בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

The Magazine

מתכון וספר: סלט אספרגוס של השפית סקיי ג'ינגל

מתכון וספר: סלט אספרגוס של השפית סקיי ג'ינגל

האספרגוס הטרי דורש טיפול מינימלי, ובמאמץ קטן הופך למנה קייצית קלילה ומרעננת. לכבוד שבוע הספר, הכנו מנה לפי מתכון של השפית סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell) מתוך הספר Spring - The Coockbook 

בחוץ היה חם כאילו לא היו עננים מעולם. השמש קפחה והאוויר עמד. מה לא היינו עושים עכשיו בשביל קצת בריזה, משהו מלטף וצונן.

"בואי נכין משהו טעים" הוא אמר, והתכוון לומר בעצם "אני רעב". הכורסא הנוחה שישבתי עליה מאנה להיפרד, אז הצעתי שילקט כמה מצרכים מהמקרר. המקרר בתגובה ביקש ריפיל. "צא לצוד", אמרתי. "משהו בניחוח אביבי, א-לה-אספרגוס". 

גבעולי אספרגוס מהדליקטסןכשבוחרים אספרגוס חשוב להקפיד לקנות גבעולים בהירים וזקופים, בעלי עלים סגורים בקצותיהם. צילום: רויטל כהני

"אספרגוס הוא אחד מחומרי הגלם האהובים עליי", חשב בקול רם. "העונה שלהם קצרה, אבל אם נזוז עוד נספיק לאסוף צרור נאה מהדליקטסן".

שמנו פעמינו. המעלות לא חסו, אבל בקצה הרחוב כבר ניתן היה לראות את מנת הצהריים שלנו מתקרבת בדיוושי ענק, עשירה, קרמית ואוורירית. מנה של אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן. 

אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ןהאספרגוס הטרי דורש טיפול מינימלי, ובמאמץ קטן הופך למנה קייצית קלילה ומרעננת. צילום: רויטל כהני

נטמעים בהמון, בחרנו את המצרכים למנה. בסל הונחו אחר כבוד צרור אספרגוס טרי, קרם פרש, גבינת פרמז'ן בניחוח מדויק ופרחים לשבת. כל מה שדרוש למנה פשוטה ומפנקת שתעשה את הסופ"ש.

אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן, המצרכיםביקור קצר בדליקטסן ועוד רגע יהיה כאן סלט קייצי ומרענן. צילום: רויטל כהני

אספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן

מתכון מהספר Spring - The Coockbook של סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell)

המצרכים

  • 20 גבעולי אספרגוסים
  • 1.5 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ים אטלנטי טחון ופלפל שחור

לרוטב:

  • 2 ביצים
  • 150 מ"ל קרם פרש
  • 50 גרם פרמז'ן מגורר

האספרגוס, מוכן לחליטהמסירים את הקצוות העבים של האספרגוס ומכניסים אותו לסיר המים למשך דקה. צילום: רויטל כהני

מכינים את הרוטב לאספרגוסצילום: רויטל כהני

אופן ההכנה

ממלאים סיר במים, מוסיפים כמות נדיבה של מלח ומרתיחים. 

שוברים את הביצים לקערת באן מרי, מניחים מעל סיר המים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מוסיפים את הקרם פרש ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט ומכפיל את נפחו.

מסירים את הקערה מהסיר, מוסיפים פרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב עד לאיחוד ומניחים בצד.

מסירים את הקצוות העבים של האספרגוס ומכניסים אותו לסיר המים למשך דקה. בעזרת מלקחיים, מחלצים את האספרגוס מהסיר ומעבירים לקערה עם מי קרח לצינון.

חשוב להקפיד שלא לעייף את הירק ולא לבשל אותו יתר על המידה

מייבשים את האספרגוס. מזלפים שמן זית על הצלחת ומסדרים את האספרגוס מעל. מחזירים את קערת הרוטב לבאן מרי למשך דקה, עד שחם, ויוצקים בנדיבות מעל האספרגוס. מגישים מייד.
 

מחזירים את קערת הרוטב לבאן מרי עד שחם, ויוצקים בנדיבות מעל האספרגוס. מגישים מיידאספרגוס עם קרם פרש ופרמז'ן - מתכון מהספר Spring - The Coockbook של סקיי ג'ינגל (Skye Gyngell). צילום: רויטל כהני

רויטל כהני היא מעצבת גרפיתצלמת אוכל וסטייליסטית.

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. מתכון וספר: אפרסקים בפרובאנס
    מתכוני הדליקטסן

    כל מתכון מפרובאנס הוא סוג של סיפור אהבה, במיוחד אם הוא כולל אפרסקים בוסריים במקצת שמשכשכים בקרמל ובחמאה

    קרא עוד
  2. מתכון לשבועות: עוגת הגבינה של הבראסרי
    מתכונים של הבייקרי

    עוגות הגבינה לוקחות בלי מאמץ את אחד המקומות הראשונים בנוסטלגיה. המתכון של הבראסרי משלב טעמים ומרקמים "של פעם" עם חומרי הגלם וציוד המטבח של היום. מתכון שאסור לוותר עליו לעוגה שאי אפשר לעמוד בפניה 

    קרא עוד
  3. מתכון למרק עוף של רותי ברודו
    מתכוני הדליקטסן

    עבור חלק מאתנו, לפחות, אין דבר שמזכיר יותר בית מאשר מרק עוף. ראש השנה, יום כיפור, ערב פסח או סתם יום חורפי, אחרי הפצרות רבות, רותי הסכימה לגלות לנו איך מכינים את המרק שלה

    קרא עוד
  4. מתכון: מרק בצל חורפי של הבראסרי
    מתכוני הדליקטסן

    מתכון של מרק בצל צרפתי אמיתי, כמו שמרק בצל צריך להיות. מתכון קל ופשוט שיעשה ריח משגע בכל הבית ויחזיר אתכם לפריז. מה צריך? בעיקר הרבה בצל, יין לבן, ציר טוב וקרוטונים

    קרא עוד
  5. מתכון לבסטיל: לביבות תפוחי אדמה ממולאות בפטריות
    מתכוני הדליקטסן

    שי חשבה שכבר לא תכין לביבות, עד שקיבלה את המתכון לבסטיל - לביבות תפוחי אדמה טריפוליטאיות, ממולאות בפטריות ובצל, שחומות וחמימות. גם לכם לא תהיה ברירה אלא לנסות

    קרא עוד
  6. מתכון וספר: קרוקטים במילוי כרובית וגורגונזולה
    מתכוני הדליקטסן

    ״אז איך את עם קרוקטים?״, היא שאלה וצירפה מתכון שלא קשור בשום צורה למה שהכרתי מהבית. ״מעולה!״ עניתי. לא רק שזה מטוגן, גם יש בפנים גבינה, כלומר האושר בהתגלמותו (או יותר נכון בעטיפת פנקו שחומה). ויש גם כרובית, כך שמדובר ב"מנת ירק"

    קרא עוד