כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
קוקטייל אחד בשבוע: בלאדי מרי
היא אדומה, היא חריפה, היא קיבלה את שמה מאחת הנשים האכזריות בהיסטוריה - ואלו כנראה רק חלק מהסיבות ש"מרי העקובה מדם" היא הקוקטייל הידוע והנפוץ ביותר בעולם. וגם: מתכון הבלאדי מרי הסודי של רוטשילד 12
רוב האנשים עורכים את ההיכרות הראשונה שלהם עם מיץ עגבניות כשהם ישובים במטוס נוסעים. יש כנראה משהו בטיסה בגובה רב שהופך אותו לנגיש יותר. אבל מלבד תפקידו כמרענן פופולרי בטיסות, מיץ העגבניות מככב, קודם כל, בקוקטייל המפורסם והנצרך ביותר בעולם: הבלאדי מרי.
ויכוח רב-שנים ניטש סביב השאלה מאיפה הגיע ומאין שמו. לפי ההסבר שנראה הסביר ביותר, הבלאדי מרי הומצא בשנות ה-30' של המאה הקודמת בבר הפריזאי המפורסם Harry's Bar, ונקרא על שם מלכת אנגליה הרצחנית בת המאה ה-16, מרי הראשונה (מתנגדיה כינו אותה "Bloody Mary" עוד בחייה, בגלל הפרוטסטנטים הרבים שהוציאה להורג).
בלאדי מרי יכול להיות קוקטייל פשוט אבל גם הקוקטייל המורכב ביותר בעולם. הגירסה הפשוטה כוללת וודקה בתוספת מיץ עגבניות, מלח, פלפל וטבסקו. גירסאות מורכבות יותר כוללת תבלינים שונים, תוספות כמו בייקון, צדפות, זיתים ועוד.
בהתאם לרמת הסיבולת האישית ומידת החיבה לחריפות, אפשר להפוך אותו למעניין יותר, לא רק בתיבול אלא גם בבחירת הוודקה. לדוגמא, אפשר להשתמש בוודקה מסוג סטולי הוט, שמתובלת בפלפל חלפניו, כדי להעניק לחריפות מימד נוסף.
הבלאדי מרי של רוטשילד 12
המצרכים
- 60 מ"ל סטולי (וודקה סטוליצ'ניה)
- 2 עגבניות רכות
- 5 טיפות אנגוסטורה ביטרס
- 5 טיפות ביטר סלרי
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- כפית אויסטר סוס
- 7-5 קוביות קרח
- מעט חזרת מגורדת
- לקישוט: ענף סלרי, עם העלים; גילופי מלפפון
אופן ההכנה
סוחטים את העגבניות לכוס, מוסיפים את הוודקה, הקרח ושאר המרכיבים, מקשטים בסלרי ומלפפון ומגישים.
הסוד הוא בחזרת. צילום: יוסי מויאל
לא רק ברוטשילד 12, בלאדי מרי של הדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל
גל יניב הוא מנהל ההדרכה והתוכן של חברת הכרם - משקאות חריפים.
***