כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון וספר: סלט קינואה ותפוז עם פקאנים מצופים במייפל

בימים כתיקונם, סלט נפתר בקיצוץ עגבניה, מלפפון, בצל וחסה. קצת שמן, פלפל, מלח - אתם יודעים, סלט. כמה שהוא פשוט, ככה הוא טעים.
הוא כל-כך ישראלי, הסלט. חלק בלתי נפרד מהמטבח המקומי. וגם מהחום ומהלחות. הוא מלווה אותי - את כולנו - מילדות, עם החביתה והגבינה הלבנה בארוחת הערב המשפחתית (מיץ הסלט שניגר בערמומיות בצלחת לעבר החביתה הוא אסור בתכלית! אבל זה כבר דיון אחר. מציינת לעצמי שהגיע הזמן להתבגר...). דרך תקופת הלימודים באוניברסיטה, שבה אין זמן לכל דבר אחר מלבדו. ועד לארוחת הערב המשפחתית שלי היום, כאמא - ארוחה אינה שלמה בלי סלט.
הסלט הזה הוא בעצם ארוחה מלאה, משביעה ומלאת טעמים רעננים
אבל הסלט הזה הוא סיפור אחרי לגמרי - לא נשנוש או תוספת, אלא ארוחה שלמה, מלאה בטעמים רעננים.
הוא מבוסס על קינואה. יש כאלו שיאמרו שזו לא התחלה טובה, אבל המנה הזו מוכיחה שהכל עניין של הקשר. לקינואה מתווספים בסלט הזה מיטב ירקות העונה, ניחוח תפוזי, צ'ילי עוקצני - חומרי גלם שלא צריכים התערבות מלבד קיצוץ נאה וערבוב הגון.
רגע לפני הרכבת הסלט, שמתי פעמיי לדליקטסן וחזרתי הביתה עם סל עמוס בכל טוב: ירקות טריים, אגוזים, מייפל, חומוס, צ'ילי, לימונים, שומר, תפוזים, עשבי תיבול וקינואה, כמובן. מעדנים וחטאים קטנים (את אגוזי הפקאן החלפתי באגוזי מלך. אתם יכולים להצמד למקור ולהשתמש בפקאן).
סלט אפשר להריח, למשש, לערבב בידיים, די סקסי כשחושבים על זה. מהנהנת בחיוך והתחושה המוכרת של עוד רגע זה מוכן ממשמשת ובאה. מתכננים מזלג כך שיהיו עליו כמה מרכיבים ורוטב - ונועצים. כן, אני מתאהבת מחדש בסלט.
מתכון לסלט קינואה ותפוז עם פקאנים מצופים במייפל
מתוך הספר לאכול טוב / זהר לוסטיגר-בשן
כמויות ל-4-6 מנות
המצרכים
- 1 כוס קינואה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס אגוזי פקאן (או אגוזי מלך)
- 1 כף סירופ מייפל
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 2 כפות סומאק
- 1 שומר חתוך לקוביות קטנות
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 תפוז חתוך לפלחים
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ
- 1 ראש חסה קצוץ גס
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מצרכים לרוטב
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מיץ תפוזים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את הקינואה בסיר קטן עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מאווררים בעזרת מזלג.
מחממים מחבת, מוסיפים את האגוזים וקולים במשך דקה או שתיים עד שריח אגוזי מתפשט באוויר (נזהרים לא לשרוף). מכבים את האש, יוצקים את המייפל ומערבבים קלות עד שכל האגוזים מצופים בו.
מערבבים את גרגרי החומוס עם הסומאק בקערה גדולה עד שכל הגרגרים מצופים. מוסיפים את יתר מרכיבי הסלט ומערבבים.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית או מנערים בצנצנת. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.
רויטל כהני היא מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***