כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
עגבניות אדומות קלויות

קלייה הינה שיטת בישול המייבשת את סוג המזון באמצעות שימוש בחום יבש. פעולת הייבוש גורמת לקרמליזציה של סוכרים, מה שמניב עגבניות מתוקות, יפות ומרוכזות בטעמים.
אז איך עושים את זה בבית?
מתכון לעגבניות קלויות
מצרכים
- 4 ק"ג עגבניות מזן תמר
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- אורגנו טרי / טימין טרי
אופן ההכנה
יש לחמם את התנור הביתי לחום של 100 מעלות.
לחתוך את העגבניות לרבעים (יספיק לגודל של צנצנת דבש מלאה בעגבניות קלויות).
להניח את העגבניות על גבי מגש שטוח, לזלף שמן זית, לפזר מעט מעל מלח ים אטלנטי ולקשט במספר ענפים של אורגנו או טימין (נוריד אותם בסוף הקלייה).
להכניס את מגש העגבניות אל התנור למשך כשעתיים-שלוש.
אחרי שעה בדקו את העגבניות. מומלץ לסובב את התבנית לפחות פעם אחת במהלך הקלייה על מנת לוודא אפייה שווה.
כאשר העגבניות מצומקות אך לא יבשות לגמרי - הן מוכנות.
ניתן לאכסן במקרר למשך שבוע או לשים בתוך צנצנת עם שמן זית ולשמור לפרק זמן ארוך יותר במקרר.
הצעות הגשה
להגיש כפי שהן לצד זיתים מתובלים וכמה גבינות טובות.
עגבניות קלויות לצד לחם, גבינות טובות וזיתים מתובלים.
להכניס לכל סלט שיש בו עגבניות - העגבניות הקלויות יוסיפו טעם נוסף ועניין, אנחנו ממליצים במיוחד על סלט קפרזה המורכב מעגבנית טריות, קלויות, עגבניות צרובות על הגריל ומוצרלה די בופאלו. אפשר גם מוצרלה על לחם טוב של הבייקרי, עם שמן זית ועגבניות קלויות.
סלט קפרזה טרי של עגבניות תמר, עגבניות קלויות, גבינת מוצרלה פיור זה לאטה, שמן זית ובזיליקום.
לחם טרי עם עגבניות קלויות. יותר מזה אנחנו לא צריכים
מילה של מורן ינאי / מנהל מטבח מלון מונטיפיורי
***