו.
מעל לכל מנה מניחים 2 חצאי אפרסק שניצלו מבעוד מועד בתנור, טבולים בדבש ובטימין, כשלצידם כדור גלידת וניל משובחת. השילוב הזה יוצר שִׂמְחָה של טעמים בפה (כן, אתם תרצו תוספת, כמובן). כל מה שנשאר הוא להצטייד בספר טוב, ולשקוע בדפיו עמוסי המילים בין ביס לביס.
עוגת ספוג, זעפרן, ואפרסקים צרובים, דבש וטימין
מתוך הספר Duck & Waffle
כמויות ל-4 מנות
המצרכים לאפרסקים הצרובים
- 4 אפרסקים בשלים חצויים, ללא הגלעין
- 8 ענפי טימין
- 1/3 כוס דבש
- 4 כדורי גלידה וניל
אופן ההכנה
מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ומניחים את האפרסקים החצויים, כשהחלק הפנימי פונה כלפי מעלה. שמים על כל חצי אפרסק ענף טימין ומטפטפים מעט דבש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות. בכל 3-4 דקות פותחים את התנור, אוספים מהנוזלים של האפרסקים ויוצקים מעליהם.
מצרכים לעוגת הספוג והזעפרן
- 57 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- מעט חמאה לשימון התבנית
- 4 ביצים
- 1/2 כוס + 2 כפיות סוכר
- קמצוץ זעפרן
- 1 כוס קמח
אופן ההכנה
מקציפים בקערה, מעל סיר מים על אש קטנה, את הביצים עם הסוכר והזעפרן, עד לקבלת קצף אוורירי. מורידים מהאש.
מוסיפים ומקפלים בעדינות את הקצף אל תוך הקמח. ממשיכים לקפל ומוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת.
מעבירים לתבנית מלבנית בגודל 22x28 (או לתבנית עגולה בנפח דומה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 15-20 דקות.
העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
הגשה
חותכים את העוגה ל-4. לכל מנה מוסיפים שני חצאי אפרסק וכדור גלידה נאה.
מטפטפים מעל מעט מרוטב הדבש והטימין שנותר בתבנית, מקשטים בענפי טימין טריים, ומגישים.
רויטל כהני, מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***