כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון לשבועות: עוגת הגבינה של הבראסרי
עוגות הגבינה לוקחות בלי מאמץ את אחד המקומות הראשונים בנוסטלגיה. המתכון של הבראסרי משלב טעמים ומרקמים "של פעם" עם חומרי הגלם וציוד המטבח של היום. מתכון שאסור לוותר עליו לעוגה שאי אפשר לעמוד בפניה
"וְחַג שָׁבֻעֹת תַּעֲשֶׂה לְךָ, בִּכּוּרֵי קְצִיר חִטִּים." (שמות, ל"ד, כ"ב)
חג השבועות הוא אחד משָׁלֹשׁ הרְגָלִים בהם היו אבותינו עולים לרגל לירושלים. גם אני, בילדותי, הייתי עולה לרגל בשבועות - לסבתי, נמשכת אחרי הניחוחות וצלילי ההקצפה אל המטבח בו אפתה את עוגות הגבינה שלה. ולא היה אושר גדול יותר מאשר לטמון אצבע בקערה עם התערובת ולגנוב לעצמי טעימה.
עם כל הכבוד לעוגות בחושות, טורטים ומאפי שמרים - אין כמו עוגות גבינה. צילום: רויטל כהני
"וּבְיוֹם הַבִּכּוּרִים, בְּהַקְרִיבְכֶם מִנְחָה חֲדָשָׁה לַה', בְּשָׁבֻעֹתֵיכֶם..." (במדבר כ"ח, כ"ו)
חדשה לה' בשבועתיכם - ראשי תיבות חל"ב.
כבודה של הנוסטלגיה במקומה מונח, אבל אין מה להשוות לימינו, כשהשוק מוצף בשלל חומרי גלם חלביים באיכות גבוהה, שממש דורשים שתהפוך אותם לעוגה. ועם כל הכבוד לעוגות בחושות, טורטים ומאפי שמרים - אין כמו עוגות גבינה. וכשעמדתי במטבח ועמלתי על עוגת הגבינה של הבראסרי, הגנבתי לק, ברור. איך אפשר שלא.
עוגות הגבינה לוקחות בלי מאמץ את אחד המקומות הראשונים בנוסטלגיה. צילום: רויטל כהני
"וְשַׂמְתָּ בַטֶּנֶא וְהָלַכְתָּ אֶל-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר…" (דברים כ"ו, ב')
סיבוב קניות קצר ושבתי הביתה כשבידיי טנא גדוש במצרכים לבצק ברטון ומלית גבינה, היישר למטבח. הבצק שהוכן ממש בין רגע, הודק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ששומנה קלות, ונכנס לתנור לאפיה קצרה. עליו הונחה מלית הגבינה הרכה, בעלת הארומה המשכרת, ומשם המשיכו יחד לתנור לאפיה השנייה, המעט יותר ממושכת.
סיבוב קניות קצר ושבתי הביתה כשבידיי טנא גדוש במצרכים לבצק ברטון ומלית גבינה, היישר למטבח. צילום: רויטל כהני
מַתְכּוֹן לְעוּגַת גְּבִינָה שֶׁל הבראסרי
מתכון לעוגה אחת בקוטר 18 ס"מ
זו אחת מעוגות הגבינה האהובות, שמשלבת, ברוחב לב ובקוטר של 18 ס"מ, בצק פריך ונהדר ומלית גבינה פשוטה ומושלמת. באמת עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
המצרכים
לבצק הברטון
- 40 גרם אבקת סוכר
- 45 גרם חמאה רכה
- 7 גרם מלח
- 1 חלמון
- 20 גרם אבקת שקדים
- 56 גרם קמח
- 5.5 גרם אבקת אפיה
למילוי הגבינה
- 500 גרם גבינת שמנת 32%
- 125 גרם שמנת חמוצה 9% מסוננת
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 1/4 מקל וניל
המתכון של הבראסרי משלב טעמים ומרקמים "של פעם" עם חומרי הגלם וציוד המטבח של היום. צילום: רויטל כהני
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מאחדים את החמאה, אבקת הסוכר והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. כשהמסה מאוחדת מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומערבבים עד להטמעה. מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפיה ומערבלים עד לאיחוד הבצק.
מוציאים מהקערה ומשטחים בתבנית אפיה בקוטר 18. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.
מכינים את המילוי: מאחדים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה והסוכר בקערת ערבוב עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הווניל והביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים מעל הבצק את התערובת ומכניסים לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך כ-40 דקות.
עם סיום האפייה מניחים לצינון מוחלט, ומעבירים את העוגה למקרר למספר שעות.
Bon Appétit...
זו אחת מעוגות הגבינה האהובות, שמשלבת, ברוחב לב ובקוטר של 18 ס"מ, בצק פריך ונהדר ומלית גבינה פשוטה ומושלמת. באמת עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה. צילום: רויטל כהני
רויטל כהני היא מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***