כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
שלושה מי יודע?
ליל הסדר יכול להיות אירוע מאתגר. מצד שני, זהו גם אירוע שבו שתייה מרובה של אלכוהול היא לא רק מותרת אלא נדרשת. אז נצלו את ההזדמנות עם 3 הקוקטיילים הנפלאים שאנחנו מציעים כאן - הם יכולים לפתוח את הערב, לפני ארבע הכוסיות (או במקומן), ועשויים להפוך את קריאת ההגדה למהנה ומשעשעת מתמיד
מכירים את אלה שמחזיקים בסלון בר משקאות מפואר? בר נפתח, אולי אפילו עם תאורה פנימית או חיפוי עור. כזה שיש בו שורות של כוסות קריסטל במידות הנכונות, פותחנים מהסוג הווינטג׳י שנאספו במסעות ברחבי העולם, וכמה בקבוקי קוניאק שעולים יותר מהמשכנתא שלי?
צילום: סיון אסקאיו
אני לא כזו אבל אני דווקא מכירה אחד כזה, עוד מעט בן 90. כל משקה אצלו נמזג עם כל הטקס ואווירת הסיגרים (למרות שהוא לא מעשן כאלה כבר לפחות 40 שנה). כבוד מיוחד הוא מעניק לזה שיבקש את הוויסקי שלו בלי קרח, אך זה כבר מועדון שלא פשוט להתקבל אליו.
בטרקלינים נורמטיביים יותר, תמצאו בדרך-כלל שניים-שלושה בקבוקים שנאספו בדיוטי פרי ומאיזו חבילת שי לחג, מי יודע באיזו שנה. מה שמצמצם את היצע השתייה האפקטיבי באירועים חברתיים ספונטניים לצידנית מלאה בבירות וקרח.
לא עוד!
כמה רכישות נבונות, וכמה מתכונים שווים שיובאו מיד כאן בהמשך (על לא דבר), יהפכו אתכם למיקסולוגים מוערכים בקרב קרוביכם וחבריכם, ולכוכבי מסיבות בפוטנציה (זה כבר תלוי בזמן שאתם מוכנים להשקיע בחזרות על תנועות שיקשוק וירטואוזיות). ובכלל, אין כמו לפתוח ארוחה בסבב קוקטיילים. את הזמן הזה, הלא ברור, בו עדיין לא מתיישבים לשולחן והאווירה עוד לא התחממה, רצוי תמיד למלא באלכוהול במקום במבוכה.
שלושת הקוקטיילים שנציג מייד, מייצגים שלושה גווני טעם - המרגריטה תתאים לחובבי החמצמצות, הנגרוני מריר ועוצמתי יותר ואילו הג׳זמין מתקתק וקליל יותר. אפשר לבחור קוקטייל אחד שיתאים לסגנון הארוחה שתכינו, או להציע שניים-שלושה ולשמח את כולם. להשלמת הרושם, חובה, כמובן, להצטייד בשייקר בוהק, ג׳יגר (כוסית מידה) ושאר כלי המשחית המתכתיים שהופכים כל חובב למיקסולוג רשמי.
מתכון למרגריטה קלאסית
כלים
- שייקר קטן
- מסננת לשייקר (קפיץ)
- ג׳יגר
- לואו בול (כוס נמוכה, בקוטר גדול יחסית ובנפח אופייני של כ-200 מ"ל)
להשלמת הרושם, חובה, כמובן, להצטייד בשייקר בוהק, ג׳יגר (כוסית מידה) ושאר כלי המשחית המתכתיים שהופכים כל חובב למיקסולוג רשמי. צילום: טל סיון-צפורין
חומרים
- 60 מ"ל טקילה (מילגרו סילבר(
- 30 מ"ל פייר פראן קירסאו
- 60 מ"ל מיץ לימון
- 15 מ"ל מי סוכר
- מיץ תפוזים משמינית תפוז
- מלח
צילום: טל סיון-צפורין
אופן ההכנה
מכינים כוס לואו בול עם כתר מלח (מרטיבים במיץ לימון את שפת הכוס וטובלים קלות בצלחת/צלוחית עמוקה עם מלח). ממלאים את הכוס בקרח עד הסוף.
מערבבים את החומרים בשייקר ומשקשקים היטב (עם חיוך). מסננים לתוך הכוס ומגישים.
המרגריטה נחשבת לאחד הקוקטיילים הותיקים והפופולאריים בעולם, הקלאסית תתאים לחובב הקוקטיילים החמצמצים. צילום: טל סיון-צפורין
מתכון לנגרוני
כלים
- כוס ערבוב מזכוכית
- כפית ערבוב
- מסננת ג׳ולפ
- קולפן
- ג׳יגר
החומרים
- 30 מ"ל לילה רוז׳
- 30 מ"ל קמפרי
- 30 מ"ל היימנס ג׳ין
- 4 טיפות אנגוסטורה ביטר
- 4 אנגוסטורה תפוז
- קרח
צילום: טל סיון-צפורין
אופן ההכנה
מוזגים לכוס הערבוב את החומרים. מוסיפים קרח עד הסוף ומערבבים בעזרת הכפית ערבוב (עושים בדיוק 52 סיבובים).
מסננים לכוס לואו בול מלאה בקרח. מקשטים בקליפת תפוז.
נגרוני - קוקטייל נהדר לאוהבי המריר והעוצמתי. צילום: טל סיון-צפורין
מתכון לג'סמין
כלים
- שייקר קטן
- מסננת לשייקר (קפיץ(
- ג׳יגר
חומרים
- 30 מ"ל היימנס ג׳ין
- 25 מ"ל קמפרי
- 25 מ"ל מונין פסיפלורה
- 30 מ"ל מיץ לימון
- "דש" (מעט מאד) מי ברז
אפשר לבחור קוקטייל אחד שיתאים לסגנון הארוחה שתכינו, או להציע שניים-שלושה ולשמח את כולם. צילום: עידית בן עוליאל
אפשר לבחור קוקטייל אחד שיתאים לסגנון הארוחה שתכינו, או להציע שניים-שלושה ולשמח את כולם. צילום: עידית בן עוליאל
אופן ההכנה
מוזגים לשייקר את כל החומרים, משקשקים היטב ומסננים ללואו בול מלא בקרח.
ג'זמין - קוקטייל נהדר לאוהבי המתקתק והקליל. צילום: טל סיון-צפורין
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***