כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
שבת בבוקר, פרנץ' טוסט
ברשימת הפינוקים המובילים לבקרי שבת חורפיים, הפרנץ' טוסט אוחז במיקום די גבוה. בגלל הנוסטלגיה, בגלל המסורת הצרפתית, וגם בגלל שקשה להיכשל כשאתה מטוגן בחמאה ומוגש עם תותים, שמנת וסירופ מייפל
שבת. בית. לא רוצה לחשוב על כלום. מדוממת מנועים. נעה בתנועות הכי קטנות. נושמת לאט. מזניחה מטלות.
לא כל שבת היא כזו (הרגשתי צורך דחוף לומר, כדי לא להישמע עצלנית גמורה), אבל אני אוהבת מאד את אלו שהן כאלו בדיוק. שבהן מתחשק לי שכל אחד ימצא את עיסוקו בשלווה (עדיף עם האף בתוך ספר כלשהו, כדי להשקיט את המצפון האמהי הפעיל מדי שלי), בעודי מדשדשת לי באיטיות מהמיטה למטבח, לספה. מתענגת על חמימות של בית ועל כך שאף אחד (בדמיוני, לגמרי בדמיוני) לא זועק ״אמא!״.
גם בשביל הארוחות שלי אני לא רוצה לטרוח יותר מדי בשבת שכזו. ביצים ושמנת הרי נמצאות תמיד במקרר, לכל צרה שלא תבוא. מתרפקת על טעמים של בית ועל זכרונות החלה המטוגנת, המנוקדת בסוכר (מי בכלל ידע שהיא מתהדרת באילן יוחסין צרפתי), שסבתא שלי היתה מכינה ביד אחת אוהבת (ובשניה סיגריה) וחותכת, ריבועים ריבועים.
הגירסה הספציפית הזו מפנקת במיוחד, כי היא משתמשת בחלה מתוקה או אפילו כזו עם צימוקים, ועל הטוסט הצרפתי המוכן מעמיסים גם מייפל ותותים טריים ושמנת חמוצה, שלא יחסר. ושאף אחד לא יצעק עכשיו ״אמא״.
מתכון לפרנץ' טוסט
המצרכים
- חלה מאתמול (אבל לא מתפרקת בטיגון) עדיפות לחלה מתוקה או חלת צימוקים.
לבלילת הביצים:
- 3 ביצים
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 5 גרם אבקת סוכר
להגשה:
אופן ההכנה
פורסים את החלה לפרוסות עבות, כ-2 ס"מ על אחת.
טורפים היטב את מרכיבי הבלילה. טובלים בה כל פרוסה במשך כדקה אחת מכל צד.
ממיסים במחבת טפלון 50 גרם חמאה, מעבירים לאש קטנה ומטגנים את הפרוסות במשך כ-2 דקות מכל צד, עד לקבלת גוון חום-זהוב. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
בהגשה: מסדרים בצלחת שתי פרוסות פרנץ טוסט, זו על זו, לידן כמות נאה של שמנת חמוצה וערמה של תותים. מפזרים מייפל בנדיבות.
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***