כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
עוגיות גרנולה לט"ו בשבט

מכל הסיבות לקיום חגים ומועדים, אלו שקשורות לטבע ולעונות השנה הכי מדברות אליי. כזו אני, פגאנית במסווה - עיזבו אותי מאלוהי הספרים, תנו את פיות היער והפרחים, טללי בוקר וקרני שמש משתברות בין הענפים.
כן, אצבעונית היתה אחת מגיבורות הילדות שלי - כי איך אפשר להגיד לא לרעיון של מגורים בין עלי הכותרת של פרח? הו כמה חלומות שחלמתי בלילה, על דילוגים בין פרחים והתחמקות מחרקים מכונפים. עד היום אני מתחמקת (באלגנטיות) מחרקים מכונפים.
לכן, אפשר לומר שאני "סוג של" מחבבת את ט״ו בשבט. למה רק "סוג של"? כי חלק ניכר מילדותי (וחיי הבוגרים) ביליתי לא רק בהתחמקות מחרקים מכונפים, אלא גם בהתחמקות מפירות יבשים.
אני פשוט לא אוהבת אותם, ולמען האמת גם לא לגמרי מבינה איך חוגגים את תפארתם של העצים בפירות מקומטים ונטולי עסיס. קחו קלמנטינה במקום, יש מספיק לכולם.
ואם ממש אין ברירה (כי ט"ו בשבט), אז עדיף להתמקד בקטנים שבין הפירות היבשים, ולקבור אותם עמוק בתוך משהו ממש, אבל ממש, טעים.
כמו עוגיות הגרנולה הללו, שאמנם מכילות חמוציות ואוכמניות מיובשות, אבל עוטפות אותן בהרבה בצק פריך, שיבולת שועל וסוכר חום. תכננתי לאחסן אותן בצנצנת זכוכית שקופה, כדי שיקשטו את דלפק המטבח ויבשרו לעוברים ושבים על כישורי האפיה שלי. בדרך פלאית, הן נעלמו מהצנצנת כמעט מייד. הקהל יאלץ להסתפק בפירורים ותמונות.
מתכון לעוגיות גרנולה
המצרכים
- 125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ו-3/4 כוסות קמח*
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס שיבולת שועל טחונה במעבד מזון
- 1/2 כוס שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס צימוקי אוכמניה
- 1/2 כוס חמוציות
*עדיף להשתמש בקמח לבן. ניתן להשתמש בקמח מלא, אך בגלל תכולת הגלוטן הנמוכה שלו יווצרו עוגיות שטוחות מאד.
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את שיבולת השועל השלמה והטחונה, הקמח ואבקת האפיה.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה את החמאה, הסוכר החום והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצה, סירופ המייפל ותמצית הווניל. כשמגיעים לתערובת אחידה, מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ולבסוף את צימוקי האוכמניה והחמוציות.
יוצרים כדורים בגודל קטן-בינוני ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה במרחק של כ-4 ס"מ זה מזה.
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. בתום האפיה מניחים לעוגיות להצטנן. שומרים בכלי אטום.
בתיאבון וט"ו בשבט שמח!
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***