כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
ארוחת שבועות עד פתח הדלת
ארוחת השבועות לארבעה של הדליקטסן (יש גם ל-12), נועדה לאפשר לכם להעמיד בלי מאמץ שולחן חג טעים ומסוגנן, למשפחה גרעינית או לשני זוגות, ואפשר כמובן לקנות בכפולות אם יש מספר משתתפים גדול יותר. שימו לב גם להסברים הנוגעים לסידור השולחן והגשת המנות
חג השבועות אף פעם לא היה אחד משלושת הרגלים בבית שלי. נכון שטכנית הוא כן אחד משלושת הרגלים ואף מוזכר בתורה (וחַג הַקָּצִיר בִּכּוּרֵי מַעֲשֶׂיךָ, אֲשֶׁר תִּזְרַע בַּשָּׂדֶה... שמות כ"ג, ט"ז) אבל אצלי בבית הוא מעולם לא זכה למעמד של רגל, פשוט התעלמנו ממנו.
אולי זה בגלל הסמיכות לשלל החגים והמועדים האחרים, כשעוד לא הספקנו להתאושש מפסח, יום העצמאות, ל"ג בעומר ויום ירושלים, והנה עוד חג שמצריך בישולים והתכנסות. אולי בגלל שחלב וגבינות, אף פעם לא היו פופולריים בבית שלנו כמו סטייק טוב, או אולי בגלל שהיינו משפחה קטנה, ממש קטנה, ופשוט לא יצא.
בכל מקרה, השנה נפלה ההחלטה שאת החג הזה נחגוג, אבל בצמצום, רק המשפחה הגרעינית, 4 אנשים. הבנות שלי רגילות לאוכל טוב ומגוון, כך שקל יחסית להחליף את השניצל והפסטה בארוחה קצת יותר מתוחכמת, במקרה זה - ארוחת חג שתוזמן במלואה מהדליקטסן.
ארוחת שבועות ל-4 סועדים
הקונספט: ארוחה אינטימית סביב שולחן, בכמויות עבור 4 אנשים
(למספר סועדים גדול יותר אפשר, כמובן, להזמין שתיים כאלו או יותר. ישנה גם ארוחת חג ל-12 סועדים).
אז מה כולל האירוח שהזמנו?
- ביסק סרטנים וירקות שורש
- שמנת חמוצה
- מקלות שומשום
- פטיט פארסי
- מיקס עלים
- ויניגרט טרגון
- סלמון עטוף בבצק עלים
- אספרגוס עם איולי לימון קונפי
- גבינת תום דה סבואה
- גבינת קצ'וטה
- גבינת בושה
- חלת דבש
- קרקרים
איך בונים את הארוחה
העניקו לשולחן אווירת חג, עם הרבה ירוק, פרחים, ענבים ירוקים ושחורים וכמובן, הסרוויס החגיגי.
אפשר להשתמש במגבות מטבח של הדליקטסן כפלייסמטים או כמפיות בד אישיות, אחת לכל סועד.
התחילו את הארוחה עם ביסק הסרטנים וירקות השורש. הגישו אותו עם השמנת החמוצה כמו בתמונה (הילדים ייהנו לטבול את מקלות השומשום במרק).
כמנת ביניים, הגישו את הפטיט פארסי - עגבניות, בצל וזוקיני ממולאים בעשבי תיבול ופירורי לחם קלוי עם רוטב עגבניות.
הגישו את המנה העיקרית: פילה סלמון נורבגי טרי עטוף בתרד, כרישה ובצק עלים, עם רוטב לימון וצלפים (הילדים יכולים לאכול בלי הרוטב).
הניחו במרכז השולחן את סלט העלים הירוקים עם ויניגרט החרדל.
גם את הפטיט פארסי אפשר לשמור כתוספת לעיקרית.
לוו את הארוחה בבקבוק פרללה (מים מינרלים מוגזים טבעיים) לקטנים, ומוסקטו ד'אסטי פרונוטו (היין הלבן של אזור פיימונטה, מתקתק ומבעבע קלות) לגדולים.
לקינוח, סדרו את צלחת הגבינות עם הקרקרים וחלת הדבש. אם יש ילדים בארוחה, אפשר להוסיף קינוח מתאים יותר כמו מוס גבינה אישי.
חג שמח
***