כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מיוחד לראש השנה: פרגיות בדבש, עם בטטות ותפוחי עץ
נשארה משבצת על שולחן החג ואתם מתלבטים במה למלא אותה? קבלו את המתכון לעוד אחת מהמנות המנצחות בתפריט ראש השנה שלנו
זוהי מנה קלה ופשוטה להכנה, שמבליטה את הטעמים הקלאסיים של ראש השנה: דבש ותפוחים. הבטטה משתלבת היטב, ומשלימה את המנה עם מתיקות מאוזנת ומרקם נעים. קשה לחשוב על מנת חג ישראלית יותר מזו.
מתכון לפרגיות בדבש עם בטטות ותפוחי עץ
המצרכים
הפרגיות והמרינדה
- 4 כרעי עוף ללא העצם והעור (אפשר לבקש מהקצב שיכין לכם)
- 1 כף דבש
- 2 כפות מיץ לימון
- ½ פלפל צ'ילי אדום טרי (או פחות אם אתם מעדיפים פיקנטיות עדינה)
- כמה ענפי טימין
- ¼ כוס ברנדי
- 1 כוס ציר עוף או ציר ירקות
לבטטה הצלויה
- 4 בטטות בינוניות
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן
- מלח וצ'ילי אדום קצוץ לטעם
לתפוחי העץ הצרובים
- 3 תפוחי עץ גרני סמית
- 1 כף דבש
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
מכינים מרינדה מהדבש, הלימון והצ'ילי ומשרים בה את נתחי העוף למשך כשעתיים.
מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות של כ-2 סנטימטר. מערבבים בקערה עם הדבש, השמן, המלח והצ'ילי. מפזרים על תבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבטטות רכות ושחומות. שומרים בצד.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות.
מערבבים בקערה את הלימון והדבש. מקלפים את תפוחי העץ, חותכים לרבעים ומוציאים את לבבות התפוח עם הגרעינים. מכניסים מייד לתערובת הלימון והדבש ומערבבים כדי למנוע השחרה.
מחממים מחבת ברזל כבדה, רצוי עם פסים. משמנים במעט שמן קנולה. צורבים את תפוחי העץ עד השחמה - אבל נזהרים שלא יהיו רכים מדי ומתפרקים. שומרים בצד.
מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים על נייר סופג. מתבלים במלח.
מחממים שוב את מחבת הברזל, משמנים מעט וצולים את הפרגיות משני הצדדים. תוך כדי הצריבה מניחים על הפרגיות את ענפי הטימין. כשהפרגיות מוכנות מורידים מהאש ומעבירים לתבנית אפיה.
מכניסים לתנור את הבטטות, התפוחים והפרגיות שיישמרו חמים.
שומרים את המחבת חמה וכשהיא מתחילה לעשן מוסיפים בזהירות את הברנדי, כשנשאר רק סירופ במחבת, מוסיפים את ציר העוף (או הירקות). מצמצמים בערך לחצי הנפח, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
מסדרים על צלחת הגשה מרכזית את הפרגיות, הבטטות והתפוחים. שופכים את הרוטב מעל, מקשטים בענפי טימין ומגישים.
שנה טובה!
***