כדי להתחיל להזמין יש לבחור תאריך ואופן האספקה
מארז לבשלן: מתכון סתווי לניוקי פרובנסיאל
מתקרר.. מתקרר.. והנה הגענו לזמן הזה בשנה שמתחשק להיכנס למטבח ולבשל אוכל חמים ומנחם ונעים בבטן. וכמה פשוט זה עם ערכה מוכנה של מתכון לניוקי פרובנסיאל, שרק צריך לפתוח, לחבר את המרכיבים יחד במחבת אחד, להוסיף כמות גדושה של פרמז'ן רג'יאנו, לפתוח בקבוק יין אדום קליל ולאכול בהנאה מול הנטפליקס. טל סיון ציפורין עשתה בדיוק את זה:
ניוקי זה החיים.
לפעמים פשוט צריך לפתוח במסקנה הסופית.
עשרות צורות וסוגים של פסטה הביאו לנו האיטלקים, ואיכשהו מנה של ניוקי בתפריט תמיד תגנוב את ההצגה. אולי כי זה האוכל המנחם האולטימטיבי, אולי כי אנחנו מדמיינים נונה איטלקית לשה בצק חמים במטבח אפוף ניחוחות של תפוחי אדמה שנאפו שעות בתנור. אולי כי תמיד משדכים לניוקי את הטעמים הכי טובים, או שבעצם, בצמידות לעננים הקטנים האלו, כל דבר הופך לטעים במיוחד.
האמת היא, שיש לי נטיה לוותר על ניוקי מוכן מראש וארוז. הניסיון הקטן שצברתי עם מוצרי סופר כאלה הוא לא מוצלח. הם לרוב נוקשים ואבקתיים ועושים קצת עצוב בלב. אבל כשקיבלתי מהדליקטסן את המארז (שתיכף נגיע אליו) עם הניוקי של רוסטיקלה די אברוצו, ידעתי מהרגע הראשון שאני בידיים טובות. במפעל של רוסטיקלה מייצרים פסטה עם אהבה גדולה למסורת והקפדה על איכות בלתי מתפשרת, כך שהיה לי ברור שגם הניוקי שלהם יהיה מאד מצוין ואכן כך.
ועכשיו בואו נדבר על המארז - מכירים את זה שבא לכם שיהיה לכם קבוע בבית מזווה מעדניה מושלם, כדי שתוכלו להפיק בהשקעה של עשר דקות בערך, מנות מהממות כמו ניוקי פרובנסיאל? אז כזה. בקופסה מאורגנת ומסודרת.
כל מה שנשאר בערך זה להרתיח סיר מים בהתחלה ולשטוף מחבת בסיום. באמצע יש זמן התכרבלות עם קערה עמוקה מלאה בכל מה שאני רוצה לקחת איתי לאי בודד - ניוקי רכים, שמן זית טוב, ארטישוק א-לה רומנה, שום קונפי, עגבניות שרי מיובשות, זיתי קלמטה, קצת עלי בזיליקום טריים, קצת (טוב, הרבה) פרמג׳יאנו רג׳יאנו מגורר מעל.
זהו.
ניוקי זה החיים.
מתכון לניוקי פרובנסיאל
המרכיבים:
1. ניוקי רוסיטקלה מארז - 1
3. ארטישוק א-לה רומנה - 3 יחידות
4. שום קונפי - 5-6 שיניים חצויות או לפי הטעם
5. זיתי קלמטה - 10-12 זיתים מגולענים וחתוכים
6. עגבניות שרי מיובשות - חצי קופסא (כ-120 גרם)
7. עלי ביזיליקום - כ-10 עלים שטופים טריים ויפים
8. פרמז'ן רג'יאנו מגורד - לפי הטעם
הוראות הכנה:
הרוטב מבוסס על כמה מרכיבים שבעזרת טעמם נייצר רוטב עשיר על בסיס של שמן זית ומי בישול ללא שימוש בחמאה.
נעמיד סיר גדול עם מים מתובלים היטב במלח ומעט שמן זית ונבשל את הניוקי לפי ההוראות ייצרן.
במקביל...
במחבת גדולה ורחבה, על אש נמוכה, מזלפים כמות נדיבה של שמן זית. כ-3-4 כפות.
נתחיל עם העגבניות שרי, כחצי מהכמות, ונטגן קלות תוך כדי מעיכה קלה לשחרור מיצים וטעמים, נוסיף את הארטישוקים שחתכנו ל-6 או ל-8, תלוי בגודל ונמשיך לטגן קלות על כל צדדיו עד קבלת גוון זהוב.
נוסיף את זיתי הקלמטה לאחר שגילענו אותם, את השום קונפי שהורדנו לו את הקליפה ונקרע פנימה את עלי בזיליקום.
בשלב הזה נוכל להוסיף כשליש כוס ממי בישול הניוקי למחבת לתת לכל המשקעים במחבת לקחת חלק מהרוטב שנוצר.
נסנן את הניוקי ונוסיף למחבת.
לתבל במלח לפי הצורך.
מורידים מהאש, מוסיפים מעט שמן זית וקורעים פנימה כמה עלי בזיליקום .
מגרדים כמות נדיבה של פרמז'ן.
פותחים בקבוק יין אדום סתווי וקליל ושוקעים מול הנטפליקס.
בתאבון!