כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכונים לראש השנה: מרק עגבניות ורביולי גבינות
אתם יכולים להזמין אותו מתפריט ראש-השנה, או שתוכלו להפשיל שרוולים ולהכין בעצמכם: מרק עגבניות עם רביולי גבינות, מנה צמחונית נהדרת שתעניק לערב החג את הצבע וטעם הדרושים
בין שלל המנות הקלאסיות שבתפריט החג, החלטנו להציע השנה גם מנות חג קצת אחרות.
דוגמא טובה הוא מרק העגבניות שלפניכם, שיכול לשמש כתחליף צמחוני נהדר למרק העוף המסורתי עם הקרפלך. זה מרק קל מאוד, שמבוסס על עגבניות טריות ושמן זית, ללא שמנת או חמאה. לטבעונים אפשר להגיש אותו גם ללא הרביולי, למרות שהצמחונים כמובן ייהנו קצת יותר. הרביולי מעניק למרק הזה את החגיגיות שדרושה לאירוע כמו ערב ראש-השנה.
חשוב להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות, מלאות בטעם.
מתכון למרק עגבניות ורביולי גבינות של הדליקטסן
המצרכים
- 1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות
- 150 גרם בצל פרוס
- 180 גרם שומר פרוס
- 20 גרם שיני שום
- עלי טימין טריים מ-6 ענפים
- 1 קופסה של עגבניות חתוכות מתוצרת Ciao
- 100 מ"ל שמן זית
- 150 מ"ל מים
- סוכר (בערך כפית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אבקת פלפל קאיין
- 1 חבילת רביולי גבינות
אופן ההכנה
חולטים את העגבניות בסיר עם מים רותחים לדקה או שתיים, ומעבירים לקערה עם מים וקרח. מקלפים וחוצים לשניים.
חשוב להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות, מלאות בטעם. צילום: עידית בן עוליאל
מחממים את שמן הזית בסיר, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הפרוס, הסוכר והמלח.
מוסיפים את השומר הפרוס וממשיכים ב"הזעה" עוד 10 דקות.
מוסיפים את העגבניות החצויות ואת הטימין. מביאים לרתיחה איטית וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
מוסיפים את קופסת העגבניות ומתבלים בפלפל שחור ובמעט קאיין (בהתאם למידת החריפות החביבה עליכם). זה זמן טוב לטעום ולהוסיף מעט מלח אם צריך.
מוסיפים את המים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות נוספות.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק עד למרקם רך וקטיפתי.
הכנת הרביולי
מרתיחים בסיר שטוח כ-4 ליטר מים מומלחים ומבשלים את הרביולי.
כשהרביולי מתחיל לצוף מבשלים עוד כדקה וחצי ומוציאים לכלי הגשה.
עוטפים את הרביולי במעט שמן זית.
ההגשה
מוזגים את המרק לצלחות עמוקות ומוסיפים 6-7 יחידות רביולי למנה. מתבלים בעוד קצת שמן זית ומקשטים בפרוסות דקות של עלי בזיליקום.
מרק עגבניות עם רביולי גבינות - תחליף צמחוני נהדר למרק העוף המסורתי עם הקרפלך. צילום: עידית בן עוליאל
***