כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לעוגת שוקולד של הבייקרי כשרה לפסח
עם כל הכבוד לשאר המנות בסעודת ליל הסדר, מה שכולם יזכרו זה את הקינוח. עוגת השוקולד של הבייקרי היא בחירה אידיאלית: כשרה לפסח, נטולת גלוטן ובעלת מרקם קטיפתי, עוגה שנמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי בלתי נשכח
עוד כמה ימים נשב כולנו סביב שולחנות החג ונחגוג את פסח. אלה מאיתנו שמתכוונים לארח השנה כבר בוודאי סגרו את הפרק העיקרי של המשימה, הרכבת התפריט. זה השלב בו ניתן כבר לארגן בדימיון את שולחן ליל הסדר האולטימטיבי - בדיוק כמו שהוא יראה בדקות הראשונות של ערב החג, ארוך וחגיגי, לפני שכולם מתיישבים והפנטזיה הופכת למציאות.
השנה המשימה שלי אפילו יותר קלה מהרגיל. הסוד פשוט: אני כבר סגורה על הקינוח, ומבחינתי זה הדבר החשוב ביותר בארוחת החג. כי לא משנה כמה מחשבה ומאמץ הושקעו בפתיחים ומנות עיקריות, ולא משנה כמה האורחים אכלו ומה רמת השובע שלהם - כולם יחכו למנות אחרונות וכולם יזכרו אותן. ופסח, כידוע, מציב אתגר לא פשוט בגזרת המתוקים.
השנה אכין את עוגת השוקולד המפורסמת של הבייקרי, עוגה עם מרקם קטיפתי עדין שנמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי בלתי נשכח. זו עוגה שמלווה את המאפייה מראשית ימיה, קלאסיקה בהתגלמותה, ובמקרה היא גם כשרה לפסח ומתאימה אפילו לנמנעים מגלוטן. היא פשוטה להכנה, וחומרי הגלם האיכותיים מפצים על היעדר הקמח והופכים אותה למציאה אמיתית לכל מכורי השוקולד.
עוגת שוקולד של הבייקרי, 100% שוקולד וולרונה בציפוי גנאש, ללא קמח. צילום: עמית שמש
מתכון לעוגת שוקולד של הבייקרי
המצרכים (לתבנית בקוטר 26)
- 250 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון התבנית)
- 500 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 12 ביצים מופרדות
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 40 גרם (1/3 כוס) קורנפלור
פסח מציב אתגר לא פשוט בגזרת המתוקים. צילום: אולגה טוכשר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
מעבירים את החמאה והשוקולד לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים למרקם אחיד.
בקערה נקייה מקציפים את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים.
מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם "פסגות רכות" (כשמרימים את המטרפה, נשארים "שפיצים"). מקפלים בהדרגה לתוך תערובת השוקולד.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה דיה, אך תתייצב עם הצינון). מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד 4 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.
עוגת השוקולד המפורסמת של הבייקרי, עוגה עם מרקם קטיפתי עדין שנמסה בפה ומשאירה טעם שוקולדי בלתי נשכח. צילום: אולגה טוכשר
אולגה טוכשר היא בשלנית מכורה, קונדיטורית, צלמת ובעלת הבלוג המרכיב הסודי.
***