בחירת זמן ואופן אספקה

כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה

The Magazine

עגבניות אדומות קלויות

עגבניות אדומות קלויות
הקיץ היא עונת השיא של העגבניות וזו סיבה מצויינת לייצר צנצנת של עגבניות קלויות שתוכלו בקלות לשלב בשלל מאכלים

קלייה הינה שיטת בישול המייבשת את סוג המזון באמצעות שימוש בחום יבש. פעולת הייבוש גורמת לקרמליזציה של סוכרים, מה שמניב עגבניות מתוקות, יפות ומרוכזות בטעמים.

אז איך עושים את זה בבית?

מתכון לעגבניות קלויות

מצרכים

  • 4 ק"ג עגבניות מזן תמר
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • אורגנו טרי / טימין טרי

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור הביתי לחום של 100 מעלות.

לחתוך את העגבניות לרבעים (יספיק לגודל של צנצנת דבש מלאה בעגבניות קלויות).

להניח את העגבניות על גבי מגש שטוח, לזלף שמן זית, לפזר מעט מעל מלח ים אטלנטי ולקשט במספר ענפים של אורגנו או טימין (נוריד אותם בסוף הקלייה).

להכניס את מגש העגבניות אל התנור למשך כשעתיים-שלוש.

אחרי שעה בדקו את העגבניות. מומלץ לסובב את התבנית לפחות פעם אחת במהלך הקלייה על מנת לוודא אפייה שווה. 

כאשר העגבניות מצומקות אך לא יבשות לגמרי - הן מוכנות.

ניתן לאכסן במקרר למשך שבוע או לשים בתוך צנצנת עם שמן זית ולשמור לפרק זמן ארוך יותר במקרר.

הצעות הגשה

להגיש כפי שהן לצד זיתים מתובלים וכמה גבינות טובות.

עגבניות קלויות לצד לחם, גבינות טובות וזיתים מתובלים.

להכניס לכל סלט שיש בו עגבניות - העגבניות הקלויות יוסיפו טעם נוסף ועניין, אנחנו ממליצים במיוחד על סלט קפרזה המורכב מעגבנית טריות, קלויות, עגבניות צרובות על הגריל ומוצרלה די בופאלו. אפשר גם מוצרלה על לחם טוב של הבייקרי, עם שמן זית ועגבניות קלויות.

סלט קפרזה טריסלט קפרזה טרי של עגבניות תמר, עגבניות קלויות, גבינת מוצרלה פיור זה לאטה, שמן זית ובזיליקום.

לחם טרי עם עגבניות קלויות. יותר מזה אנחנו לא צריכיםלחם טרי עם עגבניות קלויות. יותר מזה אנחנו לא צריכים

מילה של מורן ינאי / מנהל מטבח מלון מונטיפיורי

***

שתפו את הכתבה
פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
  1. בראנץ' חברים של שבת בבוקר
    מתכוני הדליקטסן
    השבת היא יום מנוחה, אבל מה עושים כשחברים מפתיעים בביקור ועוד אחרי שבאו מרחוק - מה, לא נכין להם בראנץ' מפנק? קפיצה קטנה לדליקטסן מבטיחה אירוח נהדר, ללא מאמץ, אבל כזה שגם ירגיש לגמרי ביתי ומפנק
    קרא עוד
  2. ארוחת ליל קיץ בקופי בר
    מהמסעדות של R2M
    רשמית הקיץ אמנם עוד לא פה, אבל בקופי בר כבר רקחו תפריט קייצי משגע. הילה וייס יצאה לארוחה קייצית בקופי בר וחזרה מבושמת ומדושנת מעונג
    קרא עוד
  3. מתכון וספר: סלט קינואה ותפוז עם פקאנים מצופים במייפל
    מתכוני הדליקטסן
    הסלט הזה הוא בעצם ארוחה מלאה, משביעה ומלאת טעמים רעננים ואפילו בריאה. המתכון שלהלן מבוסס (בשינוי קל) על המתכון לסלט קינואה ותפוז עם פקאנים מצופים במייפל, מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר-בשן
    קרא עוד
  4. בראנץ' בהפתעה
    תורת האירוח
    אתם מכירים את זה שחברים שגרים רחוק מתקשרים ביום שישי ושואלים אם מתאים שיקפצו לבקר בשבת? בטח שמכירים. אז איך מכינים בראנץ' מפנק ל-12 איש? בקלות! נכנסים לאתר של הדליקטסן ומזמינים בראנץ' בקליק אחד ובמשלוח עד הבית
    קרא עוד