כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון וספר: קרוקטים במילוי כרובית וגורגונזולה
״אז איך את עם קרוקטים?״, היא שאלה וצירפה מתכון שלא קשור בשום צורה למה שהכרתי מהבית. ״מעולה!״ עניתי. לא רק שזה מטוגן, גם יש בפנים גבינה, כלומר האושר בהתגלמותו (או יותר נכון בעטיפת פנקו שחומה). ויש גם כרובית, כך שמדובר ב"מנת ירק"
לא משנה מאיזו תפוצה אני (אבל הנה מגיע רמז עבה כמו קרוקט), קרוקטים נחשבים בה לסלע קיומנו; א׳, כי זה ממש, אבל ממש, טעים וב׳, כי זו דרך נפלאה להפוך את השאריות מהמקרר לארוחת צהריים חמה ורעננה לילדים רעבים (שאין להם מושג שזה כל מה שהם לא רצו לאכול אתמול).
בעדה שלנו את לא באמת יכולה לקרוא לעצמך "אמא", אם את לא יודעת להפוך שארית עוף מהמרק, חצי סטייק משבת וקופסה קטנה של תפוחי אדמה צלויים, לצילינדרים שמנמנים, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ.
המתכון הספציפי הזה לא מבוסס אמנם על שאריות, אבל הוא בכל זאת מצוין. הוא לקוח מ"(SPUNTINO - Comfort food (New York Style", ספר בישול שאוסף לתוכו מנות מרגשות ומנחמות שמגלמות בתוכן את התמצית של האוכל הניו יורקי, על הגבינה הנמסה, הרטבים העשירים, הסלטים העסיסיים והקוקטיילים שבה.
Spuntino, מסעדת האם של הספר, נמצאת בכלל בסוהו של לונדון, אבל הוא עצמו ניו-יורקי למהדרין ומומלץ בהחלט.
מתכון לקרוקטים במילוי כרובית וגורגונזולה / מתוך הספר (SPUNTINO - Comfort food (New York Style
כמויות ל-6 אנשים (כ-24 קרוקטים)
המצרכים
- 1 כרובית בינונית
- גבישי מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור
- שמן זית
- 150 גרם חמאה לא מלוחה
- 500 מ"ל חלב
- 150 גרם קמח + 100 גרם נוספים לקימוח
- 200 גרם גבינה כחולה
- 2 כפיות מלח
- 4 ביצים טרופות
- 150 גרם פנקו
- 1 ליטר שמן לטיגון
אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מביאים לרתיחה מים מומלחים קלות בסיר גדול.
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים, וחולטים במים שרתחו למשך 4 דקות.
מסננים, מייבשים ומפזרים על מגש אפייה. זורים מעל מלח גס ופלפל שחור טחון ויוצקים שמן זית בנדיבות.
מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות עד שהכרובית רכה.
מוציאים מהתנור, מקררים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפירה.
ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית. בנפרד, מחממים את החלב.
אחרי שהחמאה נמסה לחלוטין, מוסיפים בהדרגה 150 גרם קמח, תוך כדי ערבוב עם כף עץ כדי למנוע היווצרות גושים.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה גם את החלב החם. מבשלים 5-10 דקות נוספות עד שהבלילה סמיכה וחלקה ומורידים מהאש.
מוסיפים את הגבינה הכחולה, המלח האטלנטי והפלפל השחור. מערבבים ומוסיפים את התערובת לפירה הכרובית בתנועות קיפול. מניחים לתערובת להתקרר.
לאחר שהתערובת התקררה, יוצרים ממנה גליל ארוך ("נקניק") וחותכים אותו לרוחבו לקרוקטים.
מסדרים שלוש קערות או צלחות עמוקות, ושמים בהן, בסדר הבא:
1. 100 גרם קמח עם מעט מלח
2. ביצים טרופות
3. פירורי פנקו
טובלים כל קרוקט בכל אחת מהקערות לפי הסדר, ומטגנים בשמן עד להזהבה. מגישים מייד.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***