כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מתכונים לראש השנה: חריימה לוקוס של הדליקטסן
החריימה לא נחשבת למנה מסורתית של ראש-השנה דווקא, אבל מדובר במנה חגיגית ומענגת שמתכתבת עם סמלי החג. אתם יכולים להכין אותה עם דג אחר, אבל לכבוד החג כדאי להשקיע בלוקוס שהוא הבחירה האידיאלית
בדומה למרק העגבניות עם הרביולי, גם מנת החריימה לוקוס היא אלטרנטיבה חגיגית למתכוני החג המסורתיים - וכזו שגם שומרת על קשר הדוק עם המוטיבים של החג ("שנהיה לראש ולא לזנב").
זו מנה פשוטה מאוד, שהדגש בה הוא על הכנה מ"אפס" שמתחילה בהתקנת ממרח הפלפלצ'ומה, הבסיס של המנה הזו ושל הרבה מנות אחרות מהמטבח הטריפוליטאי.
אתם לא חייבים להשתמש בלוקוס. אפשר להשתמש בדג פשוט יותר, כמו בורי אבל מכיוון שמדובר בכל זאת בארוחת חג, ושברוב המקומות בהם מגישים חריימה לא מכינים אותו מלוקוס, אנחנו ממליצים לנצל את ההזדמנות ולהשקיע בחומרי הגלם הטובים ביותר. יש המון טעם בבשר ובעצמות של הלוקוס והוא גם מתנהג טוב מאד בבישול ברוטב, ולכן מדובר בדג האידיאלי לחריימה.
מתכון לחריימה לוקוס של הדליקטסן
המצרכים
- 2 דגי לוקוס במשקל של 400 גרם כל אחד
- 100 גרם שיני שום קלופות
- 25 גרם פפריקה חריפה
- 40 גרם פפריקה מתוקה
- 15 גרם כמון טחון
- 15 גרם קימל טחון
- 100 גרם רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות בשלות
- 150 מ"ל מים
- 200 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה
כותשים את השום במכתש ועלי עם הקימל, הכמון ושני סוגי הפפריקה, עד שמגיעים למשחה חלקה ושמנונית. למשחה שהתקבלה קוראים הטריפוליטאים "פלפלצו'מה".
תהליך הכנת פלפלצ'ומה. צילום: עידית בן עוליאל
חולטים את העגבניות בסיר עם מים רותחים.
אחרי 5 דקות חליטה, מעבירים למי קרח ומקלפים.
חוצים את העגבניות, מרוקנים מהן את הגרעינים, מעבירים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים.
חותכים את הלוקוס לנתחים.
מחממים את שמן הזית על אש קטנה, בסיר רחב ונמוך או במחבת עמוקה.
מוסיפים את הפלפלצו'מה וממיסים אותה לתוך שמן הזית תוך כדי בחישה בכף.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. לאחר-מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממליחים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את המים.
מניחים את פרוסות הלוקוס בתוך הרוטב.
מכסים ומבשלים 20-30 דקות.
בסוף הבישול מפזרים מעל כוסברה רעננה ומגישים עם חלה טריה.
חריימה לוקוס של הדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל