כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
שעת מנחה עם עוגת פרג, תפוז וקוקוס
מתגעגעים לעוגות הביתיות של פעם? המתכון הפשוט והרענן הזה יעזור לכם לנער את הזכרונות ולהתענג על מתיקות נוסטלגית
קפה ועוגה, זה הכי בסיסי שאפשר. לפעמים נדמה שהשעה הזו, של הקפה (או התה) והעוגה, קצת פסה מן העולם (חוץ מאשר בפריז, כמובן, שם מקפידים עד היום על טקס שעת התה).
לפעמים נדמה שהשעה הזו, של הקפה (או התה) והעוגה, קצת פסה מן העולם. צילום: טל סיון-צפורין
אולי כי הדור של עכשיו לרוב עובד בשעת המנחה הזו, או בדיוק אוסף ילדים מהגן, או סתם הולך לגינה. כבר לא לובשים שמלה של אחר-צהריים, אחרי שעת תנומה בתריסים חצי סגורים, ומזמינים את השכנה לתופינים של לפני ערביים ורכילות קלה. ואז חסרים קצת גם המנהגים שמחייבים נוכחות תמידית של עוגה. כזו שנשמרת היטב בקופסה אטומה ומעוטרת ונפרסת למלבנים צרים ומדודים. שדי בהם להרגיע רעב קל של שעה שאין בה ארוחה גדולה, ושנאכלים בנימוס, בין אצבעות ומפית.
גם אם לא תלבשו שמלה לכבוד האורחים, ירגישו שהשקעתם. צילום: טל סיון-צפורין
העוגה הזו היא פשוטה מספיק כדי להיקרא "עוגה בחושה". מאלה שלא צריך בשבילן יותר מאשר קערה וכף, ויחד עם זאת, היא עשירה במרקם ובטעמים ומשאירה אחריה אווירה חגיגית.
גם אם לא תלבשו שמלה לכבוד האורחים, ירגישו שהשקעתם.
בחושה פרג, תפוז וקוקוס - קעשירה במרקם ובטעמים ומשאירה אחריה אווירה חגיגית. צילום: טל סיון צפורין
מתכון לעוגת פרג, תפוז וקוקוס של הבייקרי
כמויות ל-2 תבניות אינגליש
המצרכים
- 50 גרם חמאה
- 30 מ"ל שמן תירס
- 100 גרם סוכר
- 120 גרם סוכר חום דחוס
- 15 גרם דבש
- 1 גרם גרידת תפוז
- 3 ביצים
- 120 גרם קמח
- 65 גרם פרג
- 30 גרם קוקוס
- 3 גרם אבקת אפיה
- 150 גרם שמנת של פעם
- 40 גרם מיץ תפוזים טרי
אופן ההכנה
במערבל עם וו גיטרה, לשים את החמאה, שמן התירס, הסוכר, הסוכר החום, הדבש וגרידת התפוז. מערבלים עד ליצירת תערובת תפוחה ובהירה. מטמיעים בהדרגה גם את הביצים.
בנפרד, מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הפרג, הקוקוס ואבקת האפיה. בקערה נוספת, מערבבים את השמנת ומיץ התפוזים.
מטמיעים לסירוגין ובהדרגה את היבשים והרטובים לתך המערבל, עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת בחמאה ומכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות. אופים במשך 50-60 דקות.
העוגה הזו היא פשוטה מספיק כדי להיקרא "עוגה בחושה". מאלה שלא צריך בשבילן יותר מאשר קערה וכף. צילום: טל סיון-צפורין
בסיום האפיה משקים את העוגה בתערובת של סירופ סוכר ומיץ תפוזים ביחס של 1:1.
צילום: טל סיון-צפורין
טל סיון-צפורין היא צלמת, סטייליסטית ומעצבת גרפית, ובעלת הבלוג Chocolate / Salt
***