כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכון וספר: סלט אספרגוס של השפית סקיי ג'ינגל
האספרגוס הטרי דורש טיפול מינימלי, ובמאמץ קטן הופך למנה קייצית קלילה ומרעננת. לכבוד שבוע הספר, הכנו מנה לפי מתכון של השפית סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell) מתוך הספר Spring - The Coockbook
בחוץ היה חם כאילו לא היו עננים מעולם. השמש קפחה והאוויר עמד. מה לא היינו עושים עכשיו בשביל קצת בריזה, משהו מלטף וצונן.
"בואי נכין משהו טעים" הוא אמר, והתכוון לומר בעצם "אני רעב". הכורסא הנוחה שישבתי עליה מאנה להיפרד, אז הצעתי שילקט כמה מצרכים מהמקרר. המקרר בתגובה ביקש ריפיל. "צא לצוד", אמרתי. "משהו בניחוח אביבי, א-לה-אספרגוס".
כשבוחרים אספרגוס חשוב להקפיד לקנות גבעולים בהירים וזקופים, בעלי עלים סגורים בקצותיהם. צילום: רויטל כהני
"אספרגוס הוא אחד מחומרי הגלם האהובים עליי", חשב בקול רם. "העונה שלהם קצרה, אבל אם נזוז עוד נספיק לאסוף צרור נאה מהדליקטסן".
שמנו פעמינו. המעלות לא חסו, אבל בקצה הרחוב כבר ניתן היה לראות את מנת הצהריים שלנו מתקרבת בדיוושי ענק, עשירה, קרמית ואוורירית. מנה של אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן.
האספרגוס הטרי דורש טיפול מינימלי, ובמאמץ קטן הופך למנה קייצית קלילה ומרעננת. צילום: רויטל כהני
נטמעים בהמון, בחרנו את המצרכים למנה. בסל הונחו אחר כבוד צרור אספרגוס טרי, קרם פרש, גבינת פרמז'ן בניחוח מדויק ופרחים לשבת. כל מה שדרוש למנה פשוטה ומפנקת שתעשה את הסופ"ש.
ביקור קצר בדליקטסן ועוד רגע יהיה כאן סלט קייצי ומרענן. צילום: רויטל כהני
אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן
מתכון מהספר Spring - The Coockbook של סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell)
המצרכים
- 20 גבעולי אספרגוסים
- 1.5 כפות שמן זית איכותי
- מלח ים אטלנטי טחון ופלפל שחור
לרוטב:
- 2 ביצים
- 150 מ"ל קרם פרש
- 50 גרם פרמז'ן מגורר
מסירים את הקצוות העבים של האספרגוס ומכניסים אותו לסיר המים למשך דקה. צילום: רויטל כהני
צילום: רויטל כהני
אופן ההכנה
ממלאים סיר במים, מוסיפים כמות נדיבה של מלח ומרתיחים.
שוברים את הביצים לקערת באן מרי, מניחים מעל סיר המים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט ומכפיל את נפחו.
מסירים את הקערה מהסיר, מוסיפים פרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב עד לאיחוד ומניחים בצד.
מסירים את הקצוות העבים של האספרגוס ומכניסים אותו לסיר המים למשך דקה. בעזרת מלקחיים, מחלצים את האספרגוס מהסיר ומעבירים לקערה עם מי קרח לצינון.
חשוב להקפיד שלא לעייף את הירק ולא לבשל אותו יתר על המידה
מייבשים את האספרגוס. מזלפים שמן זית על הצלחת ומסדרים את האספרגוס מעל. מחזירים את קערת הרוטב לבאן מרי למשך דקה, עד שחם, ויוצקים בנדיבות מעל האספרגוס. מגישים מייד.
אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן - מתכון מהספר Spring - The Coockbook של סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell). צילום: רויטל כהני
רויטל כהני היא מעצבת גרפית, צלמת אוכל וסטייליסטית.
***